Selectați Pagina

George Afostovremea sau pasiunea pentru frumos!

George Afostovremea sau pasiunea pentru frumos!

Domnule Afostovremea, pentru ca suntem deja ca intr-o mare familie, mai intai de toate am dori sa aflam cate ceva despre dumneavoastra. 

Buna ziua,mă bucur că m-ați abordat,este primul interviu de genul şi mă bucura faptul ca fac parte din familia „La Conacul Fotografilor”.  Despre mine ?!  Incerc sa expun prin ochii mei şi fotografie,,lumea mai bună, lucruri şi sentimente ce cateodata uitam să le mai trăim”…

Si acum, clasica intrebare: de cand fotografie?

Imi amintesc ca acum un an jumatate de Crăciun,am găsit o cameră lasată sub brad de Moşu’ (logodnica mea) şi de atunci viața e mai frumoasă….putând retrăi un moment sau un sentiment la nesfârşit doar privind un cadru.Consider ca fotografia este elementul esential de a capta momente ce nu doreşti să le uiți….iar dacă prin asta inspiri şi altora să iasă din casă, să se bucure de natură şi să plece intr-o aventură, sa incerce să surprindă ceva frumos prin ochiul magic, mă face şi mai împlinit. Viața e scurtă…

LRM EXPORT 20170711 030530

Aveti vreo amintire deosebita dintr-una din calatoriile dumneavoastra?

Amintiri deosebite ?! Un apus de neuitat pe Ceahlău,alături de cățeii cabanei Dochia… Pentru mine,niciun loc nu-i ca acasă…

LRM EXPORT 20170617 191317

 

Ati castigat premii la concursuri de fotografie?

Nu particip la concursuri, nici nu dețin „uatărmarc” 🙂  Nu m-am apucat de fotografie pentru competiție, ci să inspir şi altora să se uite in jur. Câte lucruri frumoase omitem să le mai trăim!

LRM EXPORT 20170602 022935

Eu am ramas cu amintirea acelui cerb superb, ce fotografii frumoase! Ce fotografie v-a solicitat cel mai mult? O puteam vedea?

Vă mulțumesc frumos, dacă ai dedicare şi pasiune, nicio fotografie nu ți se pare că durează prea mult, de exemplu cadrul cu luna, eram la 3 dimineata singur pe stânci, mă uitam in larg cum luna se apropia uşor de vârful uneia din ele, sperând să prind ceva, orice, iar după o o ora şi 45 de minute de aşteptare, am apăsat pe  buton…iar in tot timpul ăsta mă tot intrebam in gând „ce tot cauți la ora asta aici?!” (râde)…dar acum când reprivesc cadrul şi-mi reaminteşte de fiorul din liniştea nopții şi sentimentele trăite acolo…consider că a meritat.

LRM EXPORT 20170411 225059

Cat timp alocati fotografiei?

Sincer,n-am citit niciodata o carte de fotografie sau reguli de compozitie, nu am prieteni fotografi şi nu m-a învățat nimeni. Singurul meu noroc e că mi-am învățat camera robotic acum vreun an, ce face diafragma,iso, etc….. şi de atunci, ştiu că sună prostesc, fotografiez din ochi ce cred eu că inspiră momentul respectiv, problematica mare pentru mine e editarea.

Petrec  cam 2-3 ore pe zi, incerc să invăț să editez, de fotografiat fotografiez rar, o data la doua luni  mă inchid intr-un loc izolat şi mă intorc acasă cu suficient material până ma intorc data viitoare. Folosesc doar lightroom şi rar photoshop pentru sters oameni, stâlpi de electricitate din cadre, dar niciodata să adaug ceva in photoshop pentru că aş considera că aş trişa față de cei ce aşteaptă şi o viață întreagă să surprindă momentul perfect.

LRM EXPORT 20170712 231826

De cand sunteti membru la Conac?

Pe conac sunt membru cred că de jumatate de an, acum un an in perioada asta nu stiam de grupuri fotografice, eram doar in grupuri montane pentru ca fotografia mea se rezuma doar la munte, dar de atunci lucrurile s-au mai schimbat.

Ce credeti ca il deosebeste de celelalte grupuri?

Unitatea membrilor, prietenia, ajutorul, informațiile puse la dispoziție in caz de se intreabă unde e realizată fotografia si cum a fost realizată. Iar pe partea moderatorilor, apreciez mult munca şi ideile geniale de a ține grupul in viața si activ constant prin provocări zilnice, timpul conaşului, concursuri, gesturi caritabile, expoziții, se depune foarte, foarte multă muncă din partea lor şi dedicarea asta nefiind neobservată…uşor,uşor am crescut. Câteodata calitatea oamenilor primează in fața cantității…da,suntem putini, față de alte grupuri, dar e o mare familie şi toți suntem uniți.

Aveti sfaturi pentru conasi?

Sfaturi ?! E vară,cardul de memorie e gol,când le permite timpul, să nu uite să iasă in natură măcar o zi pe săptămână, să mai uităm de problemele zilnice. Pentru mine, camera foto e cel mai bun medicament anti-stres.

Va multumim pentru timpul acordat si mult succes in tot ceea ce faceti!

Vă mulțumesc, lumină bună !

LRM EXPORT 20170704 110054

 

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!