Selectați pagina

Conasul acestei saptamani este o Conita. O doamna deosebita, cu un simt artistic de invidiat. Cornelia Ilie.

Conasul acestei saptamani este o Conita. O doamna deosebita, cu un simt artistic de invidiat. Cornelia Ilie.

     Cornelia Ilie se descrie asa : “sunt din Craiova, pensionara, nonconformistă, optimista, iubesc animalele de companie/pisici, muntele, liniștea, apele curgătoare… iar foto e pe primul loc”. Eu, cand ma gandesc la Cornelia,  vad  “rafinament, bun-gust, simț artistic”.

4 resize 1


Cornelia a prins microbul fotografiei din dorinta de a imortaliza fiecare clipa, fiecare emotie traita alaturi de fiul sau, dar si tot ceea ce este frumos in jurul sau. Daca la inceput folosea telefoane mobile sau aparate de fotografiat imprumutate, treptat si-a incropit o trusa de fotograf pentru care multi dintre noi am invidia-o si reuseste sa ne surprinda cu fotografiile sale,  depeisaj si in mod special cele still life.

5 resize 1


     Si pentru ca atunci cand spui “still life” este imposibil sa nu iti amintesti macar o fotografie de-a Corneliei, trebuie sa va spun ca toate acele minunatii sunt create pe masuta din bucatarie, la lumina naturala, inconjurata de zecile de obiecte achizitionate din targurile de antichitati in mod special pentru marea ei ubire, fotografia.

    Un suflet nobil, calda si prietenoasa, Cornelia a  dat cateva sfaturi pentru cei ce isi doresc sa faca astfel de fotografii. Astfel ne-a sfatuit sa respectam regulile fotografiei, dar sa facem si abstractie de ele atunci cand inima ne spune altceva.Pe cat posibil,ar fi indicat ca toate

elementele folosite sa fie intr-o corelatie, in asa fel incat la final fotografia respective sa transmita ceva. De asemenea, elementele trebuie alese in asa fel incat la final sa obtinem o paleta de culori cat mai prietenoasa cu ochiul. Fundalul ales trebuie sa avantazeje obiectele de décor ce alcatuiesc fotografia. Este indicat sa folosim trepiedul, in felul acesta reusind cu usurinta sa adaugam sau sa schimbam elementele alese, precum si setarile aparatului de fotografiat.

2 resize 1


   Si daca tot am ajuns la subiectul “Setari ale aparatului”, Cornelia a avut amabilitatea de a ne destainui unul dintre secretele reusitei fotografiilor sale si anume diafragma deschisa la  F4 – 5 .

    Ce v-as mai spune despre Cortnelia….a participat la un curs introductiv in arta fotografica. Ambitioasa si indragostita de fotografie, a invatat apoi singurica tot ce stie si pune in practica la momentul actual .

   Isi doreste foarte mult sa se bucure de o prima expozitie personala, la care sigur multi dintre noi am plati cu drag biletul de intrare.

3 resize 1


A  reusit sa isi faca prieteni in Conacul Fotografilor si isi doreste mult sa participle la o aniversare a noastra, desi oarecum o sperie distant fizica.

Inchei aici, dar nu inainte de ii ura mult success in continuare. Sper din toata inima sa vina ziua in care ne vom cunoaste personal.

1 resize 1

Un articol de: Angela Codrina Bocse

1 Comentariu

  1. Tarnoveanu Iuliana

    Felicitari!Succes in pictura cu lumina!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!