Selectați Pagina

Fundatura Ponorului, un loc magic, un loc in care parca simti  si mirosi vesnicia!

Fundatura Ponorului, un loc magic, un loc in care parca simti  si mirosi vesnicia!

Fotografii pline de mister, care ne uimesc de fiecare data, fotografii ce nu pot fi trecute cu vederea, fotografii care lasa o puternica amprenta in sufletul nostru.  De multe ori ne intrebam cine este autorul acetor minunatii…..cine este Jeno Major, cu ce “trage”, cum de reuseste sa fie atat de special? Iata ca a sosit momentul sa primim o parte din raspunsurile acestor intrebari !

Rep: Cine este Jeno Major, in cateva cuvinte?

J.M. Sunt un mare iubitor de natura cum sunt toti fotografii de peisaj dealtfel. Pasiunea pentru fotografie o am de  trei ani si jumatate-patru. Acum cativa ani am renuntat la alcool,fumat,carne si ……… pescuit care a fost marea mea pasiune ,prietenii nu cred nici acum cum de am fost in stare sa renunt. Insa si eu ma intreb unde a stat ascunsa pasiunea pentru fotografie pana atunci?! Era acolo,salasuia in mine in stare latenta si dintr-o data a izbucnit cu o asa forta incat si eu ma minunez! De atunci nu exista zi,ora ,minut liber in care sa nu ma ocup de fotografie, intr-un fel sau altul. Calatoresc foarte mult, adica atat cat imi permite timpul,si de asta nu ma pot plange!

ancestral

Rep: Fotografia – marea dumneavoastra pasiune ?

J.M. Daaa,Daaa ,Daaa cu D mare!!

untitled 1 of 1 12

Rep: Cred ca se poate spune ca pentru a te perfectiona in fotografie, trebuie sa fii autodidact. Dumneavoastra cum v – ati perfectionat in acest domeniu ? Ati urmat cursuri, t participat la workshop – uri sau pur si simplu ati citit si ati exersat?

J.M. Aveti dreptate. La inceputuri am participat la cateva workshop-uri  ale lui Sorin Onisor, dupa care am devenit autodidact, multe iesiri in natura, tutoriale, citit carti etc. Dupa parerea mea cel mai important lucru dintre toate astea e sa iesi cat mai mult in natura, in orice conditii, cu multa determinare, consecventa si pasiune,si rezultatele nu vor intarzia sa apara. Click,click,click si iarasi click!

Magic light

Rep: Sunteti un mare iubitor  de natura. Muntele sau marea?

J.M. Nu dau marea de o parte, dar muntele ma atrage mult mai mult, poate si fiindca sunt nascut la poale de munti, in Sibiu, si poate si fiindca mergeam pe vremuri mult la pescuit la pastrav in ape repezi de munte.

Nuvolau

Rep: Cum descoperiti toate acele locuri minunate pe care le-ati fotografiat ? Pur si simplu calatorind, sau dupa o atenta documentare?

J.M. Nu ma prea documentez, sunt omul clipei, fac ceea ce-mi dicteaza inima si instinctul. Cateodata plec spre un loc si ajung in cu totul alt loc. De exemplu se intampla sa vad un drum adiacent de cel pe care merg si trag de volan in ultimul moment, intrand pe el si explorandu-l,vazand unde duce, spre ce locuri noi si poate pline de farmec care ma asteapta! Imi place imprevizibilul, pentru ca asa e si Natura!

edit 2 1 of 1 2

Rep: Aveti un anotimp preferat in care faceti fotografii, un anumit moment al zilei?

J.M. Toate anotimpurile au farmecul lor personal, insa primavara si toamna imi plac foarte mult asta si datorita paletei de culori foarte diverse pe care ti-o ofera  natura in aceste anotimpuri. Fiind fotograf de peisaj sigur ca binecunoscutele golden hour si blue hour sunt cele mai propice ore.

victory contest

Rep: V-ati dori sa fotografiati un loc anume si inca nu ati ajuns acolo?

 J.M. Daca e sa o luam asa ar fi o gramada, dar nu exista loc pe care vreau sa-l fotografiez si eu sa nu ajung acolo candva!

Rep: Sa presupunem ca maine veti fi ghidul nostru intr-o tura fotografica. Pe unde ne-ati plimba ?  Ne puteti recomanda cateva trasee ?

J.M. Natura e ofertanta  in orice cotlon al acestei planete, depinde ce vrei, ce cauti, ce te atrage! Sunt foarte legat de Fundatura Ponorului, un loc magic, un loc in care parca simti  si mirosi vesnicia, un loc in care arhaicul e la el acasa! Un alt loc de suflet ar fi Bucovina, Maramures, ohhh si cate altele!

edit final 1 of 1

Rep: Cat la suta din reusita unei fotografii o reprezinta postprocesarea?

J.M. Editarea este destul de importanta insa nu as putea sa va dau un procent in privinta asta

Annapurna South 4

Rep: Dar aparatura folosita?

J.M. Sigur conteaza si aparatura mai ales obiectivele, intotdeauna am pus mare pret pe ele si nu am facut rabat, cautand intotdeauna sa cumpar ceea ce e mai bun  optand totusi si pentru versabilitate, deci prefer obiectivele cu zoom clasa L fiind posesor de Canon

untitled 1 of 1 5

Rep: In incheiere, cand ne veti invita la o expozitie personala ?

J.M. Pai chiar ce s-a incheiat una, pe care am avut-o impreuna cu prietenul si mentorul meu Sorin Onisor, dar la urmatoarea va invit fara indoiala!

Bled by night 2

Va multumim frumos si asteptam invitatia promisa la proxima expozitie!

Un articol semnat de: Angela Codrina Bocse

2 Comentarii

 1. Tarnoveanu Iuliana

  Fascinanta poceste de viață.
  Felicitari J.M ,Felicitari S B!

  Răspuns
 2. Farkas Csabi

  Felicitări !

  Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!