Selectați pagina

Descoperim natura prin fotografie, astazi intalnim Pescarelul Albastru!

Descoperim natura prin fotografie, astazi intalnim Pescarelul Albastru!

     Pescărel albastru), este o pasăre care face parte din familia Alcedinidae reprezentată printr-o singură specie în Europa Centrală. Arealul lui de răspândire este EuropaAsia și Africa de Nord.

Pasărea trăiește pe malul apelor curgătoare repezi sau a celor stătătoare cu apa clară unde trăiesc pești. Hrana principală sunt peștii mici, insectele acvatice, larvele acestora dar și crustaceii mici și mormolocii. În ultimul timp, efectivul de păsări s-a refăcut după o perioadă în care această pasăre era o specie periclitată.

DSC 5605

Foto: Bajan Sorin

Pescarelul albastru este un important membru al ecosistemului, el fiind un bun indicator al starii de sanatate a apelor dulci. Densitatea populatiei pe zone este in stransa legatura cu limpezimea apelor, prezenta arbustilor si tufisurilor pe maluri, acesti factori fiind foarte importanti in localizarea prazii. De asemenea, aceste zone cu populatie densa, sunt un indicator direct al calitatii ape

DSC 5604

Foto: Bajan Sorin

Pescarelul Albastru este foarte teritorial. Consuma zilnic 60% din greutatea corporala, asadar este esential sa aiba controlul unui fragment de apa. Este solitar in cea mai mare parte a anului, adapostindu-se singur in desisuri. Daca un alt pescarus intra pe teritoriul lui, pot aparea lupte, lupte violente in care pasarile incearca sa prinda ciocul celeilalte si sa o tina sub apa.

DSC 5616

Foto: Bajan Sorin

Formează perechi în toamnă, dar fiecare pasăre își păstrează un teritoriu separat, în general, de cel puțin 1 km lungime si până la 3,5 km, teritorii care nu sunt unite până la primăvară.

Biografie: https://povestipescaresti.ro

https://ro.wikipedia.org/wiki/Pescăraș_albastru

Un articol de: Bajan Sorin

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!