Selectați Pagina

Vom putea merge la munte, mare sau Delta Dunarii dupa 15 Mai?

Vom putea merge la munte, mare sau Delta Dunarii dupa 15 Mai?

Toti asteptam cu nerabdare data de data de 15 Mai pentru a vedea ce inseamna  relaxarea restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. 

O categorie ce a avut de pierdut foarte mult in aceasta perioada sunt fotografii de eveniment si organizatorii de ture foto, toti asteaptand noile norme privind relaxarea restrictiilor!

Conform declaratiilor ministrului de interne Marcel Vela, a tinut sa precizeze ca:

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”

DSC 1860

 “Legat de viața de noapte, după 15 mai sunt permise doar acele activități permise, nu merge lumea să joace fotbal, nu o să fie deschise restaurantele”

Vacanța o văd ca pe o șansă pentru turismul românesc. Românii  nu vor avea dorința să facă deplasări în alte țări. Pandemia a trezit în români dorința de a vedea vedea Marea Neagră, răsăritul. Vom descoperi Delta și drumețiile.”

De asemenea, cei care vor să meargă la țară vor putea să o facă după data de 15 mai. „Vor completa declarația cu destinația unde merg și trec la motive agricultura. Aveau voie și acum, chiar dacă sunt mici producători. Se pot duce să curețe livada, să taie via”

Conform declaratiilor lui Ludovic Orban, după data de 15 mai, pe baza evaluărilor din momentul de față, nu se vor deschide restaurantele, cafenele și barurile, nici din spații închise. nici din spații deschise. Nu excludem posibilitatea ca cele în spații deschise, în anumite condiții, să le deschidem la 1 iunie, la 15 iunie”.

Asteptam data de 15 Mai, pentru a vedea clar daca vom mai avea nevoie de declaratia pe propria raspundere la trecerea dintr-o localitate in alta!

Conform ultimilor stiri, Ministrul Vela raspunde la intrebarea, Putem merge începând cu data de 15 mai la iarbă verde, plajă, având în vedere că trebuie să ieşim din localitate?

“Puteţi merge începând cu 15 mai unde doriţi dvs, EVIDENT RESPECTÂND REGULILE impuse în ORDONANŢELE MILITARE, REGULI care VOR FI PRELUATE ÎN DECIZIA Comitetului Naţional Pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, în sensul în care să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi, evident, să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală, să vă spălaţi des pe mâini şi SĂ FACEŢI TOT CE AŢI FĂCUT ŞI PÂNĂ ACUM PENTRU A OPRI RĂSPÂNDIREA NOULUI CORONAVIRUS”.

Un articol de: Bajan Sorin

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!