Selectați Pagina

Descoperim Natura Prin Fotografie, astazi intalnim Sacalul Auriu!

Descoperim Natura Prin Fotografie, astazi intalnim Sacalul Auriu!

    Șacalul auriu (Canis aureus) este un mamifer carnivor sălbatic, din familia canidelor, asemănător cu vulpea și lupul, de culoare galben-aurie, spre roșcat, cu coada scurtă, ciuntită la vârf, urechi relativ mari, ascuțite, îndreptate în sus și bot ascuțit.

   O intalnire scurta si surprinzatoare, in drum spre Vadu, (Constanta), pe la ora 6:30 dimineata, am oprit masina, observand pe lac cateva pasari. Am coborat din masina si am luat aparatul cu mine, lumina nu prea buna, fiind prea dimineata, destul de frig afara fiind luna februarie!

Sacalul Auriu 7

 

Sacalul Auriu 1

Absorbit de peisajul fantastic din jurul meu, plin de pasari, paseam atent sa nu le sperii si sa observ speciile aflate in jurul meu! 

La un moment dat am observat o silueta de caine mergand la baza stufului, nu am dat mare importanta, crezand ca este un caine din Vadu, am facut o poza repede cu telefonul si am trimis unui prieten! 

Sacalul Auriu 4

Ii spuneam acestuia, ca am gasit ceva pasari si un caine! 

Ai in obiectivsacalul auriu, nu un caine!

Atunci am dus aparatul la ochi si am tras cateva cadre pana ce acesta a disparut in stufarisul din zona!

Sacalul Auriu 2

  Surprinzator a fost pentru mine, ca pasarile nu se speriau de el, nici macar agitate nu erau!

O data ajuns acasa, am observat in fotografii ca era o pereche de sacali nu doar unul singur!

Sacalul Auriu 5

Sacalul Auriu este un animal gregar, trăind în haite, fiind activ noapte. În timpul împerecherii sau al căutării congenerilor din haită, scoate un urlet pătrunzător, caracteristic. Se hrănește cu animale mici (păsări, șoareci sau alte rozătoare) și hoituri, consumă și multe vegetale. Bârlogul șacalului este ascuns în locuri singuratice, văgăuni cu mărăcinișuri, scobituri de pământ!

Biografie: https://ro.wikipedia.org/wiki/Șacal_auriu

Un articol de: Bajan Sorin

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!