In fiecare seara ne da ora exacta invitandu-ne la Timpul Conasului. Toti conasii o respecta, unii o iubesc de-a dreptul. Blanda, echilibrata, pozitiva. In 2 cuvinte, Nina Ninet .
R : Incepem cu intrebarea clasica, cine esti tu ?
NN : Bună ziua, domniilor voastre, Ion Niculina este numele meu, Nina Ninet – numele de scenă!
Sunt o fericită pensionară, de ceva ani, am avut mai multe profesii, cea de la care am ieșit la pensie fiind aceea de casier.
R : Fotografia – marea ta pasiune ? Cum ai inceput ?
NN : De ce fotografia….bună întrebare! Pentru că sunt o romantică, pentru că iubesc viața și îmi doresc să păstrez, cât mai mult, din clipele care m-au emoționat.
R : Mai ai si un alt hobby ?
NN : Evident, dat fiind faptul că am atâția ani lăsați în urmă, am mai avut o serie de hobbyuri, dobândite poate, și pentru că vremurile o cereau! Am croșetat, am tricotat, am lucrat lasetă, am lucrat goblenuri, am cochetat chiar și cu Quillingul (tehnica quilling presupune rularea, modelarea si lipirea benzilor de hartie in forme variate, pentru a crea modele decorative) A urmat fotografia și, mai nou, îmi este tare drag să prăjituresc.
R : Ce iti place sa fotografiezi ?
NN : În ceea ce privește fotografia, îmi place să pozez peisaje, plante, flori, iar close-up ul mă atrage în mod deosebit! Mi-ar plăcea și macro, dar…. nu sunt în stare! Însă, prioritare, sunt pozele de familie pe care nu contenesc să le fac, singura problemă fiind stocarea lor!
R : Ce contine rucsacul tau de fotograf ? Ce ti-ai mai dori in completare ?
NN : Ca aparatură am folosit un Cannon, iar acum mă ajut de Sony 900 (mulțumesc frumos Octavian)! Obiective, Tamron SP Di Af 90mm macro, Minolta AF 80-200, Sigma 12-24 mm.
R : Ce crezi, reusita unei fotografii este asigurata de aparatura de calitate sau de simtul artistic, de talentul fotografului ?
NN : În opinia mea, simțul artistic contează enorm! Nu este de neglijat nici ajutorul pe care ți-l dă un aparat performant, acesta va face ca editarea fotografiei să dureze cât mai puțin, până ce se obține efectul dorit, claritatea detaliilor sau a subiecților în mișcare, mai ales, sau la mare distanță, să fie din ce în ce mai bună! Din alăturarea celor două (simț artistic, aparat performant) vor rezulta cadre wooww, însă, fără mult studiu, practică, nu toate fotografiile vor fi de înalt nivel!
R : Cam cat de mult crezi ca ar trebui procesata o fotografie ?
NN : În ceea ce privește procentul de editare, este la latitudinea fiecăruia, în funcție de rezultatul așteptat, de genul de fotografie în care dorește să se încadreze și, de ce nu, de pricepere.
R : Daca ar fi sa câștigi un premiu in bani pentru fotografie, in ce ai investi bănuții ? In aparatura, in cursuri de perfecționare in arta fotografica sau într-o excursie din care sa revii cu cardurile pline de noi fotografii ?
NN : Dacă aș câștiga un premiu , în bani….fără ezitare aș pleca în excursie! Ador să călătoresc, să văd locuri noi pe care, desigur, să le și imortalizez, dar fără pretenții de fotograf, pentru că nu sunt, ci pentru sufletul meu, eventual al prietenilor!!
R : Daca te-ai întoarce in timp, ce sfat ti-ai da ca si fotograf începător ?
NN : Sfatul pe care mi l-aș da, ca fotograf, întorcându-mă în timp, ar fi să am o altă abordare a fotografiei, adică, să fiu conștientă că fotografia nu înseamnă, doar, apăsarea unui buton, ci multă muncă și studiu, așa cum spuneam și mai sus.
R : Un gand pentru conasi ?
NN : Pentru conași nu am numai, un gând, am muulte și, care de care, mai plăcute! Poate pare clișeistic ce spun, dar, Conacul este a doua mea familie! Însă este acea familie care îmi aduce numai bucurii, fără griji, doar cu mult frumos, prietenie, stare de bine și relaxare! Am avut onoarea și plăcerea să cunosc și să leg prietenii cu oameni deosebiți pe care, altfel, nu aveam unde să îi întâlnesc! Le mulțumesc pentru tot și sper într-o viață lungă a Conacului! Să fiți iubiți, nu uitați să zâmbiți, dragi conași!!!