Selectați Pagina

“A ales să devină lumină, să poarte în eternitate frumosul pe care, în modul lui unic, l-a înnobilat dându-i culoare”

“A ales să devină lumină, să poarte în eternitate frumosul pe care, în modul lui unic, l-a înnobilat dându-i culoare”

    Intr-o seara rece de iarna, la sfarsit de ianuarie, linistea ne-a fost tulburata de un anunt trist, aparut din senin in grupul nostru de fotografie : “Am aflat cu tristete fara margini de pierderea unui prieten, a unui pasionat de fotografie, a unui om care nu de putine ori ne-a facut sa zambim. De azi inainte nu-l vom mai cauta la telefon sau acasa, nu il vom mai intalni in Conac… De azi inainte il vom cauta doar in inimile noastre, singurul loc de unde nu va mai pleca niciodata.”

3

    Lacrimi si mesaje de condoleante au curs neincetat. Colegii isi plangeau prietenul, un impatimit al scrierii cu lumina, Adrian Macinca.

5

   Adrian s-a nascut in Craiova, dar din frageda copilarie s-a mutat in Moldova. Din acest motiv, cu umorul sau caracteristic, spunea ca este “un amestec letal din care a rezultat un oltean moldovenizat, dar care ne-a incantat retina cu fotografii de exceptie, pe care le-am apreciat atat in mediul on line, cat si expozitii.

7

    A urmat cursurile Liceului Letea din Bacau. Acest lucru i-a adus noroc in sensul ca acest liceu era dotat cu un laborator de fotografie. Astfel Adrian a descoperit si indragit arta fotografica, exeprimentand de-a lungul timpului fotografia pe film, dar si cea digitala.

10

    Dupa indeplinirea stagiului militar, Adrian a lucrat in televiziune, iar la un moment dat a ajuns sa lucreze in domeniul graficii si al desingn – ului publicitar, cariera pe care a urmat-o pana in ultima zi.

6

    Un om modest, Adrian nu s-a considerat niciodata un mare artist, ci “un pasionat de fotografie si atat”. I-a placut sa fotografieze absolut orice, portrete, peisaje, avioane, dar si floricele pe care le numea generic “zambile’’.

4

   Adrian a fost un om plin de umor, un prieten bun care iti acorda un sfat ori de cate ori i-l cereai, un om care a strans in jurul sau pasionati de fotografie formand astfel Asociatia Pasionatilor de Fotografie din Bacau. Impreuna  au organizat multiple expozitii, intalniri, workshop – uri, se ajuta intre ei, fiecare evoluind pe zi ce trece.

8

    Am intitulat micutul nostru articol folosind vorbele pline de iubire ale sotiei sale, Adriana Macinca, cea care i-a fost alaturi in ultimii ani, sustinandu-l in toate proiectele sale.

Condoleante , Adriana, drum bun catre stele, Adrian …

9

2 Comentarii

  1. Dan Florian Mihai

    Dumnezeu sa il odihneasca

    Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!