O incercare simpla de a incepe saptamana intr-un mod simplu dar cu niste imagini deosebite, realizate de 13 fotografi!

Ce poate fi o incantare pentru spirit decat sa va aducem cat mai aproape de natura, de oameni, de lumini si umbre intr-un cadru idilic surprins de senzorul aparatului de fotografiat!

Despre fotografi se vorbeste foarte putin, de cele mai multe ori fotografiile vorbesc pentru ei.

Cum reusesc sa comunice prin fotografie… depinde de talentul fotografului de a transpune in imagini soapte furate din natura!

 

 

 

Foto: Alex Jitaru

“Un fotograf adevarat este cel care poate captura ceea ce simte cineva, în cel mai profund sens, în legătura cu ceea ce este fotografiat”

Ansel Adams

 

Foto: Andreea Vestea

 

Foto: Ciprian Hiticas

“Fotograful trebuie sa vada cu adevarat dedesubtul suprafetelor si sa inregistreze calitatile naturii si umanitatea care traieste sau care este in stare latenta in toate lucrurile”

Ansel Adams

Foto: Gabi Stefan

 

Foto: Irina Condurachi

“Unii fotografi rapesc realitatea si impun dominatia propriul lor gand si spirit. Altii intampina realitatea cu mai multa tandrete si pentru ei o fotografie este un instrument de dragoste si revelatie”

Ansel Adams

Foto: Ovi D. Pop

Foto: Petrica Bratila

 

Foto: Stefan-Ciprian Momita

 

Foto: Olivia Nica

“Cu ochii mintii, vizualizez cun o anumita priveliste sau un anumit sentiment ar putea fi imortalizat pe hartie. Daca aceasta viziune ma incita, exista o sansa mare ca acea prieliste sau sentiment sa se transforme intr-o fotografie buna”

Ansel Adams

Foto: Cristina Gojnete

 

Foto: Claudiu Guraliuc

 

Foto: Ciprian Rares Besliu

“Când cuvintele devin neclare, ar trebui să mă concentrez pe fotografie. Când imaginile sunt neadecvate, ar trebui să mă mulţumesc cu liniştea”

Ansel Adams

Foto: Cătălin Arcu

Un articol de Bajan Sorin