Continuam calatoria noastra prin intermediul fotografie, astazi avem 17 tinte minunate!

Va lasam sa descoperiti singuri o mica dar mirifica parte a Terrei

 

Marcel Vintan

Muzeul Guggenheim din Bilbao este un muzeu de artă contemporană situat în Bilbao, Țara Bascilor, Spania. Muzeul este unul din cele cinci muzee mondiale ale fundației Solomon R. Guggenheim. Este probabil, de departe, construcția cel mai ușor de recunoscut din Bilbao.

Levi Bagy,

Budapesta (maghiarăBudapest [‘budɒˌpɛʃt],croatăBudimpešta, polonăBudapeszt, slovacăBudapešť) este capitalaUngariei. Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului

 

Mihai Serban

Ålesund este bijuteria oraselor norvegiene, o asezare de basm situata intr-un cadru natural de o frumusete divina. De indata ce veti pasi pe stradutele colorate, veti fi fascinati de acest oras declarat de catre revista The Times “cel mai frumos oras norvegian” in anul 2009.

 

Natalia Dobrescu

Canal Grande din Veneția sau Canalazzo, după cum îi spun venețienii, este canalul principal de apă ce șerpuiește prin acest oraș.

Canal Grande este o cale navigabilă veche ce străbate orașul sub forma unui mare S în oglindă, de la Bazinul San Marco până la Gara Santa Lucia, având o lungime de 3.800 de metri, o lățime ce fluctueazǎ de la 30 până la 90 metri și o adâncime ce este în cea mai mare parte a canalului de 5 metri.

Traficul pietonal se adună în jurul unor poduri celebre care traversează Marele Canal: Ponte Rialto, Ponte Degli Scalzi și Ponte dell’Academia. Un al patrulea pod modern și în același timp controversat, a fost realizat nu departe de podul Scalzi: podul Calatrava.

 

Bogdan Mitoc

Ke Ga, Light house, Vietnam. Treizeci de kilometri sud de orașul Phan Thiet de-a lungul coastei este o zonă cunoscută pentru farul de pe o insulă mică, chiar peste apă. Descoperirea surprinzătoare pentru vizitatori este lungimea absolut minunată a plajei dincolo de far.

 

Laurentiu Lupascu

Orasul Cluj

Numele de Cluj provine, cel mai probabil, din latinescul Castrum Clus, folosit pentru întâia oară în secolul al XII-lea pentru a desemna cetatea orașului medieval din acest loc. Cuvântul latin clusa înseamnă „închis” și se referă la situarea Clujului într-un loc închis, înconjurat de dealuri. Echivalentul german, Klause, este păstrat în denumirea Klausenburg. Numele orașului ar putea proveni de la un anume primar sas Klaus sau de la faptul că așezarea medievală a apărut în umbra unei mănăstiri, odată ce în germană, pe timpul primilor locuitori sași din această zonă, la mănăstire se zicea Kloster

Deși majoritatea locuitorilor orașului ar crede ca numele vechii așezări romane Napoca provine de la romani, originea numelui Napoca este mai veche, ea fiind doar preluată de către coloniștii așezați aici de Traian, la început mai ales celți romanizați, cei care au pus bazele primei așezări romane (ale cărei ruine s-au găsit lângă Piața Ion Luca Caragiale, pe Strada Victor Deleu) de pe teritoriul orașului cunoscut sub denumirea de castrul roman Napoca.

 

Constantin Ciocan

Harpa lui David, inspiratie pentru constructia podului din Ierusalim.

 

Petru Gherca

Florenta, orașul se află pe râul Arno și este cunoscut pentru istoria și importanța sa în Evul Mediuși în Renaștere, în special pentru arta și arhitectura sa. Un centru comercial și economic medieval, fiind unul dintre cele mai bogate orașe ale timpurilor, Florența este considerat locul de naștere al Renașterii italiene; de fapt a fost numită Atena din Evul Mediu. A fost mult timp sub conducerea de facto a Familiei Medici. Din 1865 până în 1870 orașul a fost de asemenea capitala Regatului Italiei.

 

Valcu Marius

Horseshoe Bend, Arizona, este un meandru incizat în formă de potcoavă al râului Colorado situat în apropierea orașului Page, Arizona, în Statele Unite.

 

Victor Hodorog

San Cristóbal de las Casas, cunoscută și sub numele de localitate Tzotzil, Jovel, este un oraș și o localitate situată în regiunea Centrală Highlands a statului mexican Chiapas. A fost capitala statului până în 1892 și este încă considerată capitala culturală a orașului Chiapas.

 

Natalia Dobrescu

Manarola este un oraș mic, o fracțiune din municipalitatea din Riomaggiore , în provincia La Spezia , Liguria , nordul Italiei . Este cea de-a doua cea mai mare din cele mai cunoscute orașe din Cinque Terre , frecventată de turiști.

Remus Zamfir

Biarritz, oras in Golful Biscay, la 35 Km de granița cu Spania, este un oraș căutat de turiștii amatori de surf-ing, fiind primul loc din Franţa unde, in 1957, s-a practicat acest sport.

 

Petru Gherca

Grădinile Bahai din Haifa – O grădină cu adevărat spectaculoasă ținând cont de condițiile climatice oferite de Israel. Frumusețea, grandoarea și mai ales designul special inspirat de religie fac din grădina templului Bahai din Haifa una dintre cele mai vizitate grădini din lume.[necesită citare]

Gradinile suspendate ale orasului, Gradinile Bahai, sunt o minunatie greu de imaginat inainte sa o vezi. Probabil, seamana cu Gradinile Semiramidei. Arhitectii si artistii implicati in acest proiect au avut o inspiratie minunata. Vedera ce se deschide spre Marea Mediterana, peste Domul aurit al Altarului Bahai este unica. Chiparosi, palmieri, pini si alte specii mediteraneene de arbusti si tufe vesnic inflorite, vase cu flori si straturi colorate de sezon insufletesc spiritul vizitatorului cu impresia ca se afla in Gradina Raiului.

 

Niculae Simion

Lacul Como (În antichitate: Lacus Larius) este un lac situat în Lombardia, nordul Italiei, la o altitudine de 199 m, într-o depresiune înconjurată de munți de granit și calcar. Acesta se află la o distanță de aproximativ 45 de minute de Milano.

 

Mary Ferenczi

Rácz Tanya restaurant in Ungaria

 

Iby Sibyll‎

Maria Worth, un mic sat pitoresc pe malul lacului Worthersee in Austria. Din Klagenfurt se fac mici croaziere pe lac cu oprire in satele de pe malul lacului.

 

Comsa Bogdan

Sarpele din masivul Făgăraș – șoseaua Transfăgărășan.

(oficial numerotat DN7C) este o cale rutieră de circulație din România, care începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Porțiunea de la barajul Vidraru până la Cârțișoara traversează un teren montan la altitudini mari și a fost construită în perioada 1970–1974, pe o lungime de aproximativ 91 km.

Până la construirea barajului și lacului de acumulare Vidraru, în 1965, de-a lungul căruia DN7C se desfășoară pe aproape 20 km, a existat un drum de pământ și o linie de mocănițăce lega comuna Căpățâneni de vechiul sat Cumpăna (astăzi acoperit de ape, în apropierea căruia s-a construit actuala cabană Cumpăna)

Sursa informatiilor: ro.wikipedia.org