Selectați pagina

În natură mă regăsesc, natura mă inspiră, natura mă ajută să-mi exprim sentimentele.

În natură mă regăsesc, natura mă inspiră, natura mă ajută să-mi exprim sentimentele.

Kinga Mihaly este o persoană sensibila, cu dragoste pentru natură și frumosul acesteia

 Rep: Buna Kinga J, Esti o prezenta discreta in Conacul Fotografilor, dar cu fotografii foarte frumoase. Spune-ne 2-3 vorbe despre tine, asa incat cititorii nostri sa stie cine esti!

K.M: Bună, dragilorJ Prefer să ramân o prezență discretă, așa cum m-ați caracterizat și despre mine vă dezvălui atât: m-am născut și locuiesc în Brașov și lucrez ca asistent medical.

Eu

 Rep:  Ce echipament foto folosesti ?

K.M: Nu de mult timp am achiziționat un Nikon D800, apoi obiectivele Sigma 105mm, Nikon 50mm și un Tokina 15-30mm. Când merg în ture cu bicicleta, să nu am rucsacul greu în spate, folosesc aparatul vechi, un Nikon D5100, cu un Sigma 18-300mm.

Moieciu

Rep: In Conac ne reuneste aceeasi pasiune, fotografia. Mai ai si alte pasiuni ?

K.M: Dacă mai am și alte pasiuni? Da! Iubesc natura și tot ce este frumos în jurul meu, ador drumețiile, călătoriile,  atât la pas cât și cu bicicleta.

Moieciu3

 Rep: Punand cap la cap pasiunea ta pentru fotografie si cea pentru drumetiile in natura, presupun ca stilul tau de fotografie este “fotografia de natura”. Ma insel ?

K.M: Nu, nu te înșeli! În natură mă regăsesc, natura mă inspiră, natura mă ajută să-mi exprim sentimentele.

Ruscuta de pe Lempes

 Rep:  Dacă nu ar fi fost natura subiectul principal al fotografiilor tale, ce altceva ai fi ales să fotografiezi?

K.M: Fiind o persoană activă, nu doar că aș fi ales, chiar îmi doresc să experimentez și fotografia de sport și acțiune, să învăț să surprind mișcarea în toate formele ei.

 Rep: In fotografiile tale descoperim o natura calda si primitoare. Cum descoperi locurile pe care le fotografiezi ? Pur si simplu faci drumetii si le descoperi, sau te documentezi inainte ?

K.M: De cele mai multe ori când plecam cu lecția învățată de acasă, ajungeam la fața locului, fără inspirație, fără emoții, nu-mi ieșea nimic. Cele mai reușite imagini le-am avut surprinzând  momentul și momentul pe mine  🙂

Slovenia

Rep: Preferi anumite subiecte , anotimpuri sau locatii pentru a fotografia ?

K.M: Nu, așa cum am spus mai sus, prefer să surprind momentul.

 Rep: Stim déjà cu totii, avem o tara superba in ceea ce priveste peisagistica. Ai un loc pe care l-ai fotografiat si la care te-ai intoarce mereu ?

K.M: Se spune că trebuie să dai valoare timpului, să profiți de fiecare secundă pentru a o face să conteze și că timpul este, există dar trebuie să stii să-l organizezi și să nu-l pierzi pentru că nu-l poti da înapoi.

Așa este, țara noastră este extrem de ofertantă din punct de vedere peisagistic, avem munți, mare, lacuri, cascade, dar prea puțin timp pentru a o cutreiera. Locul unde m-aș intoarce mereu? Cred că zona Bran-Moieciu este cea mai apropiata de sufletul meu.

De la belvedere

 Rep:  Ne poti da cateva idei de trasee care merita parcurse si fotografiate ?

K.M: Pot sa spun ca sunt foarte norocoasa ca m-am nascut si locuiesc in Brasov!

Poți începe ziua cu fotografierea unui răsărit frumos de la belvedere, ce se află pe drumul către Poiana Brașov, loc la îndemâna oricui, atât cu mașina cât și la pas dacă te trezești un pic mai devreme. Dacă nu ai o condiție fizică foarte bună dar vrei să faci o plimbare în natură, să ai peisaje frumoase, cu munți, dealuri, cai și oițe, te urci în mașină sau iei trenul până la Zărnești de unde te îndrepți către Prăpăstiile  Zărneștiului, treci de Fântâna lui Botorog, apoi, urmând marcajele urci pe un drum forestier către Satul Măgura. Aici vei rămâne uimit de peisaj. Trecând de Satul Măgura, nu departe se află Satul Peștera, de unde poți admira Munții Bucegi în toată splendoarea lor. Dacă te-a furat peisajul de basm al zonei și ai pierdut trenul de după masă, te poți consola cu un apus superb, urmărind cum razele soarelui la apus mângâie ușor crestele Bucegilor.

Brasov

Dacă vrei să fii un pic mai aproape de oraș, poți cutreiera potecile de pe Dealul Lempeș, care se află la 8-10 km de Brașov, pe teritoriul comunei Sânpetru si Hărman. Dacă alegi acest loc primăvara, vei rămâne uimit de câte flori, gândaci, fluturi și gâze poți fotografia în poienițele și pădurea de pe deal. Aici găsim Dedițel, Rușcuță de Primăvară dar și nenumărate specii de orhidee sălbatică. Iar dacă nu ne minunăm cu voce tare, cu putin noroc putem vedea și căprioare, veverițe sau vulpițe. Iar dacă te-a uitat Dumnezeu printre flori și gâze, vei avea parte și aici de un apus de vis!

Și ar fi bine să-mi spuneți ‘stop’, deoarece trasee sunt cu sutele, aș putea vorbi săptămâni întregi de ele…J

 Ca sa parcurgem aceste trasee, avem nevoie de conditie fizica, trebuie sa ne trezim cu noaptea in cap sau sa fim pregatiti sa innoptam la cort ?

 Pentru traseele de mai sus nu trebuie să ai o conditie fizică excepțională, le poate face oricine. Prima se poate face in întregime și cu mașina, dar și cu bicicleta! Să nu uitați că printre pasiunile mele se află și mersul cu bicicleta, iar aceste trasee sunt ideale de parcurs cu bicicleta! Am dat exemple de trasee ușoare, fără trezit cu noaptea-n cap, fără să trebuiască multe bagaje sau cort. Și da, vă invit la Brașov să cutreierăm măcar aceste 2 trasee împreună! J

Deditel

 Multumim frumos pentru timpul acordat, iti dorim mult succes!

 Un articol semnat: Angela Bocse

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!