Selectați pagina

Dumestiul Fotogenic

Dumestiul Fotogenic
Foto: Cornel Gusat

     Dumesti –  Judetul Alba

  Judetul  Alba are atat de multe destinatii turistice, atat de multe locuri parca desprinse din rai, incat am putea spune ca atunci cand “s-o impartit frumosul, Dumnezeu le-a dat cu carul”.

    In bazinul mijlociu al  raului Aries, intre muntiiTrascau si Muntele Mare, descoperim comuna Salcuia. Stuata la 80 de km de Cluj Napoca si 15 km de Baia de Aries, comuna Salcuia este rasfatata prin a fi inconjurata de un cadru natural deosebit de frumos, cu un relief specific zonei de munte, cu rezervatii natural si cascade, cu paduri si pesteri pline de stalactite si stalagmite.

adriana ceausescu resize

Foto: Adriana Ceausescu

eliezer tatar resize 1

Foto: Eliezer Tatar


   Unul dintre satele acestei comune este Dumesti, un loc uitat de lume, in care Timpul parca uita sa treaca. Aici unica si cea mai de prêt aractie turistica este natura insasi.

Cand vorbesti despre Dumesti, vorbesti despre un loc special si unic, un loc magic si intotdeauna diferit.

dan cristian griga resize

Foto: Dan Cristian Griga

dora trusca resize

Foto: Dora Trusca


   Un taram al ceturilor, pentru ca indiferent de anotimp este aproape inevitabil sa prinzi o zi fara ceata. Un taram in care rasaritul de soare este mereu diferit si

Un taram in care lumina se schimba de la un minut la altul si nu este niciodata la fel.Un taram inconjurat de culmi pitoresti, unde zeci de fotografi din toata tara revin ori de cate ori au posibilitatea pentru a surprinde cadre de exceptie si  de fiecare data au parte de un nou spectacol al naturii .

emy leompescu resize 1

Foto: Emy Leompescu

florin todoran resize

Foto: Florin Todoran


   Trebuie sa recunosc, nu am ajuns inca acolo (desi am mai vrut, vorba bancului), dar am foarte multi prieteni ce l-au vizitat si au povestit prin fotorafiile lor despre aceasta gura de rai.

    Pe unii dintre ei i-am intrebat daca ar trebui schimbat ceva acolo, in acel minunat satuc de basm. Raspunsul a fost invariabil :nimic, absolut nimic. “Poate ar trebui intretinute casutele si limitat accesul “daunatorilor””, mi-a raspuns Eliezer Tatar,  cel care ne-a facutpe multi dintre noi sa iubim acest loc.

iulian vieru resize

Foto: Iulian Vieru

puscas rares resize 1

Foto: Puscas Rares


Poate intr-o buna zi se va organiza o expozitie cu vanzare, cu subiect unic “Dumesti”, iar banutii obtinuti sa fie folositi tocmai pentru intretinerea casutelor de acolo. In acest fel toti fotografii ce merg in acest loc mirific si se intorc cu tolbele pline de fotografii si-ar arata rasplata pentru tot ceea ce le ofera acest colt de rai.

levi bagy resize

Foto: Levi Bagy

andreea turcu resize

Foto: Andreea Turcu


Un articol de: Angela Codrina Bocse

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!