Selectați Pagina

Salvator si alpinist de interventie!

Salvator si alpinist de interventie!

In afara fotografiei, conasii au si alte pasiuni, Nina Ninet incearca in fiecare saptamana descopera cate un hobby nou!

Rep – Cu cine avem plăcerea să stăm de vorbă,  de data aceasta?

TG – Tuchendrea Gabriel, 47 ani, de profesie subofiter in cadrul ISU Vaslui, salvator si alpinist de interventie.

Locuiesc in Vaslui de…47 ani!!

Foto 1 resize

Rep– Nu numai prin natura meseriei, dar și în timpul liber sunteți o persoană foarte activă! Povestiți-ne, vă rugăm, ce pasiuni aveți!

TG – Hobby-ul preferat este pescuitul(first) fotografia, blogging-ul si nu in ultimul rand, hoinareala cea de toate zilele. Si in acest context am cautat sa combin ideile de travel si diferite peisaje in fotografie, expunere, locuri. Bine, cat pot si cum

TG – Cu pescuitul, de la batranul meu parinte, care nu scapa o zi libera, si neavand cu cine ma lasa acasa cand lucra maica-mea, ma lua obligatoriu pe balta. Asa am ajuns sa plang daca pleca fara mine. M-a molipsit cu microbul si cam aia e.

Foto 3 resize

Bloggingul l-am ales atunci cand am pus mana pe un material cu oportunitati de castig in cadrul unui site, reclame, advertoriale, bannere, etc. Si m-a cam eclipsat ideea. Detin trei siteuri personala pe care postez regulat, in functie de advertiseri, cotidian sau ce ma taie capul.

Foto 5 resize

Cu fotografia, ar trebuie sa incep cu de mic, cu primul aparat al familiei, un Smena sau CMEHA, etc, etc…Intr-adevar, a existat si un asemenea gadget de epoca in casa noastra, insa nu, nu am simtit chimia aia atunci. Adevaratul motiv a fost ca de la un timp am observat ca unele locuri prin care haladuiam, trebuie musai sa fie exprimate cumva si nu doar prin fotografia cu telefonul. Cu care am si cochetat un timp, bineinteles.

 

Foto 7 resize

Foto 6 resize

 

Rep – Vă ajunge timpul pentru toate aceste activități?

TG – Am invatat sa provoc si sa fiu prieten cu abstinenta…de lipsa a timpului, dar ce credeati? O stiti pe aia cu optimistul si pesimistul?

Optimistul: Mai rau de atat nu se poate!

Pesimistul: Ba da, se poate!

Imi place sa iau exemplul optimistului…

Foto 8 resize

Rep – Familia nu este necăjită că aceste  hobby-uri  vă răpesc din timpul pe care l-ați fi alocat ei?

TG – Cu fotografia nu e problema. Bloggingul e din casa. Cu pescuitul e mai rau. Plec cate doua, trei zile/ la doua sau trei saptamani si sotia are impresia ca doar eu ma relaxez. Mai facem cate un picnic pe balta dar nu are rabdare sa stea la pescuit. Conteaza doar aerul, gratarul, masa si dansul. Nu mai spun de noaptea la cort. Spre deosebire de mine, unde toate acestea fac parte din traire, frumos si relaxare. Pot spune ca e mostenire de la ‚’al batran.

 Fiica mea este indiferenta si in mare parte ma intelege sau imi intelege necesitatea oricarui lucru ce este facut in asentimentul hobby-ului.   

Foto 9 resize

Rep – Este cunoscută această pasiune de către prieteni?  Vă încurajează, vă ajută?

TG – Sigur ca da. Bineinteles de catre unii din prietenii si colegii mei, care sunt si ei pescari dealtfel. Nu prea am fotografi, insa multi apreciaza fotografiile mele. Unele dintre ele, clar!

Foto 10 resize

Rep– Care sunt satisfacțiile aduse de aceste hobby-uri, ca să merite timpul investit?

TG – Pescuitul– In primul rand ma bucur de natura, de capturi si satisfactia este mult mai mare cand stii ca poti citi balta, lacul, sa iti faci tu monturile de pescuit, sa stii ca ai avut intuitie si idei pentru capturarea pestilor. Pescuiesc in cele mai dese cazuri in regim C&R (catch and release/prinde si elibereaza) fac poze si pestii isi vad in continuare de traiul lor in habitat. Pentru asta am si ales sa imi fac un site http://pescuitsinatura.ro pe care scriu si postez diverse ‚’minciuni pescaresti’’, se stie!!

Foto 11 resize

Rep – Ideal ar fi ca aceste hobby-uri să ne aducă și unele avantaje materiale. V-ați gândit să transformați  vreuna dintre aceste preocupări  într-o sursă de venit, dacă nu este deja?

TG – Bloggingul, clar este o sursa cat de cat bunicica. E greu pana gasesti clienti, postezi cu simt de raspundere si nu orice, ai un CTR, PR bun al paginilor. Intr-un cuvant, siteul trebuie sa fie optimizat din punct de vedere SEO, Sa scrii regulat, sa fii credibil si serios pentru a contracta diverse oferte de advertoriale, review-uri sau reclame.

Foto 12 resize

 

Cu fotografia, dupa cum am mai spus, sunt doar la stadiul de ’’mama, ce-mi mai plac glumele mele’’ cum spunea un fost marinar. Deci eu le fac, eu le admir, eu le dau like. Inca nu detin experienta, nivelul si aparatura care sa aduca acel wow printre monstrii fotografiei.

Foto 13 resize

De pescuit nu mai spun, pentru ca daca ar fi sa ma intrebati pe mine, mai in pierdere nu poti iesi cu nimic altceva ca in pescuit. Bani pe scule, bani sau abonamente pe garla, bani pe nade, momeli, accesorii.

Asta pentru cei care isi doresc sa mearga numai la pomul laudat. Deja constietizez ca imi doresc scule performante doar sa fiu in trend, nicidecum sa ma gandesc la ce si cati pesti voi prinde. Si exact de asta mi-e frica atunci cand va fi, ca o sa ramana sculele pe mana sotiei si le va vinde cu pretul pe care i l-am spus eu ca am dat pe ele…

Foto 14 resize

Rep – Câteva cuvinte de încheiere?

TG – In principiu, cred ca am spus ce era de spus, nu-mi ramane decat sa va multumesc eu pentru oportunitatea de a-mi etala talentele si spre sa ne auzim sanatosi cu totii, mai ales acum, in aceste clipe de tensiune si disperare. Dar stim noi ca speranta nu moare, nu acum!!

Foto 16 resize

Numai bine tuturor!!

Foto 17 resize

SAMSUNG CSC

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!