Selectați pagina

Un român ce a câştigat Marele Premiu al concursului „Korea Through the Lens, Video & Photography”

Un român ce a câştigat Marele Premiu al concursului „Korea Through the Lens, Video & Photography”

Astazi am onoarea de a sta de vorba cu un fotograf extrem de apreciat, un român ce a câştigat Marele Premiu al concursului „Korea Through the Lens, Video & Photography”

Rep: Stiu ca deja pare a fi o intrebare clasica, dar, daca sunteti amabil, va rog sa ne spuneti in cateva cuvinte cine este Daniel Iordan Teodorescu ?

DIT: În primul rând sunt soț și tată a doi copii minunați cărora le mulțumesc pentru sprijin și înțelegere. Sunt născut în București prin anul 1983 și în acest moment îmi desfășor activitatea în Coreea de Sud. Fotografia încă nu este principala activitate pe care o desfășor dar sper ca la un moment se va tranforma în principala activitate. Cred eu, că cel mai important lucru este să îmbini utilul cu plăcutul. Pe scurt, îndemn pe oricine să facă fotografie dar trebuie să vă spun că este un ” microb” și odată luat nu îl mai poți scoate.

thumbnail 4

 

Rep: Perfectiunea fotografiilor dumneavoastra ne duce cu gandul ca Fotografia este marea dumneavaostra pasiune. Mai aveti si alte pasiuni ?

DIT: Sincer cred că “perfecțiune” e prea mult spus deoarece întotdeauna este loc de mai bine. Alte pasiuni nu mai am  pentru că în puținul timp liber mă ocup de fotografie și nu ar mai fi loc de altă pasiune.

thumbnail 6

Rep: Ce considerati ca face o fotografie perfecta : respectarea cu strictete a  regulilor de compozitie sau emotia pe care o transmite o fotografie, fie ea si incalcand clasica regula a treimilor (de exemplu)?

DIT: Nu sunt de acord cu respectarea strictă a regulilor sub nicio formă, deoarece se știrbește creativitatea și simțul pentru frumos. Într-adevar regulile de compoziție sunt extrem de importante dar nu aplicate strict.  Din punctul meu de vedere,o fotografie transmite multe lucruri, dar depinde de fiecare persoană felul cum o percepe. Blaise Pascal spunea “Omul este o trestie cugetatoare” și este valabilă 100% in fotografie.

thumbnail 1

Rep: Domnule Daniel, cat de importanta este aparatura folosita in reusita unei fotografii ?

DIT: Aici probabil o să supăr pe multă lume spunând tare și răspicat, extrem de importantă – nu poți realiza calitate fără un echipament adecvat.

thumbnail 7

Rep: Dar postprocesarea ?

DIT: Este de asemenea foarte importantă doar că, baza trebuie să fie de o calitate superioară pentru a edita la un nivel superior. Atenție – a edita nu înseamnă a masacra o fotografie- dacă faci acest lucru, din punctul meu de vedere, fotografia se transformă într-un poster

thumbnail 5

Rep: Se spune ca in arta fotografica sa fii un autodidact este un mare avantaj. Dumneavoastra cum v-ati pregatit? Cum ati reusit sa ajungeti la performantele de astazi ? Ati citit, ati experimentat, ati urmat cursuri de specialitate ? Ati participat la workshop-uri ?

DIT: Într-adevăr trebuie să fii un bun autodidact dar trebuie să știi să îți asumi critica( aici mă refer la critica constructivă ) și mai ales să extragi din aceasta, ceea ce crezi că îți va fi util. Am reușit să “scot” capul în lumea fotografiei urmând două cursuri online la “New York Institute of Photography” și anume “Professional Photography Course” și “Photoshop for Photographers” la sugestia conașului Cristian Bucur. În același timp am primit sfaturi foarte bune de la Cristian Bucur (membru La conacul Fotografilor), Ovidiu Bujor (admin La conacul Fotografilor) și Bogdan Marin – cărora vreau să le mulțumesc pentru sprijinul oferit.

thumbnail 8

Rep: Aveti vreun idol in fotografie, stiu eu, vreun fotograf pe care il urmariti cu deosebit interes ?

DIT: Sincer să va spun, idol în fotografie nu am, dar pot spune că apreciz foarte mult fotografiile domnului Mircea Bezergheanu.

thumbnail 3

Rep: Si acum, ca am reusit cat de cat sa va “cunoastem”, va rog sa ne povestiti despre acest concurs, „Korea Through the Lens, Video & Photography”. 

DIT: Acest concurs este organizat de “Corea Image Comunication Institute” – o organizație non profit care este afiliată Ministerului de Externe Sud-Coreean și  Ministerului Culturii Sud-Coreean pentru a promova imaginea Coreei de Sud peste granițe. Aceasta a fost ce-a de-a doua ediție. Este un concurs care se organizează odată pe an și se adresează sud-coreenilor dar și străinilor care locuiesc sau au locuit în Corea de Sud și o promovează prin fotografie și montaje video.

Rep: Care este povestea fotografiei  dumneavoastra, cea care a luat primul loc ?

DIT: Trebuie să recunosc că am cam înghețat de frig  două ore pe 2 ianuarie 2018 pe o platformă de observare a muntelui Inwangsan pentru a trage acest cadru unde se vede o parte din Seul, capitala Coreei de Sud. Seul-ul este un oraș frumos, dar noaptea se transformă într-un oraș superb și de fiecare dată când am ocazia mă duc să surprind acest lucru.

poza concurs

Rep: Inchei prin a va felicita inca o data, suntem mandri ca va faceti parte din familia Conacului Fotografilor !

DIT: Vă mulțumesc frumos. Mă simt onorat că fac parte din această familie.

 

thumbnail 2      thumbnail

Un articol de Angela Codrina Bocse

 

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!