Selectați pagina

STUDIO IULIAN SIMA II

STUDIO IULIAN SIMA  II

Dupa cum am promis, continuam discutia despre fotografiatul in studio.

Pentru inceput, vom vorbi despre fotografia cu o singura sursa de lumina. In functie de tema propusa,de trasaturile modelului,de vestimentatie si recuzita folosita vom pozitiona astfel lumina pentru a fi in concordanta cu toate aceste elemente.

   O singura sursa se foloseste mai mult pentru a crea un cadru misterios, unde elementele care nu sunt pe directia luminii sunt mai putin vizibile spre deloc.

Bineinteles ca alegerea va apartine si in functie de gusturi.

O sa va dau cateva exemple de iluminare repozitionand lumina in jurul subiectului, presupunand ca fotografiem un portret.

    Daca se doreste o iluminare pe jumatate a modelului, atunci lumina se va pozitiona paralel cu modelul si la aceeasi inaltime.

Daca dorim ca fata modelului sa fie mai mult iluminata, sursa de lumina va trebui repozitionata pastrand paralelismul cu modelul si inaltimea, dar putin mai in fata modelului.

Sursa de iluminare pozitionata deasupra modelului la o inclinatie fata de acesta la aproximativ 45 grade, va da fotografiei o tenta grava,dura.

 Inca un aspect legat de iluminare, in functie de ce se doreste sa realizati „duritatea” luminii se poate modifica apropiind sau departand sursa de iluminare fata de subiect.

Astfel daca apropiem lumina de subiect, umbrele vor fi mai dure si lumina care cade pe subiect va fi mai intensa dar pe o suprafata mai mica, iar daca departam sursa de lumina, lumina de pe subiect va fi mai blanda si se va dispersa pe o suprafata mai mare, iluminand ceva mai mult subiectul.

Acum nu va mai ramane decat sa experimentati cele spuse.

Spor la treaba!

20272148 1785133031516012 1427023207 n

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!