Ce poate insemna fotografia decat un cumul de emotie, culoare, secunde furate timpului!

Ce poate insemna un fotograf decat acel magician ce poate jongla cu timpul, furand secunde si daruind oamenilor culoare!

Astazi avem 14 invitati, 14 fotografii, 14 povesti din spatele fotografiei!

Va invitam la meditatie si contemplare!

 

Ovi D Pop

Fotografia de la cascada Ban Gioc–Detian Falls este o panoramă a celebrei cascade, care este împărțită de frontiera dintre China și Vietnam. Peisajul este mirific, dar datorită prezenței militare nu am îndrăznit să ridic drona, lucru care mi-ar fi permis o mai bună vedere asupra celebrei cascade. Eram în China, alături de soția mea, Antonia, la invitația Asociației Fotografilor Chinezi din New York, alături de peste 100 de fotografi din China, Portugalia, Irlanda, Serbia, Slovenia, Croația și Statele Unite. A fost o săptămână în care am văzut locații superbe de la granița Chinezo-Vietnameză.

Andreea Sacher

Salut din nou la ceas de seara! Revin mai jos cu povestea fotografiei selectate, așa cum am promis! Multumesc inca o data

Salutare, conași! Vă mulțumesc pentru invitația de a spune câteva cuvinte despre mine și despre fotografia mea.

Sunt Andreea Sacher și sunt din București. De profesie sunt actriță și pictor/scenograf iar fotografia îmi este doar un hobby care se transformă ușor în pasiune. Sunt amatoare iar fotografia am descoperit-o, acum câțiva ani, ca fiind un mijloc de expresie extrem de puternic vizual așa cum este și pictura. Mi-a fost ușor să înțeleg că sunt locuri, spații, momente în care nu pot lua cu mine șevaletul și culorile peste tot unde îmi doresc să merg ci mai degrabă îmi iau rucsacul cu aparatul foto și pot face aproape același lucru: să spun povești așa cum văd și cum simt eu

Sunt atrasă și sedusă iremediabil de fotografia de stradă, de arhitectură și de fotografiile idilice din locuri cu povești.

Fotografia selectată este dintr-un septembrie, de-acum doi ani, este din Trieste și este dintr-o călătorie spre o Toscană aurie, adânc cuibărită în sufletul meu. Primul oraș în care ne-am oprit pentru o zi, după trecerea graniței Italiei, a fost frumosul Trieste, acolo unde James Joyce îi scria scrisori Norei și îi spunea vrăjit: “…La mia anima è a Trieste”.

O parte și din sufletul meu a rămas acolo, în Piazza del Ponterosso, pe Canal Grande, de unde am și această fotografie (una dintr-o lungă serie). Cerul acela nebun de frumos, cu nori albi și vătuiți scurși în apa canalului, lumina, micile ambarcațiuni legănate agale, culorile și arhitectura însorită a clădirilor și capătul canalului care se ațintea ferm în Chiesa Sant’ Antonio Nuovo, toate aceste minunății vizuale se îmbinau perfect într-o compoziție similară unui tablou renascentist, curat italian Astăzi, dacă mă întrebi despre Trieste, prima imagine care mi se ițește-n minte este aceasta. Abia apoi resimt căldura care te leșina Dar îmi va rămâne, în mod cert, o imagine emblematică a acestui oraș.

În vara aceluiași an mi-am cumpărat primul meu DSLR mai serios, un Canon 6D full frame, dar, năucă și amețită cum sunt, am zis să nu plec cu el în vacanță, că sigur pățește ceva. Așa că, am plecat cu vântul din pupă și cu vechiul meu prieten cam hârjâit și neajutorat, un Canon 1000D, cu obiectivul nelipsit de kit, un 18-55mm – aparat cu care de-altfel, am făcut și această fotografie. Fără pretenții prea mari compoziționale, cadrul acela era atât de frumos construit de la sine încât îl puteai fotografia cu orice și la fel s-ar fi dezvăluit, lucru dovedit și de Iphone-ul 7 din dotare cu care completam adesea. Dar a fost un cadru furat dintr-o suflare, cu o emoție copleșitoare a unui mic moment suspendat ca o picătură în spațiu, declanșat cu poftă nebună și care a generat, aproape compulsiv, alte cadre la foc la automat

Cam asta a fost povestea simplă a unei fotografii dintr-o călătorie și nimic mai mult.

Dacă doriți să vă mai plimb și prin alte locuri, mă găsiți doar pe Instagram – https://www.instagram.com/andreea_sacher/ sau pe Facebook, unde vă pot arăta și ce pictez https://www.facebook.com/andreea.sacher/

 

Marcel Vintan – Canada

Marcel Vintan 53 ani Canada. Obisnuiesc sa-mi “taresc” familia dupa mine prin locuri pitoresti ca sa-mi implinesc pasiunea de fotografie. Norocul e ca ai mei sunt dornici mereu de plimbari asa ca toata lumea e fericita. De data asta a fost Alberta Canada, provincia cu cele mai multe parcuri nationale, cascade, canioane din Canada. Un paradis pentru fotografi si nu numai. Cascada de fata se numeste Sunwapta Falls si se afla in parcul national Jasper.

Fotografia a fost realizata cu un Canon 5D III la F22 si 1/2 sec

 

Ovidiu Domsa – Bucuresti

Imediat după perioada de restricţii prin care am trecut recent, invitaţia care a venit din partea lui Eliezer Tătar de a merge într-o tură fotografică prin Dobrogea alături şi de alţi prieteni fotografi, a fost perfectă deoarece simţeam nevoia de a ieşi din rutina oraşului, iar faptul că am avut cazarea la “vilă cu fermoar” , a fost cu atât mai relaxantă.

Lumina soarelui şi culorile apusului care s-au lăsat peste cetatea Enisala mi-au oferit posibilitatea de a prinde mai multe cadre, printre care şi acesta selecţionat. Încă o dată s-a adeverit faptul că fotografierea aproape de ora de aur, atât dimineaţa cât şi seara, când lumina este mai “moale”, şansele de a prinde cadre deosebite sunt mai mari.

Fotografia a fost realizată cu un aparat Canon 77D și un obiectiv Canon EF 16-35 mm / f2.8, acesta din urmă fiind împrumutat de la Eliezer Tătar, căruia îi mulţumesc. Am folosit ISO 100, ca să nu am zgomot pe imagine, o distanță focală de 16 mm, pentru a obţine un cadru cât mai larg, o diafragmă de f16, pentru claritate pe toată imaginea şi obţinerea efectului de stea din jurul soarelui, iar timpul de expunere 1/160 sec, calculat de aparat fiind în modul AV.

Urez tuturor multă inspirație, lumină bună și SPOR!

Pentru mai multe povești vizuale mă găsiți pe:

Facebook – https://www.facebook.com/OviDoPhoto/

Instagram – https://www.instagram.com/ovidiudomsa/

 

Radu Muntean – Deva

Salut. Mă numesc Radu Muntean, sunt din Deva. Sunt membru al AAFH ( Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni) După aproximativ 18 ani m-am întors în Fundătura Ponorului, alaturi de fica mea de 7 ani. Într-o plimbare de o zi. Fotografia e făcută în “Mecca Fotografilor din Romania” adică Fundătura Ponorului din Județul Hunedoara. Aici….nu prea trebuie sa cauți prea mult cadrul perfect, vine el la tine. Ești asaltat din toate părțile de cadre minunate….noi am ajuns in amiaza mare, noroc că nu a fost cald și ceva nori….a mai scăpat câte o raza de soare printre nori .Aici ai de fotografiat de toate pentru toți : peisaje, animale, tradiții…..doar timp și răbdare să ai. Mi-am promis să mă reîntorc vara asta macar pentru o noapte și o zi…. Eu fotografiez cu un Canon 550D. Am un obiectiv Sigma 17-50mm și un Canon 55-250mm. Cadrul acesta e trad cu 55-250mm la ISO 200, F/9 , 1/250sec. Prelucrarea fotografiilor o fac doar in Lightroom…

Vlad Vladau – Cluj Napoca

Salutare si multumesc pentru onoarea de fi selectat.

Imaginea de fata a fost surprinsa la Primarie cunoscuta si sub denumirea de „Dumesti” intr-un weekend dinaintea relaxarii pandemice unde, alaturi de acum Cluuujeanul – Ovidiu Bujor, – ne-am bucurat de frumusetea locurilor. Chiar daca nu am avut noroc de renumita ceata, Primarul fiind absent , zona ne-a rasplatit cu imagini senzationale.

Dupa cum spuneam si cu alte ocazii pentru realizarea unui cadru pe langa ceea ce iti ofera locul respectiv trebuie sa ai si putin noroc – sa fi in locul si la momentul potrivit.

Pentru surprinderea imaginii am folosit un aparat foto Canon 6d si un obiectiv Tamron 70-200 iar setarile camerei au fost: ISO 100; f/ 7.1 ; 1/100 sec.

Mult noroc si lumina buna!

Cezar Gabriel – Constanta

Buun, sa ma mai prezint o data. Ma numesc Popescu Cezar, locuiesc cand in Bucovina, cand in Constanta, momentan sunt “prizonier” in Brazilia. Slovenia am descoperit-o prima data prin fotografiile lui Piotr Skrzypiec si m-am indragostit asa, “de la distanta”. Apoi am reusit sa si ajung acolo, in cateva randuri. Slovenia este tara bisericutelor catarate in varf de dealuri, iar Sv. Tomasz este, cred, una din cele mai fotografiate si mai fotogenice, datorita asezarii, cu Alpii Kamnici pe fundal. In dimineata cu pricina, am ajuns la locul de fotografiat, care, suprinzator, nu era aglomerat cum este de obicei. Ceata era prezenta, dar cam multa, iar straturile ei in continua miscare acopereau bisericuta. Rar mai aparea din ceata doar turnul, pentru putina vreme. Am continuat sa fotografiez si sa sper. Si pentru ca sunt un mare norocos, la un moment dat ceata a coborat, dezgolind biserica, fix xand soarele se ridica peste munti, luminand usor crestele inzapezite ale Alpilor. Imaginea asta este una din mai multe incadrari pe care le-am incercat atunci. De folosit am folosit un Nikon D610 cu Tamron 70-200mm f/2.8.

Valentin Laurentiu – Anglia

Salutare conasi ! Fotografia de mai jos a fost facuta intr-o dimineata calduroasa de Mai in Dovercourt, Harwich. Am ajuns la ora refluxului, intentia initiala fiind sa surprind in mod minimalist acest far, cum il numesc localnicii, si am fost impresionat de aspectul calm al apei si culorilor pastelate ale rasaritului, farul aparandu-mi in fata ochilor brusc, ca un miraj. In compozitia pe care mi-o propusesem subiectul principal, acel far, ar fi aparut pur si simplu pe suprafata apei – acest lucru ar fi fost posibil numai pe durata fluxului, intr-o expunere lunga care ar fi surprins norii rasfirati ca niste fasii gri-albastre. Rasaritul a fost insa fara nori si a rezultat imaginea de mai sus care nu m-a dezamagit chiar deloc. Ca date tehnice, am folosit o camera Sony a7III cu obiectiv de 100-400mm, imaginea fiind realizata la 100 de mm, f/11,ISO:100, 46 de sec., cu ajutorul unui filtru de densitate neutra de 10 stopuri. Va multumesc pentru aprecieri!

 

 

Iulian Anghele- Anglia

Ma numesc Anghele Iulian si locuiesc în Anglia.Pasiunea pentru fotografie a început stând în casă din cauza acestui virus!Am început cu o fotografie la o floare din față casei,am pus-o pe un grup si a fost destul de apreciată pentru început,iar asta mi-a dat curaj!Acum aproape tot timpul liber se rezuma doar la fotografie si despre fotografie.La Conac sunt fotografi foarte buni,de la care incerc sa învăț cat mai mult.Aceasta fotografie a fost făcută în Hampton Court Park in Londra,este un parc regal.Acest cadru l-am facut in momentul in care ma odihneam,aveam deja câteva ore de mers si facut poze!Cam atat despre mine,sper sa va mai incant privirile si cu alte fotografii frumoase! Lumină bună!

Gabi Rusu

Bine v-am regasit, dragi conasi! Ma bucur sa am, din nou, ocazia sa va povestesc despre una dinte imaginile mele. Am realizat aceasta fotografie in timpul unei pande la prigorii. Nu prea era activitate si incepusem sa ma cam plictisesc. La un momentdat, la cativa metri de locul in care trebuiau sa vina prigoriile, a venit in schimb un florinte. S-a asezat cuminte pe o planta inalta si privea linistit la ce se intampla in jur. Am apucat sa declansez o data, dupa care, de nicaieri a mai aparut inca unul si au inceput sa se ciondaneasca. Totul a durat 2-3 secunde, dupa care au disparut. Dupa aceste cadre, au aparut si prigoriile tot in acel loc. Am folosit Nikon D500 + 200-500 mm f/5.6 la f/7.1, 1/640 s, ISO 720.

 

Mihai Claudiu – Baragan

Ma numesc Mihai Claudiu-Ion, sunt medic de familie intr-o localitate din Baragan. Contactul zilnic cu boala, suferinta, interactiunea cu un numar mare de pacienti, niciunul venit de prea mult bine la cabinet, ma incarca destul de tare si simt nevoia ca la final de program sa-mi curat mintea de lucrurile negative acumulate. Daca drumul zilnic ales catre locul de munca este cel mai scurt si dureaza in jur de douazeci de minute, cel de intoarcere incerc sa fie mereu altul si poate ajunge sa dureze pana la doua ore, timp in care sunt mereu in cautarea unei imagini frumoase. Nu sunt axat pe un anumit gen de fotografie, incerc doar sa surprind cat mai bine ceea ce ma impresioneaza. Aparatura foto folosita este destul de diversa, colectionez obiective foto vechi cu care incerc sa privesc lumea in cat mai multe moduri. Fotografia aleasa spre publicare a fost facuta in luna februarie a anului 2017, pe drumul de intoarcere spre casa, cu un Canon EOS 70D, un obiectiv Tokina 400mm RMC, ISO 400, expunere 1/400s. Colectia mea de imagini: https://www.flickr.com/photos/claudiuionmihai/ Pagina mea de facebook: https://www.facebook.com/mihai.claudiu.56

Chiticaru Cristian – Anglia

Mă numesc Chiticaru Cristian și locuiesc în UK de prin 2009. Aceasta frumoasă pasiune am descoperit-o prin 2013 și de atunci nu plec nicăieri fără aparat. Cam atât despre mine, sa vorbim și despre această fotografie. Cred că unii s-au săturat deja de pozele mele cu acest far în diferite ipostaze. Este în Wallasey, UK și ghidează vapoarele ce vin și pleacă spre Irlanda. Nu am plănuit să ajung iar la el, dar ne având un plan bine pus la punct de acasă, m-am trezit că aștept apusul lângă el. Am folosit camera cu care am inceput sa fotografiez, Nikon D3200 și 18-55mm pe trepied că eram pregătit pentru long exposure. Apa venea foarte rapid și trebuia sa fac 2 – 3 poze și să mă mut. Niste setări ar fi: iso 100, f/3.5, 1/400s.

 

Bogdan Pasca – Irlanda

Salutare tuturor! Ma numesc Bogdan Pasca și locuiesc in Dublin, Irlanda . După ce am terminat liceul am urmat un curs de fotografie și încă de pe atunci ma pasionează, deși încă nu am reușit sa fac asta full time. Fotografia postata a fost făcută in Phoenix Park, unul dintre cele mai mari parcuri urbane din Europa . Are o suprafața de aproximativ 7 km pătrați. Din anul 1662 parcul este locuit de căprioare sălbatice (aproximativ 600 la număr) și sunt ocrotite de lege. Am avut imaginea in minte încă de la început iar asta m-a ajutat sa realizez acest cadru in 45-60 de minute. Echipamentul folosit: Canon eosR + 70-200 iii + extender 2x iii ISO 800 238mm f 5,6 1/320 sec Mulțumesc pentru apreciere!

Mariana Scubli – Sighetul Marmatiei

Salutare!

Mi-a fost tare dor de ei, adica de popandai(Spermophilus citellus),asa ca am urcat in masina si am luat drumul Iasului , ca ne invitase la el , Conasul Onofras.

Undeva, pe langa Iasi,cu sotul meu si cu Ionel, am dat de ei, de popandai, pe niste campuri.Si-am stat noi la panda ,si-am stat si-am asteptat , ca sunt tare spaimosi.La cea mai mica miscare dispar in cuiburile lor de sub pamant.

A aparut apoi la mica distanta de noi, un popandau simpatic, cu o cireasa in labute.

Cred ca era atat de delicioasa cireasa lui, ca nici nu ne-a bagat in seama nici pe noi si nici camerele noastre care faceau ca mitralierele(trageam rafale intr-o veselie )

Cadrul este luat cu Nikon D4, lentila Nikon-200-400mm

ISO-320

F7.1

1/800s

Mariana Scubli este numele meu, pe fotografii apare M.S.Neva, fotografia a devenit felul meu de-a ma exprima, felul prin care sa arat ceea ce este frumos in aceasta lume.

Sunt oradeanca, traiesc in nordul tarii, in Sighetu-Marmatiei, si fotografiile mele le puteti vedea pe FB-Mariana Scubli sau pe un site (in constructie_)

marianascubli.ro

Un articol de: Bajan Sorin