Selectați pagina

Doi Conasi la poarta mare a Conacului!

Doi Conasi la poarta mare a Conacului!

Doi Conasi la poarta mare a Conacului!

Este liniste in Conac, ne indreptam atentia spre doi domni conasi, ceva mai seriosi; facem cunostinta cu adminii ce se ocupa de medierea de conflicte aparute in cadrul grupului, dar si de acceptarea de  membri noi!

Bobby Wechsler & Ovidiu Bujor

Rep : Salutare!

De cat timp pe Conac?

Bobby : 2.5 ani

Ovidiu : Din 30 septembrie ca membru, si de prin Ianuarie ca admin.

Rep : Voi sunteti la poarta Conacului, cati membri  adera la grup pe zi?

Bobby : In jur de 2-3

Ovidiu : sunt cam 10-20 de aplicatii de acceptare in Conac

Rep : Din cca (20) membri cati sunt acceptati?

Bobby : Ne straduim sa primim fotografi activi care, dupa impresia facuta de profilul lor, pot contribui la activitatile de pe Conac.

Ovidiu : dupa o selectie riguroasa si 3 intrebari de spart gheata, cam 5 pe zi trec de mine; acum este si colegul Bobby care isi face si el treaba …

Rep : Daca acceptarea de membri noi este mai usoara, conflicte sunt pe Conac?

Bobby : Conflictele sunt foarte rare, asta se datoreaza atmosferei pozitive, prietenesti, de sustinere reciproca pt a ne bucura de hobby-ul/profesia pe care ne-am ales-o.

Ovidiu : Apar din cand in cand ceva comentarii mai rautacioase, de la unii care se cred mai fotografi decat ceilalti; incercam sa ii aducem cu picioarele pe pamant totusi, toti au inceput de undeva.

Rep : Stim ca este greu sa lucrezi cu oamenii, dar tinand cont de faptul ca este un altfel de mediu, de artisti, este greu sa gestionezi un grup si eventualele conflicte?

Bobby : Nu, pana la urma este un grup de socializare pe tema care ne pasioneaza, iar atat timp cat toti au in vedere principiile de baza ale grupului si bunul simt al interactiunii in spatiul virtual, atmosfera este placuta si stimuleaza exprimarea individuala a fiecaruia, indiferent de nivelul de cunostinte si aptitudini.

Ovidiu : nu ca ar fi greu, sunt multi si sunt la fel de multe caractere. Trebuie sa ne adaptam din mers. In unele cazuri se ajunge si la excludere din grup. Cei care nu vor sa inteleaga sau sa accepte ca au gresit parasesc singuri grupul . Chestiuni de orgoliu.

Rep : Credeti ca sunt persoane ce va urasc pentru simplul fapt ca mentineti un climat calm si de bun simt pe grup?

Bobby : Nu

Ovidiu : Nu neaparat ne urasc, ci doar cred ca sunt putin orgoliosi, si nu le place sa fie “pusi la colt”. Nu suntem bau-bau, mizam pe bunul simt si intelegere totusi.

Rep : Cum ati descoperit Conacul?

Bobby : Din intamplare, cand o prietena din lista mea a dat like la o poza de  pe Conac.

Ovidiu : Mi l-a recomandat un prieten, am intrat … si cam asta a fost. M-a prins ca o vraja! E ceva diferit fata de alte grupuri foto.

Rep : Cum vedeti Conacul peste 3 Ani?

Bobby : Sper sa ramana aceaesi atmosfera prieteneasca si primitoare pt fotografii de orice formare. Sper de asemenea sa ne trasnformam intr-o comunitate unita care activeaza mult si in afara spatiului virtual.

Ovidiu : Sper sa il vad cu mai multi conasi activi, organizat bine, intalniri reale mai multe, nu doar virtual, concursuri cu premii serioase, nu stiu … speram la mai bine!

Rep : Credeti ca grupul poate oferi mai mult decat a facut – o pana acum?

Bobby : Depinde de implicarea membrilor; viata este foarte dinamica si ne lasa din ce in ce mai putin timp pentru socializare si pentru a ne ocupa de hobby-uri si pasiuni.

Ovidiu : Tot timpul este loc de imbunatatiri. Invatam din mers.

Rep : Alte pasiuni in afara fotografiei?

Bobby : Masini si mecanica, muzica

Ovidiu : Da … am in loc de sange, ulei de motor, si in loc de inima, un V8 … dar nu de oricare… am marca mea preferata.

Rep : Ce nu va place in Conac si ati dori sa schimbati ?

Bobby : Cred ca grupul se deosebeste prin atitudinea relaxata in general, iar calitatea noilor membri este direct proportionala cu calitatea postarilor si interactiunii constructive dintre membrii existenti; as pune accentul pe aceste aspecte.

Ovidiu : as incerca o curatenie printre cei care nu participa activ pe Conac. Sunt multi membri care, cred eu, ca nici nu mai stiu ca fac parte din  acest grup.

Rep : Se pregateste o expozitie cu membrii Conacului, participati?

Bobby : Sper ca voi fi si eu selectat !

Ovidiu : Depinde ce apreciaza colegii la fotografiile mele; daca nu am fotografii bune, nu pot participa. Eu mi-as dori, dar colegul Bobby mi-a dat o nota proasta la una dintre fotografiile pe care le-am propus;  cred ca mai am de invatat. Acum astept nota finala.

Rep : Un gand pentru Conasi

Bobby : Speranta mea este sa reusim sa ne petrecem cat mai mult timp impreuna la ture foto, unde sa ne cunoastem si sa discutam pe larg lucrurile legate de fotografie, care in spatiul virtual doar le punctam.

Ovidiu : Sa lasam orgoliile de mari fotografi deoparte si sa incercam sa creem o comunitate bazata pe vorbe curate, chiar daca si critice la un moment dat. Sa fim constructivi cu totii. Din pasiune se poate ajunge departe.

Rep : In incheiere o poveste haioasa de pe Conac?

Ovidiu : Cred ca sunt destul de haios eu ca persoana de multe ori, mai ales cand pun iepurasi pe Conac 🙂

1 Comentariu

  1. Ela Ionescu

    Faini strajeri avem la poarta conacului! Ma bucur ca am avut ocazia sa va cunosc…dincolo de porti😊.Felicitari pentru tot ce faceti!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!