Secretul

Sunt dispus să fac ceva în plus pentru a face fotografii mai bune?

Aceasta este întrebarea la care trebuie să răspunzi înainte să citești mai departe. Dacă încă mai ai cartea în mână, înseamnă că ești dispus la un minim de efort și asta mă bucură. Este cerința minimă pentru a citi cartea. Altfel, acest conținut se va autodistruge în 3, 2… ? Dacă ai reușit să continui lectura, iți promit că după parcurgerea primei jumătăți, vei face cu siguranță poze mai bune, cu ce ai la îndemână, smartphone, un aparat foto compact sau DSLR.

 

Hai să-ți spun un secret de la bun început, poți să-l spui altora, să fie cel mai bine știut secret din câte există: calitatea fotografiei stă în pasiunea, voința și cunoștințele celui care apasă pe buton, nu în aparatul foto. Pasiunea te rog să o aduci singur/ă. Este foarte important să îți placă. Nici un profesor nu va putea să te determine să iți placă ceva, ci doar să-ți dai seama cât de mult îți place și cât de mult vrei să înveți și să devi mai bun. Ține doar de tine să pui lucrurile în mișcare și să asimilezi cunoștințe. Determinarea și voința de care vei da dovadă este legătura dintre dorința ta și înfăptuirea ei. Cu puțină disciplină și exercițiu, vei asimila cunoștințele necesare pentru fotografii cu adevărat mai bune indiferent de situație. Firește, un aparat foto bun te va ajuta, însă fie că ai un aparat foto compact de familie sau doar un smartphone actual, ai deja tot ce iți trebuie din punct de vedere al necesarului tehnic pentru a realiza poze faine. Restul, îl vei afla de aici în câțiva pași simpli.

Scopul acestui blog este să ridice valul exclusivist al fotografiei și să arate fotografia așa cum este: simplă și frumoasă. Îmi doresc ca atunci când vei fi nevoit sau vei dori să faci o fotografie, aceasta să fie cât se poate de estetică. Vei vedea ca fotografia are genuri diverse și spectaculoase, însă poți deveni un artist cu propriile idei și proiecte speciale și originale. Pentru evenimentele speciale, precum nunta, botezul sau altele există fotografi profesioniști specializați care știu cum sa abordeze genul acesta de evenimente dificile.

Fii tu însuţi!

Copiază ca sa te regasesti!

Fii pasionat și arată asta în felul tău. Inițial este de ajutor să găsiți fotografii interesante și să încercați să le reproduceți. Orice student, adică persoana care studiază și învață, aplică cunoștințele noi prin copiere, imitație. E o modalitate mai comodă pentru un învățăcel să reproducă o lucrare concretă decât să inventeze ceva cu totul nou. Deși, e posibil să nu fie valabil pentru toți. Cum adică calea către tine însuți se face prin imitație? te întrebi. Ei bine, da. Întreaga educație se bazează pe imitație de când suntem mici imităm, părinții, avem modele pe care le urmăm, până când într-o zi, realizam ca vrem sa facem lucrurile altfel. Acesta este momentul când devi tu insuti. Acest lucru e valabil și în fotografie. Visează cu ochii deschiși, testează, încearcă, distrează-te, greșește! Găsește un subiect care te atrage, care te face nerăbdător și iți aduce bucurie și explorați fotografic. Dacă îți plac florile, clădirile, texturile, urmele în zăpada, apusul, figurinele, picăturile de apă, copiii, cainii, pisicile, explorează-l fotografic. Nu există subiecte bune sau rele. Arată-ți pasiunea și lasă-ți ideile să zburde. Nu poți ști ce se ascunde în următorul cadru fotografic.

Ești unic și special și aşa vor fi și fotografiile tale. Trebuie doar să fii curios.

Curiozitatea

Află lucruri noi!

Ești curios? Foarte bine, pentru că te va împinge de la spate sa faci lucruri noi, să experimentezi subiecte și unghiuri noi, iar rezultatele vor fi pe măsură implicării tale.

Curiozitatea te va te dermina să încerci lucruri noi ca să înveți lucruri noi. Îndrăznește! Nu contează a vrei să faci doar o poză copilului la masă sau decizi să devi un fotograf profesionist. Începutul e același pentru toți și este marcat de pasiune, determinare și exercițiu.

Fotografiile tale sunt legate strâns de viața ta: familie, job, mâncare, pasiuni, distracții, pasiuni.

Subiectele fotografiilor tale sunt “alese” de regulă de întâmplările în care ești. Așadar, cea mai corectă și pragmatică abordare este să discutăm despre fotografia ta, în mediul tău, cu ce ai la tine. Nu trebuie să îți cumperi DSLR-uri sau mai știu eu ce accesorii. Este suficient și smartphone-ul. Da, acum putem învață fotografie și cu smartphone-ul.

Viziunea și inspirația vor veni în urma unor cunoștințe specifice dar și în urma studiului și a practicării constante. Unii dintre voi vor dori să aprofundeze și să meargă către de amator avansat, semi-profesionist, profesionist. Tocmai aceasta este frumusețea libertății acestei introduceri în fotografie: fiecare dintre voi poate să facă ce simte. Acum, fotografia este pentru toți.

Fii curios și încearcă!

Rețeta succesului

Poate că pe parcursul efortului de a învăța mulți și-au dorit să existe o poțiune magică care sa rezolve lipsa cunoștințelor ca prin minune. Unii poate au sperat ca există o formulă, o combinație care odată completată, fac informațiile dorite să ți se fixeze pentru totdeauna în minte. Alții, au sperat ca tot procesul de învățare sa fie simplu și să se termine repede. Dacă ar exista aceasta posibilitate, mulți ar dori să treacă direct la finalul călătoriei, să beneficieze de un download de informații direct în creier și după câteva minute sa ia aparatul în mână și să facă fotografii perfecte. Ar fi distractiv? Mai gândiți-vă! Ganditi-va cum ar fi sa învățăm totu așa? Călătoria în sine este importantă, experiența drumului, bogăția informațiilor disponibile, sentimentele trăite, înțelegerea unei alte fete a realității, descoperirea propriei persoane, acestea sunt lucrurile de o inestimabilă valoare. Aceasta este viața. Orice ai face, bucura-te cat poti de nou, fii curios și învață despre tine și despre ce e în jurul tău. Rețeta succesului exista, da. Aceasta este sa te bucuri de experiențe într-o frumoasă și conștientă descoperire de sine. Și aceasta este și fotografia. Descoperirea esteticului, surprinderea frumosului, transmiterea emoțiilor, înseamnă arta, iar arta, sa nu aveți vreo îndoială, este la indemana tuturor. Fie ca alegem sa deschidem fereastra și să ne bucurăm de soare, cer și aer, fie ca alegem sa ieșim cu aparatul foto și să surprindem desfășurarea frumuseții afara, setea pentru arta e aceeași. Dacă credeți ca fotografia va ajuta sa fiti persoane mai bune, dacă va bucura și va tine activ și curios, atunci merită din plin sa invatati niște trucuri.

Primul pas sa faci fotografii faine este sa iubești frumosul și sa ai o dorinta de neoprit sa arati și altora acel sentiment.

the Coach

Un articol de: