Selectați Pagina

Itinerarii Fotografice – Suceava (Paltinu)

Itinerarii Fotografice – Suceava (Paltinu)

     Odata ce vei descoperi Bucovina, o vei pastra ca o amintire vie in inima si o vei denumi involuntar “taram de poveste”. Bucovina are un farmec aparte, o frumusete greu de descris in cuvinte. Este recunoscuta si ca o adevarata regiune istorica, fiind intesata de lacasuri de cult moldovenesti medievale cu o valoare istorica si artistica inestimabila.

Traditiile si obiceiurile stravechi, specifice acestor locuri, atrag, de asemenea, ca un magnet iubitorii de frumos. Nu in ultimul rand, Bucovina se poate lauda cu partii de schi si patinoare, izvoare blande si cristaline, dar si cu rauri involburate pentru rafting.

 

Paltinu rasarit www.codrinanton.ro resize

Paltinu rasarit3 www.codrinanton.ro resize

BUCOVINA Codrin Anton FOTO www.AziCALATOResti.ro 11 resize

Foto: Codrin Anton

Intre localitatile Vatra Moldovitei si Campulung Moldovenesc (pe DN17A) se afla un satuc. Un satuc numit Paltinu, inconjurat de peisaje de un frumos ireal, indiferent de anotimpul in care pasii te conduc aici. Un loc ce reprezinta un adevarat refugiu al sufletului, o invitatie la intoarcere in timp. Un loc in care oridecateori vei reveni, vei gasi aceeasi pace, liniste si armonie. Un loc inconjurat de paduri dese si racoroase, cu poieni pline de flori. Un loc a carui liniste este strapunsa doar de cantecul pasarilor.

Alexandru Handrache 1 resize

Alexandru Handrache 3 resize

Alexandru Handrache 5 resize

Foto: Alexandru Handrache

Un loc ce atrage ca un manet fotografii amatori si profesionisti, care se vor intoarce la casele lor cu tolba plina de fotografii de exceptie ce pot fi adunate cu usurinta in adevarate expozitii.

Zona este foarte bogata in pensiuni ce se intrec in frumos si simplitate, cu bucate alese si gazde calde si primitoare, ce au mereu o vorba buna si zambetul pe buze.

Sever Moldovan 1 resize

Sever Moldovan 2 resize

Sever Moldovan 3 resize

Sever Moldovan 4 resize

Sever Moldovan 5 resize

Foto: Sever Moldovan

Speram ca v-am trezit interesul pentru aceasta zona mirifica, ca veti petrece o minivacanta la Paltinu si veti reveni cu fotografii deosebite.


Un articol de: Angela Codrina Bocse

27907546 1725120427538740 5059386598854055746 o

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!