Este tanara, talentata si foarte frumoasa. A participat la expozitii ale grupului nostru, dar si la Albumul Aniversar, cu fotografii interesante.

 

Este receptioner la o clinica medicala din Brasov, ceea ce imi intareste convingerea ca in arta fotografica nu este suta la suta importanta profesia, ci dragostea de frumos.

Ca sa nu mai lungesc vorba, astazi o vom “descoase” putin pe Mara – Florina Tataru.

R : De ce fotografia?

MFT : Cochetam de mica cu fotografia, dar nu intalnisem persoana potrivita sa imi arate calea pe acest drum minunat al artei, pana intr-o zi, iar din momentul acela pentru mine fotografia a fost și este o terapie.

R : Mai ai și alt hobby?

MFT : Da, imi place sa pictez, sa citesc și sa ma plimb prin padure!

R : Ce iti place sa fotografiezi?

MFT : Am început cu fotografia naturii, pe detalii. Ușor – ușor am inceput sa vad, sa simt emoția, sa pot sa transmit emotie prin fotografiile mele, sau cel puțin asa cred ca transmit, si asa am inceput cu fotografia de portret. In principiu eu sunt propriul meu model, desi am fotografiat și alte persoane.

R : Ce aparat/obiectiv ai și ce ti-ai dori sa ai?

MFT : Dețin o camera Canon 5D Mark IV, iar obiectivul meu favorit este cel de 50mm, f 1.8 . Mi-as dori o camera mirroless, nu stiu sa zic acum modelul exact, dar as oscila intre Canon R5 si Sony A7R.

R : Crezi ca aparatul din dotare face fotografia sau experienta și simtul tau artistic?

MFT : Eu zic ca sunt strans legate intre ele toate aceste variabile…atat camera cat si simtul artistic, iar experienta este intr-o continua dezvoltare.

R : Cat la suta consideri ca trebuie prelucrata o fotografie?

MFT : Aici depinde foarte mult de ce se vrea ca rezultat final, dar în general, acum eu personal, nu mai prelucrez foarte mult fotografiile, incerc pe cat posibil sa le țin cat mai aproape de natural. Recunosc, la inceput editam foarte mult fotografiile, aproape de chici. Nu eram atenta la focus, la faptul ca pielea e bine sa pastreze textura naturala, culorile le duceam la extrema de durere de ochi. Mai pe scurt spus bubuiam pozele, dar din greseli invata omul, nu ?

Asadar, timpul si oamenii frumosi pe care i-am intalnit m-au urecheat destul de bine, m-au invatat sa fiu mai cumpatata în editare.

R : Daca ar fi sa castigi un premiu in bani pentru fotografie, in ce ai investi banutii ? In aparatura, in cursuri de perfectionare in arta fotografica sau intr-o excursie din care sa revii cu cardurile pline de noi fotografii ?

MFT : Daca ar fi sa castig un premiu în bani, cel mai probabil i-as investi în aparatura și studio. Ca mai apoi sa merg in excursii pentru a ma întoarce cu cardurile de memorie pline de amintiri frumoase facute cat mai corect din punct de vedere fotografic.

R : Daca te-ai intoarce in timp, ce sfat ți-ai da ca și fotograf incepător ?

MFT : Dacă m-as întoarce in timp, m-as sfatui sa fiu mai blanda si mai rabdatoare cu mine.

R : Un gand pentru conasi ?

MFT : Sunteti minunati, oameni frumosi, cu pasiune, iertați-mă, dar mai degrabă m-as adresa tinerilor conasi începători și vreau sa le transmit sa fie blânzi cu ei, sa nu își îngroape pasiunea sub autocritica, sa nu va autosabotati…păstrați flacara pasiunii aprinsa și aveți încredere și, nu în ultimul rand, fiți deschiși sa învățați continuu !

Va doresc tuturor cadre cat mai multe și cât mai frumoase, sa va încânte sufletul, inima și ochii !

Multumesc mult !

R : Multumim mult Mara si mult succes !

Iar dumneavoastra, dragi conasi, va spun doar atat : fiti cu ochii in patru, oricand puteti fi scosi la tabla J

Un articol de: Angela Codrina