Selectați Pagina

Expozitia de fotografie si pictura, “Echinox Arhaic” semnata de Jeno Major & Gilbert Platinca

Expozitia de fotografie si pictura, “Echinox Arhaic”  semnata de Jeno Major & Gilbert Platinca

Nu cred ca Jeno Major mai are nevoie de o prezentare dar am aflat din surse sigure ca pregateste o expozitie de fotografie!

Rep: Pentru inceput, cum se numeste expozitia si pe ce data este programat vernisajul, eventual daca este o expozitie cu intrare libera?

JM: Pentru ca vernisajul este programat in 21 Martie , odata cu inceperea primaverii astronomice si titlul expozitiei este legat de aceasta. Ea se numeste ,,Echinox Arhaic”, si da , are intrare libera.

Rep: Am aflat ca este o expozitie comuna, despre cine este vorba?

JM: Cu ceva timp in urma am fost contactat pe Facebook de catre Gilbert Platinca, care mi-a cerut permisiunea de a picta in acuarele dupa fotografiile mele. Am fost magulit dar si incantat in acelasi timp, pentru  ca am vazut cat de talentat este, acuarela fiind o tehnica destul de grea. Si pentru ca stiam ca voi face o expozitie i-am propus sa o facem impreuna, eu cu fotografiile el cu acuarelele, in tandem sa zicem asa a fost de acord , si s-a apucat de treaba… Nu ne-am cunoscut decat virtual. Nu stiu mai nimic despre Gilbert, doar i-am vazut lucrarile pe facebook. Cred ca ne vom cunoaste la vernisaj!!

Rep: Ce aduce nou aceasta expozitie, cu ce este diferita fata de alte expozitii?

JM: Pai chiar asta, ceea ce-am spus mai inainte, expunerea in tandem a unor fotografii cu replicile lor in acuarela. Nu cred ca au fost foarte multe pana acum!  Poate nu  este o noutate neaparat, dar eu nu am mai vazut pana acum, si m-am gandit ca ar fi o idee buna!

Rep: In ceea ce te priveste, poate fi aceasta expozitie, o punte de legatura intre fotografie si pictura?

JM: Bineinteles. Dintotdeauna fotografia a avut legatura cu pictura… Fotografii s-au inspirat din marii pictori ai tuturor curentelor, iar mai nou exista pictori care fac niste lucrari foarte realiste, aproape ca o fotografie, asa ca si lucrarile noastre sunt intr-o stransa legatura,mai ales ca mie imi place sa duc fotografia spre pictural!

Rep: Ne poti spune ce tema vei aborda?

JM: Eu  ma consider un fotograf de peisaj, majoritatea fotografiilor mele reflecta asta,insa de data asta mi-am zis sa fac ceva mai diferit decat cu ce-am fost obisnuit, si daca tot am avut ceva material adunat ( mai pot spune ca 50% din fotografii sunt facute in 2 iesiri in Fundatura Ponorului) am zis sa incerc  sa prezint cateva franturi din viata satului romanesc,    cu locurile si oamenii sai!

Rep: In exclusivitate pentru revista LCF ne poti dezvalui doua fotografii ce vor fi expuse in cadrul acestei expozitii?

1 j

Poveste de iarna

j2

Nea Ion

Rep: Ne poti spune daca ai in plan viitoare expozitii in tara?

JM: Nu am in plan viitoare expozitii in tara, dar  am vazut ca fedback-ul a fost pozitiv dupa postarea evenimentului pe facebook si am fost intrebat daca nu merg in varii orase. Daca cineva  se ocupa cu organizarea si obtinerea spatiului pentru expozitie, eu merg bucuros oriunde!

Rep: Te ai gandit sa scoti o carte din calatoriile tale si ilustrata cu fotografiile surprinse?

JM: .Cred ca oricarui fotograf ii trece asta prin cap la un moment dat, dar nu este chiar usor sa scoti o carte.  Mi-ar placea! Poate se va materializa candva si asta!

Rep: Un gand pentru cititorii nostri?

JM: He hee, doar ganduri bune! Imi pare rau ca n-am putu participa la nici o intalnire a membrilor conacului, dar se va intampla si asta  odata, bineinteles daca veti mai organiza intalnirile, si atunci o sa ne cunoastem mai bine si ne vom putea impartasi si gandurile.

Rep: In incheiere, iti dorim mult succes si speram sa ne numaram printre invitati!

JM: Multumesc ,as fi onorat si bucuros cu prezenta dumneavoastra! Eu va invit pe toti cu drag!

Vernisajul are loc in data de 21 Martie 2020 la Teatrul Gong din Sibiu, orele 18

Articol semnat de Bajan Sorin

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!