Selectați pagina

VAMA SUB LUMINI DE OSCAR

VAMA SUB LUMINI DE OSCAR

Despre Vama sub Lumini de Oscar

Vama sub lumini de Oscar (VSLO) este mai mult decât un festival de fotografie și film. Tot așa cum este mai mult decât un festival de muzică sau de teatru. Pentru că, de șapte ani,VSLO  promovează un concept nou în care primează valoarea oamenilor, nu a banilor.

Vama sub lumini de Oscar a plecat încă de la început de la ideea de a promova și încuraja exprimarea liberă, creativitatea, talentul, pasiunea, prietenia, comunitatea. Pornind de la această idee, festivalul  a oferit tuturor  participanților (la modulele practice de fotografie, film, muzică, pictură, teatru și sculptură) posibilitatea de a lua parte  gratuit la toatecursurile și seminariile susținute de unii dintre cei mai importanți lectori din țară și din străinătate, a încurajat  talentul  unor tineri fotografi si videografi prin organizarea gratuită de vernisaje sau proiectii și  a creat o comunitate unică în România. De asemenea, toate activitățile din cadrul festivalului (proiecții de filme documentare, proiecții de filme de lung și scurt metraj, proiecții de fotografie, expoziții foto și de pictură, piese de teatru și concerte) antrenează publicul din Vamă intr-o multitudine de activități culturale și îi ține conectați la evenimentele zilnice. Timp de zece zile festivalul traiește împreună cu Vama Veche. Timp de 10 zile, VamaVechedevinecelmai important centru cultural din România.

VSLO în cifre:

  • 7 ediții
  • 25.000 de vizitatori
  • 3400 de participanti la cursurile teoretice si practice
  • 800 de ore de cursuri, seminarii și sesiuni practice
  • 1000 de articole apărute în presa scrisă, internet și TV
  • 135 vernisaje de fotografie
  • 50 de lectori din România, Europa și SUA
  • 24 filme de scurt-metraj și documentare, realizate pe parcursul festivalului
  • 40 de concerte

Festivalul are loc in luna august in VamaVeche. Inscrierea participantilor la cursurile teoretice/practice de fotografie, film, teatru, muzică, sculptură și pictură se face pe baza unui portofoiu, a unei scrisori de intențieși a unei fapte bune (participarea la campania “Primește și dă mai departe”).

Sursa Articol: http://vslo.ro/

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!