Selectați Pagina

Biertan, tinut de poveste sau raiul fotografilor!

Biertan, tinut de poveste sau raiul fotografilor!

Rep: Domnule Todoran Florin, de curand, una dintre fotografiile dumenavoastra a fost foarte apreciata de cei de la  National Geographic. Care este povestea acestei fotografii ?

TF: Buna ziua,dumneavoastra si conasilor .Este  adevarat, una din fotografiile mele a fost adaugata la favorite de catre cativa fotografi foarte apreciati de pe National Geographic. Este o fotografie facuta in dimineata zilei de 12 decembrie 2017, dintr un  punct in care urc prin gradina mea, si am in vizor aproape toata comuna. Am incercat sa surprind mereu altfel comuna mea ,fie la rasarit fie la apus.De cele mai multe ori ,natura  m-a rasplatit ,prin culori, ceata sau tablouri minunate. Am decis sa o transform (editez) alb negru deoarece era o atmosfera  de basm dar fara culori in acea dimineata.

fotografia cu pricina

Rep: Dar cine este de fapt Florin Todoran ?

TF: Subsemnatul, este nascut la Medias, jud.Sibiu, inginer zootehnist care lucreaza in invatatmant din 1998 de cand am terminat facultatea si apoi in 1999 Masteratul. Sunt profesor de Ed.Tehnologica , dar am predate si discipline pentru tehnica veterinara timp de 12 ani la fostul Liceu Agricol Dumbrveni, jud.Sibiu. Imi place natura, sportul si fotografia nu mai zic.De mic am incercat aparate de fotografiat, am facut o groaza de filme alb negru si color apoi sa trec la aparate digitale Konica Minolta, Canon (compacte) si de vreo 2 ani de cand m – a prins mai tare virusul J fotografiei am trecut pe dslr Nikon, la care am achizitionat si cateva obiective.

DSC 3043a

Rep: Fotografia marea si unica dumneavoastra pasiune?

Este adevarat, fotografia este cea mai mare pasiune a mea.Dar asa cum am reamintit deja, imi place sportul(fotbalul,handabalul), drumetiile si excursiile in natura, dar si colectionarea de obiecte vechi.

DSC 0929a

Rep: Ati mostenit “microbul” de la cineva drag, sau ati descoperit fotografia pur si simplu?

TF: Da, cred ca am mostenit de la tatal meu (Dumnezeu sa l odihneasca) aceasta pasiune.Ne facea poze cand eram mici si chiar chema fotografi acasa la zilele noastre de nastere. Imi plac mult peisajele, si orice moment special .

Rep: Cat la suta din timpul dumneavoastra il acordati fotografiei?

Sincer nu pot estima precis, dar cred ca undeva la 30-40% din timpul liber il dedic fotografiei.

Rep: V-ar tenta sa organizati o turafotografica, pentruConasi, chiar in localitatea in care locuiti?

DSC 1867a

TF: Sigur,as putea organiza oricand o tura fotografica la Biertan.Cu multi dintre conasi , ne – am si cunoscut la Biertan.

DSC 0705a

Rep: Ca fotografiati si iubiti Biertanul e clar, dar mai aveti si un alt loc despre care ati spune ca v-a cucerit definitiv ?

 TF: Da, Dumesti,jud.Alba , unde merg de cel putin doua ori pe an. Avem o tara frumoasa, si sunt sigur ca sunt multe astfel de locuri magice.

dsc 5593

Rep: Din punctul dumneavoastra de vedere, ce face o fotografie speciala?

Momentul, incadrarea,compozitia, povestea ei ,culorile si atmosfera.

Rep: Un gand pentru Conasi ?

TF: Multe salutari tuturor,Lumina buna si la cat mai multe reusite *expozitii,premii ,distinctii –tuturor. Multa sanatate si success in toate!!

 Cu drag,

 Prof.ing.Todoran Florin

 

Un articol de: Angela Codrina Bocse

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!