Selectați Pagina

4 Octombrie Ziua Mondială a Animalelor

4 Octombrie Ziua Mondială a Animalelor

     Ziua Mondială a Animalelor este o zi internațională de acțiune pentru drepturile animalelor și bunăstarea lor sărbătorită în fiecare an pe 4 octombriezi de sărbătoare a Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor.

    Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este “de a ridica statutul animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob. Constituirea sărbătorii Zilei Mondiale a Animalelor mișcarea pentru bunăstarea animalelor, mobilizându-le într-o forță globală pentru a face lumea un loc mai bun pentru toate animalele.

 

DSC 0989 resize

DSC 1026 resize

DSC 1617 resize

Foto: Bajan Sorin

    Este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin creșterea gradului de conștientizare și educație putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a lor este întotdeauna răsplătită”

DSC 3078 resize

 Dacă te cheamă Mioara, Ursu sau Lupu, intri gratuit la Muzeul Antipa, de Ziua Mondială a Animalelor

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa celebrează Ziua Mondială a Animalelor și oferă acces gratuit tuturor vizitatorilor care poartă numele unui animal, anunță instituția, pe pagina oficială de Facebook.

DSC 0858 resize

Un articol de: Bajan Sorin

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!