Continuam seria povestilor din spatele fotografiilor cu noua fotografi, invitati la “Matinal”

O calatorie virtuala in lumea fotografiei, o lume ce ne poarta in locatii diferite unde putem trai stari de bine diferite!

Haideti impreuna sa cunoastem pe cei noua fotografi!

 

Carmen Baltianu

Fotografia a fost facuta pe malul Dunarii ,comuna Hinova . Am mers sa fac fotografii dar nu m-am asteptat la asa un apus spectaculos . Imi place mult sa merg pe malul Dunarii ,la pescuit si facut fotografii. Peisajele deosebite , desenate de pasnicul fluviu, te indeamna sa le imortalizezi . Am ales metoda de a le fotografia.cu un DSLR 70 D si cateva obiective. Ma straduiesc mult sa imbunatatesc ceea ce fac .

Teodora Codreanu

Buna tuturor si multumesc pentru selectie !! Ma numesc Teodora Codreanu si sunt din Galati , de profesie inginer chimist . Fotografia este realizata pe campiile Dobrogene . Eram in cautarea unui camp de maci, dar am gasit spre finalul zilei aceasta minunata insula de maci in mijlocul unui lan de grau . Am folosit aparatul din dotare … un Canon 750D si ca obiectiv 55-250 mm Canon . Facebook : Teodora Codreanu Instagram : te_odora3375

Claudiu Stancu

Salutare! Cu o saptamana inainte am planuit o excursie in Dorset, o regiune din sud-vestul Angliei, recunoscuta pentru zona de coasta inalta si cu formatiuni de roci spectaculoase. Cel mai adesea veti vedea fotografii de pe Jurasic Coast din Durdle Door (formatiunea aceea muntoasa care arata ca un dinosaur adapandu-se). Dar exursia asta nu a fost despre Durdle Door, ci despre a vizita zone noi din Dorset. Dupa cateva zile de documentare am facut traseul, rezervarea la hotel, iar Sambata dimineata la 1:30 AM eram pe drum. Prima oprire a fost la Castelul Corfe. Degeaba am asteptat eu cocotat pe dealuri sa apara soarele, ca norii nu au vrut sa imi arate rasaritul dorit. Toata saptamana avusesem temperaturi de peste 30C, ba chiar si 38C, ce nu cred ca a vazut Anglia vreodata, dar cand planuiesc eu o excursie cerul este acoperit complet de nori, ploua si e ceata. Nici cand am ajuns la Old Harry Rocks (un alt loc faimos de pe coasta) nu am avut noroc. Asa ca putin dezamagit si infometati ne-am indreptat catre Swanage, un orasel port mic si cochet. In drum spre Swanage am purtat o discutie cu mine insumi. Vizitam locuri extraordinar de frumoase, iar eu nu ma puteam gandi decat la un rasarit plat si la cadrele ratate. Din pacate, cand ajungem pasionati de fotografie am impresia ca parca uitam sa ne bucuram de priveliste, de locurile noi, de experiente. Cautam in continuu lumina perfecta, nu mai putem fotografia decat la ora de aur si cea albastra, nu putem avea nici prea multi nori, nici prea putini, ba trebuie sa bata vantul, ba trebuie sa fie calm samd. Am ales atunci, asa cum zice proverbul “fa Rai din ce ai”, sa profit de restul zilei sa vizitez, dar si sa ies din zona de confort fotografiind in conditii neprielnice.

Dupa o cafea si Cornish pasty (niste produse de patiserie traditionale specifice zonei) in Swanage m-am indreptat catre vechiul ponton. Era deja ceata si la un moment dat a inceput sa si ploua. Desi in alte circumstante ar fi fost nepotrivit pentru fotografie, de data asta cred ca au fost conditiile ideale pentru fotografia pe care o aveam in minte. Daca plecam doar cu fotografia asta din toata excursia eram multumit. Cadrul original cu vechiul ponton era destul de aglomerat asa ca, dupa editarile initiale in Capture One, l-am trecut si prin Photoshop pentru a sterge noul ponton de langa si ambarcatiunile ancorate de jur imprejur. La final l-am trecut de curiozitate si prin Silver Efex Pro 2 de la Nik Collection. Mi-a placut ce a iesit, cadrul avea mai mult contrast, asa ca a rezultat ce vedeti in imaginea alaturata.

Cat priveste aparatura folosita, ca de obicei, Olympus EM1 Mark II, un obiectiv Olympus M.Zuiko 12-40 f2.8 Pro si un filtru ND1000 pentru o expunere de 15s.

Fotografiile mele le postez de obicei pe Conac, dar si pe Instagram unde ma gasiti sub pseudonimul Mr.ClaudiuS

Va multumesc

 

Tibi Nica

De cele mai multe ori subiectul contează. Pe subiect îl cheamă Lincon, este o pasăre tânără ce locuiește in Suffolk Owl Sanctuary. Era supărat pe vremea mohorâtă, si, probabil, aștepta cu nerăbdare ora mesei și exercițiul zilnic. Vremea m-a ajutat pe mine in schimb, cerul gri acționând ca un imens soft box. Cadrul e tras de la câțiva metri, cu Nikon D7500 și Tamron 100-400 mm @240mm, f8, 1/250 si iso 280, din mână.

Eu sunt un fotograf amator de wildlife, stabilit in Cambridge, UK, de ceva ani – https://www.facebook.com/tibi.nica

 

Daniel Coman

Salut, si ma simt onorat. Povestea nu este foarte complicată. Zona unde am fotografiat este o zona foarte des vizitata de foarte multa lume, iar perioada iulie august este încărcată, nu ma asteptam sa pot fotografia doar peisaj ci si mulțime. Fotografia a fost făcută la Lacul Alb, probabil a fost numit asa datorita faptului ca putem vedea reflectat lanțul muntos din care face parte și Mont Blanc. A fost un weekend frumos și am plecat incarcat cu doua aparate si filtre sa pot fotografia acest lac deoarece văzusem pe internet o multime de fotografii făcute aici si mi-am zis ca e musai sa ajung. Mi-a fost destul de greu sa car tot materialul după mine dar a fost mulțumitor ce a iesit. Am avut parte de nori am avut parte de zăpadă in mijlocul lui iulie si am avut parte de putina “liniste”, apa lacului s-a calmat pentru moment sa pot scoate acea oglindire a lanțului muntos de vis a vis. Am folosit filtru de polarizare si am tras din mana cu un f16, ISO100 si timp destul de bun. Efortul mi-a fost răsplătit si sper ca va placut si voua ce a iesit. E drept ca uneori ne e greu sa ne trezim devreme sau sa caram kg intregi de material pentru o fotografie dar toate acestea ne multumesc cand vedem ca efortul este rasplatit. Va muItumesc pentru apreciere si va doresc tuturor lumina buna si multa inspiratie, sunt infinit de multe locuri in aceasta lume pe care le putem vedea prin magia inspiratiei unui fotograf si micul sau aparat, chiar daca fizic unii dintre noi nu putem ajunge acolo. Inca odata va multumesc.

Mariana Scubli

Salutare! Mariana Scubli este numele meu, pe fotografii apare M.S.Neva, fotografia a devenit felul meu de-a ma exprima, felul prin care sa arat ceea ce este frumos in aceasta lume. Sunt oradeanca, traiesc in nordul tarii, in Sighetu-Marmatiei, si fotografiile mele le puteti vedea pe FB-Mariana Scubli sau pe un site (in constructie_) marianascubli.ro In Maramuresul Istoric, in Desesti,la o biserica din lemn, patrimoniu UNESCO, veche de prin anul 1700, pe timp de vreme buna, parintele la finalul slujbei, isi asteapta credinciosii cu mic cu mare sa-i miruiasca. Asa ca am reusit sa-l surprind, in mijlocul actului sfant de miruire. Credinciosii din sat, vin la biserica imbracati in straie de sarbatoare, traditionale, ca semn de respect si piosenie. De veniti prin Maramures, sa puneti pe lista si Biserica din Desesti.Este un monument de frumusete in credinta.

 

Comsa Bogdan!

Salutare! Majoritatea mă cunoaşteţi. Deobicei fotografiez peisaje montane şi nu numai. De data aceasta sistemul folosit pentru această imagine cu Biertanul, a fost un telefon, am fotografiat pe modul auto . În noiembrie 2017, când a fost realizat acest cadru aveam un Huawei P9 lite, iar exif-ul fotografiei este: ISO 200, 1/33s, f 2, 27 mm. Eram într-o tură cu câţiva conaşi: Daniel Conţiu, Flavius Oprea, Edy Enea, Victor Hodorog, Sorin Lazăr, Mancinca Adrian, Todoran Florin, Eliezer Tătar şi ştiu că mai era cineva, dar imi scapa numele acum, scuze. Fotografia a fost realizată într-o dimineaţă de sâmbătă după un gulaş, marca Victor Hodorog şi nişte ”cărţi citite… ”. Am avut şi o ”carte” autohtonă, adusă de Florin…clar trebuie să repetăm tura. şi ca să intelegeti ce mult am ”citit” la gulaş, că Florin a uitat traseul spre punctul de staţie şi ne-a băgat prin nişte bălării cât mine…ca la plecare să mergem frumos pe o uliţă din sat . Fără peripeţii viaţa este pustiu şi n-am avea ce povesti. Despre fotografie, pot spune că este editată în Snapseed şi că am realizat-o pentru postat la momentul acela pe facebook. O zi frumoasă şi inspiraţie!

 

 

Cornelia Fotescu, Constanta

“Bine v-am regasit!

In ultima perioada,pentru a evita aglomeratia urbana mai ales in sezonul estival,am facut mici excursii cu familia in imprejurimile Constantei.Imi propusesem de ceva timp sa ajung pe malul dinspre Eforie a lacului Techirghiol.Aici am descoperit un loc retras cu o mica plaja unde probabil oamenii se bucurau in trecut de beneficiile namolului sapropelic pentru care este atat de cunoscut acest lac.Un loc pitoresc,dar cu un aer trist.In micile escapade in apropierea Constantei am descoperit multe locuri frumoase,dar din pacate abandonate sau nepuse in valoare.Revin la “locul faptei” unde speram sa suprind un apus plin de culoare.Nu a fost sa fie,in schimb am avut parte de spectacolul norilor care se reflectau in apa lacului si care ne-au gonit destul de repede acasa. Cadrul a fost facut cu o camera Sony A7II si obiectiv Sony 28-70 mm,F8, 1/125 , ISO 125 Va multumesc frumos si va doresc inspiratie si lumina buna!”

 

Adriana Ceausescu

Am cunoscut-o pe Alexa de 1 iunie anul acesta. Intamplator. Iesisem in acea dimineata cu intentia de a bea o cafea. Toate cafenelele erau desigur inchise, asa ca amcumparat-o la pachet si am savurat-o la soare, pe una din bancutele de-a lungul promenade din Iulius Town.

Micuta balerina venise impreuna cu mama ei si improvizau o sedinta foto de ziua copilului.

Nu sunt o fire indrazneata, dar am simtit imediat ca trebuie sa o cunosc pe fetita. Asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am prezentat, cu dorinta si rugamintea daca vreodata ar vrea sa-mi pozeze. M-am bucurat sa descopar un copil frumos si talentat, un copil muncitor si dedicat pasiunii de a dansa, cu multa naturalete in fata aparatului de fotografiat.

Fotografia selectata pentru povestea de astazi face parte dintr-o serie pe care am intitulat-o “Micuta balerina”. Locatia unde este realizata este una absolut speciala : Casa cu iedera din Timisoara, un loc cu o vibratie aparte, cu un suflu modern impletit cu un aer boem si clasic, dupa gustul si sufletul unor oameni la fel de frumosi si speciali.

Am surprins-o pe micuta balerina odihnindu-se pentru cateva clipe in fotoliul de catifea , aranjandu-si panglicile de la pantofiorii de balet. In fundal mediteaza cuminti pe raft borcane albe umplute cu miere si alte produse apicole ,carti cu sfaturi si retete cu si despre binete din natura.

Aceasta fotografie (ca de altfel intreaga serie) este despre pasiune: despre pasiunea unui copil inzestrat si talentat surprins intr-o locatie absolut superba, nascuta si modelata la fel: din pasiune.

Exiful fotografiei: ISO 320, 1/200, f7.1, Nikon D5600, Nikkor 18-140 mm

Model: Alexa Negoescu

Locatie: Casa cu iedera, Timisoara , multumiri Ovidiu si Emese Badina pentru gazduire

 

Un articol de: Bajan Sorin