Selectați pagina

“Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul”

“Aparatul foto este canalul prin care reuşesc să redau ce văd cu ochii şi cu sufletul”

Ziua de 9 aprilie 1973 ne-a facut mai bogati, daruindu-ne  unul dintre fotografii foarte talentati, Ovi D. Pop.

     Desi ne-am obisnuit cu sintagma “mostenesc pasiunea pentru fotografie de la tatal meu”, in cazul lui Ovi D. Pop, pasiunea pentru fotografie i-a fost insuflata de catre mama sa. Copil fiind, participa la diferite competitii sportive, iar in bagajul sau isi facea de fiecare data loc aparatul foto “Cmena”.

foto 8 resize 1

Fotografia a devenit un mod de viata pentru fotograful oradean, bucurandu-se si de sprijinul neconditionat al familiei sale. Chiar tine sa sublinieze ca cel mai mandru este de fotografiile premiante, care ii intruchipeaza pe fiul si sotia sa.

Din 2013 s-a orientat spre fotografia artistică, reuşind să întruneasca criteriile pentru obţinerea distincţiilor naţionale şi internaţionale: EAFR (Excelanţă a Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România) şi E.FIAP/s (Excellence de Fédération Internationale de l’Art Photographique) cu rang de argint.

foto 3 resize

Cu o experienta de peste 30 de ani in domeniul fotografiei, Ovi D. Pop se poate  mandri la ora actuala cu un impresionant palmares , 1001 premii, 288 medalii de aur/ loc I.

foto 11 resize

Cele mai importante premii pe care le-a câștigat până acum sunt cele câștigate cu fotografia Weather Snake: Locul I la DRone AWards 2018, categoria abstract. Dat fiind faptul că  a fost primul „Campionat Mondial” al fotografiilor realizate cu drona, fotografiile premiante au fost  prezentate la CNN sau CBS și au fost publicate in marile reviste și siteuri de gen.

foto 10 resize 1

 Cel mai mare circuit de Fotografie din Lume, Trieremberg, i-a adus medalia de aur a salonului. Competitia a fost foarte stransa, fiind  peste 110.000 fotogrtafii înscrise la 10 categorii.

foto 6 resize 1

De-a lungul timpului a avut mai multe expozitii personale în: Oradea, Carei Cluj Napoca, Valea lui Mihai, Hajduszoboszló, Gyula, Bruxelles, Cernăuţi.

foto 2 resize 1

 Ovi D. Pop a participat si la mai multe expoziţii de grup în: Cluj Napoca, Bucureşti, Szeged, Budapesta, Bratislava, Kosice, Cernăuţi, Ujhorod, Chişinău, Kolkatta, Shenzen, Guangzhou şi în Macau.

foto 9 resize 1

In ceea ce priveste genurile fotografice pe care le prefera, putem spune ca este pasionat de fotografia de portret, de fotografia aeriana , de fotografia de strada, de nudul artistic si acum incearsa sa se perfectioneze pe partea de fotografie de tip macro.

foto 1 resize 1

Unul dintre proiectele de suflet ale fotografului bihorean este acela in care a lucrat a fost cu o graviduţă. Timp de nouă luni a fotografiat lunar modificările corporale ale acesteia, a avut posibilitatea să fotografieze şi naşterea bebeluşului şi, de asemenea, să realizeze câteva cadre cu nou-născutul şi cu părinţii lui. A rezultat un proiect fotografic de care este mândru şi la care ţine foarte mult.

foto 15 resize

Datorita performantelor sale, Ovi D. Pop a fost invitat sa jurizeze la mai multe competitii de fotografie in diferite tari, dintre care amintim  Bangladesh, Bulgaria, Ecuador, Irlanda, China, Croatia, Malaiezia, Serbia, România,  India, Italia, , Muntenegru, Australia, Georgia şi Ucraina,Singapore. 

foto 14 resize

In urma acestor calatorii, Ovi D. Pop s-a intors cu o impresionanta colectie de fotografii in care a imortalizat traditii, peisaje, oameni ai acestor locuri.

foto 4 resize 1

O alta mare realizare a fotografului roman este organiarea Salonului International de Fotografie Varadinum care a adunat in competitive peste 700 de concurenti veniti din 61 de tari.

foto 17 resize

Impreuna cu Agentia de Management al Destinatiei Bihor, Ovi D. Pop a organizat Tabara Internationala de Fotografie “Discover Bihor”, atragand pe meleagurile noastre un numar impresionant de fotografi de renume veniti din 9 tari.

foto 12 resize

De asemenea, Ovi D. Pop s-a remarcat si prin faptul ca a editat Monografia Ilustrata a Judetului Bihor, lurare ce contine peste 1500 fotografii cu cele mai representative locatii din judet, precum si o noua editie a Ghidului Turistic al Judetului Bihor.

foto 7 resize

La ora actuala, Ovi D. Pop organizeaza si cursuri de fotografie atat pentru incepatori, cat si pentru avansati, fiind autorizat de catre ministerul Muncii in acest sens.

foto 16 resize

 În cadrul acestor cursuri integrează workshop-uri tematice, cum ar fi fotografie nud, portret, fashion, fotografie de peşteră, peisaj, fotografie de stradă, etnografie şi sport.

foto 5 resize

In incheiere, putem spune ca Romania are fotografi de valoare ce pot concura oricand pe plan international!

Un articol semnat: Angela Codrina Bocse

 

6 Comentarii

 1. Ciocan Constantin

  O frumoasa si interesanta, bine ilustrata, prezentare a unei persoane care a spus si spune multe in arta fotografiatului. Cand voi ajunge prin Oradea (am in program o astfel de deplasare) as vrea sa-l intalnesc pe dl. Ovi D. Pop.

  Răspuns
  • Ovi D. Pop

   Vă mulțumesc frumos și vă aștept la Oradea – mobilul meu 0742162843!

   Răspuns
 2. Iuliana Târnoveanu

  O muncă laborioasă si rezultate pe măsură in universul fotografic.Felicirari si succes in continuare!

  Răspuns
  • Ovi D. Pop

   Mulțumesc frumos!!!

   Răspuns

Urmăritori / Pingbacks

 1. “APARATUL FOTO ESTE CANALUL PRIN CARE REUŞESC SĂ REDAU CE VĂD CU OCHII ŞI CU SUFLETUL” | OviDPop - […] 20 februarie 2020 | Interviuri | 4  |      […]

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!