Selectați pagina

Pe unde mai fotografiem, astazi mergem la Cascada Bigar

Pe unde mai fotografiem, astazi mergem la Cascada Bigar

Intotdeauna am sustinut ca avem o tara frumoasa, cu locuri deosebite. Iata ca in anul 2013 am avut surpriza ca una dintre cascadele de pe teritoriul tarii noastre sa fie declarata, de catre The World Geoography, ca fiind “ cea mai frumoasa cascada din lume”.

 

Dupa o oarecare documentare pe internet, am pornit la drum, in cautarea faimoasei (deja) Cascade Bigar.

jeno major 2.

Foto: Jeno Major

Am ajuns in Rezervatia Cheile Nerei – Beusnita din judetul Caras Severin. In dreptul Paralelei 45, aproximativ la jumatatea distantei dintre Anina si Bozovici, am descoperit Cascada Bigar.

george afostovremea

Foto: George Afostovremea

Ma asteptam sa vad o cascada mare, impresionanta. Ei bine, nu a fost asa. Cascada Bigar nu impresioneaza absolut deloc prin inaltimea sa, ci prin forma sa cu totul deosebita, de con de brad. Farmecul i-l da faptul ca este in totalitate acoperita cu muschi  de padure.

jeno major 1.

Foto: Jeno Major

Paraul Bigar izvoraste direct de sub stanca si se varsa in Raul Minis dupa doar 200 de metri distanta. La locul de varsare se formeaza Cascada Bigar, cu o inaltime de doar 7-8 metri .

george afostovremea 2.

Foto: George Afostovremea

Prin bunavointa unui grup de iubitori ai naturii, zona a fost astfel amenajata, incat sa faciliteze fotografilor( si nu numai) surprinderea unor imagini de vis cu aceasta minunata cascada. Cele mai frumoase, spectculoase fotografii se pot face dupa o perioada ploioasa, atunci cand si debitul apei este mai mare si se formeaza o adevarata perdea de apa.

Cascada Bigar are si o legenda foarte frumoasa. Se spune ca in vremuri de demult, pe aceste locuri traia o familie de tarani care nu avea urmasi. In visul bietei femei a aparut o vrajitoare care i-a spus sa bea apa din izvorul de sub stanca si va avea un copilas. Insa daca acel copilas va fi fata, nu ii va da voie sa se indragosteasca, pentru ca asta ii va adduce moartea. Nu dupa mult timp, femeia a nascut o fata frumoasa. Fata a crescut si s-a indragostit de chipesul fecior Bigar. Pentru  a evita nenorocirea, tatal sau a inchis-o in grota de deasupra izvorului. Strigatele disperate ale fetei au fost auzite de vrajitoare . Induplecata de suferinta fetei, i-a transformat parul intr-o cascada pe care sa ii alunece lacrimile.Legenda spune ca flacaul a venit si s-a aruncat in apele cascade, iar fata s-a stins odata cu el, reintalnindu-se in lumea de dincolo.

De atunci, îndrăgostiţii, spre a-şi pecetlui dragostea, dar şi pentru a avea parte de iubirea veşnică, vin să bea apă din cascada ce poartă numele flăcăului Bigăr.

 

Articol semnat de: Angela Bocse

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!