Selectați pagina

Duelul Regiunilor cu Ioana Sirbu Radu

Duelul Regiunilor cu Ioana Sirbu Radu

La Conacul Fotografilor gazduieste o rubrica ce ne poarta pe meleagurile minunate al tarisoarei noastre, dar si pe meleaguri straine. Bineinteles, este vorba de “Duelul Regiunilor”, rubrica pastorita de Ioana Sirbu Radu.

  1. Ioana, esti poate unul dintre cei mai noi admini ai grupului. Iti mai amintesti cum ai descoperit Conacul Fotografilor ?

Salutare! Am dat peste Conacul Fotografilor in noiembrie anul trecut, cautand grupuri de fotografie pe Facebook, pana la acel moment fiind complet straina de orice comunitate fotografica. Conacul m-a “prins” aproape instantaneu, l-am simtit ca pe un organism viu, foarte activ si interactiv, deosebit de prietenos.

  1. In cateva cuvinte, ce inseamna La Conacul Fotografilor pentru tine ?

Inseamna foarte multe: un spatiu expozitional virtual, pentru ca sunt, poate in primul rand, consumator de fotografie; un loc de intalnire si discutii prietenesti pentru fotografi, deschis non-stop J ; o permanenta scoala foto, intrucat aici am invatat o gramada de lucruri noi, de cele mai multe ori doar privind munca celorlalti fotografi; nu in ultimul rand prieteni noi, pe care sper sa ii cunosc in curand si in viata reala.

  1. Majoritatea conasilor se intalnesc si in viata de zi cu zi. Te-ai intalnit cu vreun conas, ati iesit la fotografiat impreuna ?

Am regasit cu placere printre conasi vreo 2-3 amici pe care i-am cunoscut cu multi ani inainte, dar nu neaparat in contextul acestei pasiuni comune. Inca n-am iesit la fotografiat cu nimeni din grup, dar stiu ca se va ivi in curand si aceasta ocazie. De obicei ies singura, ori “fur” ceva fotografii in iesirile pe care le fac cu prietenii mei. N-am idee cum ar fi o tura foto, dar cu siguranta as vrea sa aflu.

  1. Esti pasionata de calatorie, dar si de fotografie. Cum ai ajuns sa descoperi aceste doua pasiuni ?

N-as putea spune cu precizie, am simtit dintotdeauna ca ma regasesc mai bine in apropierea naturii, decat intre betoane. Traind in Bucuresti, am cautat sa fug cat am putut de des in drumetii prin munti.

Cat despre fotogafie, imi aduc aminte ca de copil mi-am dorit aparat foto, ai mei aveau unul nemtesc compact cu film ingust, nu mai stiu cum se numea, dar era defect. Stiu ca eram frustrata ca nu se poate folosi, dar chiar si asa ma prefaceam ca fac poze cu el. Primele notiuni de fotografie le-am invatat pe un Pentax ME Super, ajutata de un coleg de la clubul de speologie “Focul Viu” la care activam la vremea respectiva, in 2004.

  1. In calatoriile tale te-ai intalnit cu situatii inedite; ne poti povesti macar una dintre aceste situatii ?

O intamplare memorabila, pe care nici prin cap nu mi-a mai dat sa o surprind cu aparatul, a fost cand m-am trezit cu un urs in cort, langa cabana Babele. S-a intamplat intr-o seara de octombrie, dupa ce urcasem Valea Costilei. S-a dus pe apa sambetei somnul meu din noaptea aceea, si din toate noptile la cort de atunci inainte. Aviz amatorilor, nu dormiti cu mancare in cort! J

  1. Dar in Conac? Ai avut ceva intamplari haioase ?

Nu-mi vine in minte nici una in mod deosebit, insa veselie si umor se gaseste la orice ora in conac, incat nu prea mai ramane loc pentru emotii negative.

  1. De ceva vreme te ocupi de “Duelul Regiunilor”. Poti descrie in cateva cuvinte acest concurs al conasilor ?

“Duelul Regiunilor” se desfasoara de vineri dimineata pana duminica seara, perioada in care conasii posteaza maxim 5 fotografii pe zi din regiunea in care traiesc, una din cele 9 regiuni istorice ale Romaniei sau din Diaspora. Castiga regiunea cel mai bine reprezentata.

  1. Cum crezi ca este primita aceasta noua rubrica de catre conasi ?

Fiecare dintre noi are o legatura afectiva cu regiunea unde s-a nascut sau unde traieste, iar oportunitate de a arata si altora acest lucru nu poate sa fie decat binevenita. Si bineinteles, se bucura toti conasii de fotografii frumoase, de pe plaiuri romanesti si din afara lor.

  1. Am vazut ca pregatesti de fiecate data un material, in care este anuntata ierarhia regiunilor in acest micut concurs. Nu te-ai gandit sa si premiezi cumva regiunea castigatoare , daca o putem numi asa ?

Este vorba de o selectie de fotografii din cele postate de conasi pe parcursul celor trei zile, prezentate intr-un slideshow pe regiuni, in ordinea pozitiei din clasament. Chiar si acest material poate fi considerat un premiu, de care beneficiaza toti conasii care au participat la concurs. Ma voi gandi si la alternative, sunt receptiva la propuneri J

  1. La momentul actual ti-ai dori o schimbare in Conac ? Poate ceva nou…Poate vreo propunere pentru o eventuala tura foto…

Conacul este fericit, asezat si echilibrat, nu cred ca ar fi ceva fundamental ce ar trebui schimbat. Recunosc ca nu m-am gandit pana acum la o idee de tura foto, dar promit sa o fac. Bineinteles ca personal as prefera ceva mai aproape de Bucuresti. Probabil ca toti conasii ar opta pentru ture foto in zone cat de cat invecinate cu zona de resedinta. Poate facem un duel al turelor foto pe regiuni 😉

 

Ioana iti multumim frumos pentru timpul pe care ni l-ai acordat si, in incheiere, poate vrei sa transmiti un gand conasilor J

Multumesc pentru tot ce oferiti in fiecare zi, fotografie si omenie, de la fiecare dintre voi exista cate ceva de invatat!

Articol semnat de: Angela Bocse

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!