Selectați Pagina

Descoperim Natura Prin Fotografie, astazi intalnim Ibisul Rosu!

Descoperim Natura Prin Fotografie, astazi intalnim Ibisul Rosu!

   Ibisul rosu (Eudocimus ruber) este o pasare minunata cu penaj rosu stralucitor si aripile marginite cu negru.

Traieste in regiunile mlastinoase si pe malurile raurilor in nordul si estul Americii de Sud, dar si in sudul Americii Centrale. Nu este o pasare migratoare.

DSC 2130

Foto: Bajan Sorin

     Ibisii (Threskiornithinae) fac parte, ca si lopatarii, din ordinul Ciconiiformes, familia Threskiornithidae, acestia fiind pasari care traiesc in apropierea apei si au cioc lung si incovoiat.
Egiptenii in antichitate venerau ibisii, pasarile fiind considerate sfinte datorita faptului ca isi faceau aparitia in timpul inundatiilor provocate de Nil.

DSC 2118

Foto: Bajan Sorin

     Ibisul apare mumificat in morminte sau pe diferite fresce antice din Egipt. In cartea lui Conrad Gesner, Historia Animalium este amintit Geronticus eremita, o specie de ibis care a trait pana in secolul XVI in Alpi si care, prin vanare, defrisare, cat si extinderea terenurilor cultivate, a disparut din Europa Centrala.
DSC 2115
Foto: Bajan Sorin
      Egiptenii în antichitate venerau ibișii, păsările fiind considerate sfinte datorită faptului că își făceau apariția în timpul inundațiilor provocate de Nil și erau identificate cu zeul Thot. Ibisul apare mumificat în morminte sau pe diferite fresce antice din Egipt. În cartea lui Conrad GesnerHistoria Animalium este amintit Geronticus eremita, o specie de ibis care a trăit până în secolul XVI în Alpi și care, prin vânare, defrișare, cât și extinderea terenurilor cultivate, a dispărut din Europa Centrală. Ibisul este amintit și pe arca lui Noe, în biblie .

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!