Tableta Conasului cu Raul Cristian

R : Incepem cu intrebarea clasica, cine esti tu ?

RC : Salutare, sunt Detesan Raul Cristian, nascut la Ludus in judetul Mures. De profesie sunt programator, iar in timpul liber imi place sa surprind momente speciale prin fotografii.



R : Fotografia – marea ta pasiune ? Cum ai inceput ?

RC : Fotografia este intr-adevar una dintre marile mele pasiuni. Totul a inceput cu un Nikon D3500, pe care l-am primit cadou. Am inceput sa experimentez cu el, iar pe masura ce ma jucam cu setarile si incercam diferite cadre, am descoperit cat de mult ma atrage aceasta activitate. Chiar daca rezultatele mele initiale nu erau spectaculoase, nu am renuntat. Am continuat sa invat si sa ma perfectionez, bucurandu-ma de fiecare moment petrecut in spatele obiectivului.



R : Ce iti place sa fotografiezi ?

RC : Imi place sa fotografiez peisaje si scene de strada, dar si pasari si animale salbatice.



R : Daca ar fi sa poti alege, ce personalitate a lumii ti-ar placea sa fotografiezi ?

RC : Mi-ar placea sa fotografiez o personalitate care a influentat profund lumea, cineva cu o poveste fascinanta si un impact remarcabil.



R : Si daca ar fi sa ai ocazia sa fotografiezi intr-o anumita locatie, care ar fi aceea?

 RC : Sunt profund impresionat de peisajele fascinante din Islanda, in special cascadele.


 


R : Ce crezi, reusita unei fotografii este asigurata de aparatura de calitate sau de simtul artistic, de talentul fotografului ?

 RC : Sunt de parere ca talentul fotografului conteaza mai mult decat aparatura de calitate. Simtul artistic, creativitatea si abilitatea de a vedea si a surprinde momentul potrivit suntesentiale pentru a crea imagini memorabile. Totusi, aparatura de calitate iti poate oferi un avantaj in anumite situatii.



R :Totusi un procent din reusita unei fotografii este asigurat de aparatura utilizata. Ce contine rucsacul tau de fotograf ? Ce ti-ai mai dori in completare ?

 RC : Detin un Nikon Z5 cu obiectivul Nikkor Z 24-120S si Sigma 150-600C. Mi-as mai dori un obiectiv pentru astrofotografie.



R : Cam cat de mult crezi ca ar trebui procesata o fotografie ?

 RC : Procesarea unei fotografii ar trebui sa se realizeze intr-un mod care sa aduca imbunatatiri semnificative, dar fara a compromite autenticitatea imaginii. Procesarea ar trebui sa accentueze si sa evidentieze elementele cheie, sa corecteze erorile si sa adauge detalii fara a schimba esenta originala a fotografiei.



R : Daca ar fi sa câștigi un premiu in bani pentru fotografie, in ce ai investi bănuții ? In aparatura, in cursuri de perfecționare in arta fotografica sau într-o excursie din care sa revii cu cardurile pline de noi fotografii ?

RC : Nu sunt un fotograf profesionist, deci as investi banii in cursuri de perfectionare. Cursurile de perfectionare ma vor ajuta sa inteleg mai bine tehnicile avansate, sa dezvolt un stil personal si sa imi extind cunostintele in domeniu.



 

R :  Daca te-ai întoarce in timp, ce sfatt i-ai da ca si fotograf începător ?

RC : Daca m-as intoarce in timp sfatul pe care mi l-as da e sa am mai multa rabdare si sa nu compar fotografiile mele cu ale unor profesionisti.



R : Care este cea mai mare realizare a ta, in domeniul fotografiei ?

RC : Nu sunt profesionist, fotografia e doar un hobby pentru mine. Nu am castigat premii cu fotografiile mele, insa cea mai mare realizare a mea este ca am un aparat foto care imi permite sa surprind si sa pastrez momentele speciale din viata mea. Fiecare iesire din casa devine o oportunitate de a explora si a captura frumusetea din jur.



R : Strict din punctul de vedere al marii noastrepasiuni, fotografia, unde te vezi peste 5 ani ? Altfel spus, planuri de viitor ?

RC : Mi-as dori sa imi dezvolt abilitatile si sa aprofundez tehnicile avansate ale fotografiei. Vreau sa imi extind portofoliul si sa colaborez cu alti fotografi pentru a invata si a impartasi experiente.



R : Ai avut vreo experienta neplacuta la o sedinta/tura foto ?

 RC : Da, am avut. Anul trecut eram la o petrecere, faceam poze si lumina de la un laser mi-a stricat senzorul. (Grija la lasere)



R : Dar una hazlie ?

RC : Sincer nu imi vine in minte acum nici o intamplare hazlie.



R : Mai aisi un alt hobby ?   

RC : Pe langa fotografie am o mare pasiune pentru schi. Este o activitate care imi ofera ocazia sa ma conectez cu natura si sa ma relaxez.



R : Un gand pentru conasi ?

RC : Continuati sa explorati si sa va exprimati prin lentilele voastre. Fiecare fotografie este o oportunitate de a spune o poveste.


One thought on “Tableta Conasului cu Raul Cristian

  1. Frumos interviu! Felicitari programatorului Cristian, inspirat fotograf! Mi-au placut toate fotografiile, cu o mentiune in plus doua: cea de la raspunsul la gradulde prelucrare (cred ca este din Venetia) si penultima cu stanca pe care este San Marino. Ii doresc lui Cristian mult succes pe toate planurile.

Leave a Reply

0 Shares
Share via
Copy link