Astazi ne deplasam in Curtea de Arges, unde incercam sa cunoastem pe Romina Polojan, o tanara de 24 de ani, indragostita de genul foto „Wild Life”

 

Buna Ziua, ne poti spune cateva cuvinte despre tine, de unde aceasta pasiune pentru fotografie si mai ales pentru acest gen destul de greu de realizat „Wild Life”

RP: Pasiunea mea pentru fotografie a inceput acum 5 ani din dorinta de a surprinde, pentru totdeauna, momentele frumoase din viata mea si din natura care ma uimeste de fiecare data. Acum 2 ani am primit de la sotul meu primul DSLR si in acel moment am inceput sa experimentez aproape fiecare gen al fotografiei. M-a atras, in mod deosebit tipul de fotografie „Wild Life”, deoarece imi place sa petrec mult timp in natura, sa ma bucur de frumusetea ei, sa descopar si sa surprind vietatile in momente unice.

Rep: Pentru inceput, hai sa aflam ce aparat folosesti si ce obiective!

RP: Folosesc un Nikon D5300, obiectivul pe care il utilizez cel mai des este Nikkor 200-500 mm, si Nikkor 50 mm f/1.8, dar nu pentru Wild life.

 

Rep: Ai facut cursuri de fotografie sau te consideri un fotograf autodidact?

RP: Nu am facut cursuri deocamdata, acesta fiind unul din obiectivele mele pe viitor. Pana in momentul de fata am studiat si studiez singura din sursele care le consider potrivite mie.

Rep: Cat timp aloci fotografiei?

RP: Aproape in fiecare zi, dupa ora 17 merg la fotografiat cate 2, 3 ore, iar atunci cand vremea nu-mi permite studiez sau editez.

Rep: Cat de importanta este post procesarea in fotografiile tale?

RP: Pentru mine post procesarea este foarte importanta, deoarece ma ajuta sa scot in evidenta subiectul si sa corectez micile imperfectiuni.

 

Rep: Este genul foto in care iti trebuie foarte multa rabdare si atentie, cat a durat o sesiune foto, pana ai fost multumita de rezultat?

RP: Depinde de fotografie, uneori stau cateva ore pana subiectul se muta in locul potrivit, alteori ma duc mai multe zile la rand ca sa il surprind asa cum vreau si mai este si varianta cand stau cateva ore sa editez pana obtin rezultatul dorit.

Rep: Cum alegi locatia, pleci la „pont” sau mergi pur si simplu la noroc?

RP: Am norocul de a sta la casa, chiar in mijlocul naturii si tot timpul sunt atenta la ceea ce ma inconjoara. De multe ori vad o specie intr-un anumit loc si revin acolo pana imi iese cadrul pe care il vreau.

Rep: Cum vezi cadrul ideal la care visezi?

RP: Visez la multe cadre, dar daca ar fi sa aleg unu acela ar fi sa fotografiez pescarusul albastru in timp ce se lupta pentru teritoriu sau cand plonjeaza in apa dupa hrana.

Rep: Te ai gandit sa participi la o expozitie cu lucrarile tale sau chiar sa organizezi o expozitie personala, ce proiecte ai de viitor?

RP: Acesta ar fi unul din visurile mele sa particip la o expozitie. Ca si planuri de viitor urmaresc sa fac cursuri pentru a-mi perfectiona tehnica, abilitatile si cel mai mult imi doresc sa fac un job din pasiunea mea.

Rep: Ce ti-ai dori sa faci nou in fotografie?

RP: Imi doresc foarte mult sa abordez si fotografia de portret.

Rep: Ce sfat poti da oamenilor aflati la inceput de drum in fotografie?

RP: Sfatul meu ar fi sa studieze foarte mult si sa fie perseverenti.

Rep: Ne poti povesti un moment haios, intamplat in pereglinarile tale foto?

RP: Din cauza dimensiunii obiectivului, oamenii ma observa si ma intreaba daca sunt de la televiziune

Rep: Noi iti multumim pentru timpul acordat, iti dorim mult succesc si te asteptam oricand cu fotografii noi!  

In incheiere, un mesaj pentru „Conasi”

RP: Si eu va multumesc si „Conasilor” le doresc multe cadre reusite!

Un articol de: Bajan Sorin