Selectați Pagina

La o cafea si pasiunea pentru fotografie, cu Dobre Cezar!

La o cafea si pasiunea pentru fotografie, cu Dobre Cezar!

Rep. Cezar Dobre, sau Cezarone, asa cum ii spun prietenii, este unul dintre fotografii amatori care a reusit sa isi creeze un stil propriu. Fotografiile sale nu pot trece neobservate, de fiecare data adunand un numar insemnat de aprecieri. Astazi incercam sa iI cunoastem pe Cezar!

C.D. Cine este Cezar Dobre?

Sunt un tip normal care incearca sa surprinda placut prin fotografiile pe care le face.

Rep. De unde pasiunea pentru fotografie ?

C.D. Pasiunea pentru fotografie am avut-o inca din copilarie. Am fost mereu fascinat de asa ceva, dar in special de fotografia digitala. Cea mai mare influenta asupra mea a avut-o un prieten bun, Lucian, la care am vazut primul aparat digital. Era un Sony care inregistra fotografiile pe dischete de 1.44mb. Era ceva revolutionar la vremea aceea si m-a acaparat pe loc. Dupa ce mi-am cumparat primul aparat digital, tot de la Lucian am invatat primele notiuni de baza ale fotografiei si tehnici de editare. Apoi m-am inscris pe diverse site-uri de fotografie unde vedeam tot felul de cadre minunate si mi-am spus ca trebuie sa ajung si eu sa realizez asa ceva.

Rep. Este doar o pasiune, sau un mod de viata ?

C.D. Este o pasiune si un mod de viata, este ceva care ma relaxeaza si imi da emotii. Fotografia este ceva aparte, este un mod de exprimare al fiecaruia.

Rep. Cat timp dedici fotografiei ?

C.D. Poate ca nu atat de mult pe cat mi-as dori. Pasionat fiind in special de peisagistica, mi-ar placea sa pot sa cutreier muntii zi de zi, dar mai trebuie sa si muncim. Oricum, atunci cand nu fotografiez, editez.

Rep. Cum iti alegi subiectele de fotografiat? Cum iti dai seama ca un anumit loc are potential ?

D.C. In general cred ca majoritatea fotografiem ceea ce este placut ochiului, dar pot spune ca putine au fost momentele cand am simtit intr-adevar ceva aparte legat de anumite locuri. Au fost uneori momente de cumpana pe care le-am avut si am iesit la fotografiat doar pentru a ma destinde un pic. Am avut parte de cateva momente de aur in care natura parca se dadea in spectacol si exista potential oriunde priveam in zare.

Rep. Din punctul tau de vedere, ce anume face ca o fotografie sa fie excelenta ?

C.D. Fotografia excelenta cred ca este aceea pe care atunci cand o privesti iti transmite o emotie: bucurie, uimire sau chiar si drama. Daca o fotografie reuseste sa iti capteze atentia si sa te puna un pic pe ganduri, atunci este una reusita.

Rep. In ceea ce priveste post-procesarea, ce programe recomanzi ?

C.D. Recomand cu caldura clasicele Photoshop si Lightroom, dar impreuna cu filtrele de la Nik Software, un pachet cat mai complex de pensule si nu in ultimul rand…creativitate.

Rep. Te-ai gandit sa organizezi o expozitie personala ?

C.D. Mai mult mi-au recomandat prietenii asa ceva. Mi-ar placea candva sa am si o expozitie personala, cred ca oricine si-ar dori asta.

Rep. Ai o fotografie preferata ? Spune-ne povestea ei

C.D. Am o fotografie preferata, este un portret al bunicii mele impreuna cu sora ei bolnava de Alzheimer. Ma emotioneaza de fiecare data cand o privesc pentru ca desi ea nu o mai recunoaste pe bunica, simte iubirea pe care aceasta i-o poarta.

Dragoste nemarginita 1 of 1

Rep. In final, cateva fotografii despre care crezi ca defines stilul tau 

C.D. Peisagistica si HDR-ul imi plac cel mai mult, asa ca iata cateva dintre ele:

Welcome into my dream

SONY DSC

De o fi sa ne ntalnim sa ne vedem aici

SONY DSC

Cheile Tatarului 1 of 1

Castelul Huniazilor 1 of 1

Its a hard life

Lacul de smarald

SONY DSC

Articol semnat: Angela Bocse

 

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!