Selectați Pagina

Nikon Z, prezinta doua noi obiective: NIKKOR Z 50mm & NIKKOR Z 14-24mm

Nikon Z, prezinta doua noi obiective: NIKKOR Z 50mm & NIKKOR Z 14-24mm

    Nikon vine cu doua noi obiective NIKKOR Z: NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, primul obiectiv Z cu distanta focala fixa, cu f/1.2 si NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S – cel mai scurt zoom din lume cu unghi ultralarg, pentru fotografiere pe intregul cadru, cu f/2.8¹.

Obiectivul NIKKOR Z 50mm f/1.2 S ocupa un loc special in gama Nikon Z. Datorita remarcabilei sale puteri de rezolutie, focalizarii automate sigure si controlului estetic exceptional, acest obiectiv profesional standard cu distanta focala fixa este o legenda in devenire. De la bokehul elaborat pana la sursele de lumina punctiforme, fin detaliate, creatorii profesionisti de imagini si de continut video vor beneficia de noi niveluri de profunzime si de detaliu la distanta focala clasica de 50 mm. Acest obiectiv exploateaza la maximum posibilitatile remarcabile ale monturii Z de la Nikon de a capta lumina, iar diafragma maxima f/1.2 permite un control vast al profunzimii de camp. Constructia optica avansata include 17 lentile in 15 grupuri, inclusiv doua lentile din sticla ED si trei lentile asferice. Focalizarea automata este rapida, cursiva si foarte silentioasa. Zona de focalizare este redata clar, chiar si atunci cand se fotografiaza la distante mici sau cu profunzime de camp scazuta. Acoperirile anti-reflexie cu nanocristale si ARNEO de la Nikon combat formele dublate si petele luminoase, chiar si în situatiile în care subiectul este iluminat din spate. 

med thmb z50 1 2 angle1 74998

Obiectivul NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S completeaza „trinitatea” de obiective de inalta performanta dedicata gamei Nikon Z. Performantele excelente de redare si constructia compacta confera un loc aparte acestui obiectiv. Caracteristicile optice avansate, montura Z larga si diafragma constanta f/2.8 ofera performante excelente, care rivalizeaza chiar si cu cele ale obiectivelor cu distanta focala fixa. Focalizarea automata este cursiva si fara sunet, iar efectul nedorit al variatiei distantei focale in functie de distanta de focalizare (focus breathing) sau modificarea focalizarii in timpul actionarii mecanismului de zoom sunt practic inexistente. Efectul de vignetare de la marginile cadrului este controlat in mod eficient, chiar si atunci cand fotografiati cu diafragma larg deschisa, iar acoperirile cu nanocristale si ARNEO de la Nikon reduc in mod drastic formele dublate si petele luminoase pentru o claritate deosebita.Cu NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S fotografii pot aduce la viata intreaga frumusete a fiecarei compozitii arhitecturale, a fiecarui peisaj diurn sau nocturn pe care se decid sa le capteze.

med thmb z14 24 2 8 angle1 74994

Sursa: Nikonistii.ro

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!