Selectați pagina

Norvegia, la capătul lumii … departe de lumea dezlănțuită!

Norvegia, la capătul lumii … departe de lumea dezlănțuită!

      Norvegia este, poate, o destinatie de vis pentru multi dintre noi. O parte dintre noi a reusit sa isi indeplineasca visul, atii inca spera ca acest vis  sa devina realitate.                                                                                                                                                                                       Am avut placerea de a afla cateva detalii despre o astfel de calatorie de la Irina Condurachi J

Rep. : Pentru cei ce te cunosc mai puțin, spune-ne 2-3 vorbe despre tine.

I.C. : Bine v-am regăsit ! Pentru cei care nu mă cunosc, numele meu este Irina Condurachi și sunt profesoară de matematică (profa’ de mate) în Constanța, orașul de lângă marea mea dragă. Îmi iubesc meseria și mă bucur în fiecare zi de hobby-urile mele: fotografie, lectură, pictură, muzică, sport. Fotografiez de când mă știu, numai că acum vreo 3 ani mi-am descoperit cu adevărat pasiunea și de atunci am încercat să mă perfecționez în fiecare zi. Sunt în competiție cu mine însămi!

1 1 resize

Rep. : Pasionată de fotografie, dar și de călătorie?

I.C. : Călătoria este un hobby la fel de îndrăgit ca și fotografia. Și tot atât de scump!! Dar merită, căci viața este o sumă de trăiri câștigate în toate aceste provocări.

1 14 resize 1       

Rep. : Ultima călătorie în Norvegia. De ce ai ales această destinație?

I.C. : Norvegia, la capătul lumii … departe de lumea dezlănțuită!! Visam de mult timp să ajung să văd Aurora, să o simt, să mă bucur de ea. Cred că undeva, în subconștient, mi-am dorit să o văd de când eram mică și mă zgâiam la stele. Așa că am plecat să o caut. La ea acasă.  În Norvegia!

1 6 resize

 

Rep. : Cu cât timp înainte ai rezervat biletele către această destinație?

I.C. : Biletele le-am rezervat încă din luna noiembrie, de obicei se rezervă cam cu 3 luni înainte, Norvegia fiind o locație foarte căutată în această perioadă. Un an de zile mi-a trebuit să mă hotărăsc să plec, dar odată ce am rezervat biletele, mi-am dat seama că zarurile au fost aruncate și că urma într-adevăr să îmi împlinesc un vis.

1 12 resize 1

Rep. : În ce perioadă?

I.C. : Tura foto s-a desfășurat în perioada 3 – 13 martie, știind faptul că esteo perioadă destul de norocoasă pentru a vedea Aurora.

Din păcate, Soarele nu a avut o activitate prea intensă in acele zile și nu am avut parte de vânt solar și deci nici de Aurora. Asta nu m-a descurajat însă, Aurora rămâne un vis la care nu renunț! În schimb, am descoperit o Norvegie sălbatică, de care pur și simplu m-am îndrăgostit!

1 16 resize 1

Rep. : Din punctul tau de vedere, este o perioadă anume în care este indicată călătoria în Norvegia?

I.C. : Cred că în orice perioadă ai ce vedea! Februarie și martie pentru Aurora Boreală,iar restul perioadelor pentru peisajele de vis, pentru verdele crud care persist tot timpul verii, pentru noaptea polară, pentru hiking, pentru plajele și apa mării turcoaz.

1 13 resize 2

Rep. : Ce locatii ai vizitat acolo ?

I.C. : Chiar dacă nu a fost o tură obișnuită de călătorie, cu vizite la obiective, am făcut turul Arhipeleagului Lofoten, am fost la Eagle Safari prin fiordurile din Svolvaer, am vizitat micul orășel pescăresc Nusfjord, am vizitat câteva plaje sălbatice, cu peisaje de-ți taie respirația. Pur și simplu fascinant! Novegia este spectaculoasă!

1 10 resize 1

Rep. : Ai avut ocazia să cunoști și localnicii, ce impresie ți-au lăsat?

I.C. : Localnicii sunt foarte primitori, sunt bucuroși să împărtășească turiștilor obiceiurile și preocupărilelor,să povestească despre istoria locurilor.

1 11 resize 1

Rep. : Din punct de vedere cultural, ne deosebim mult de ei ?

I.C. : Da, ne deosebim destul de mult. Sunt foarte patrioți, dar nu naționaliști. În magazine,aproape toată marfa este norvegiană, țin foarte mult la brandul de țară. M-a uimit foarte tare faptul că toți își scot copiii la plimbare în timpul zilei, chiar dacă afară este foarte frig, plouă sau ninge. Își cresc copiii destul de independent, îi lasă să se descurce singuri, îi pregătesc pentru viață prin responsabilizare.

1 15 resize 1

Rep. : Despre bucataria norvegiană ne poți spune câteva cuvinte?

I.C. : Pe scurt: pește, muuult pește!! În special somon. În orice formă și de orice tip: proaspăt, congelat, crud-uscat! Întocmai pe gustul meu!!

1 3 resize 1

Rep. : Ai avut vreun moment în care te-ai simțit în nesiguranță?

I.C. : Poate doar din punctul de vedere al climei. Vremea a fost foarte capricioasă: în ziua în care am plecat, începuse viscolul și am avut emoții , temandu-ne ca nu vom ajunge la timp la aeroport.

În rest, este o țară destul de sigură, casele nu au garduri, este țara cu cel mai mic număr de furturi, accidente sau crime.

1 2 resize 1

Rep. : Într-o astfel de călătorie, ce nu ar trebui să lipsească din bagaj?

I.C. : Cu siguranță nu ar trebui să lipsească hainele groase și cele împotriva vântului, îmbrăcămintea și încălțămintea waterproof!!  Și desigur, buna dispoziție!!

1 8 resize 1

Rep. : Și din rucsacul de fotograf?

I.C. : În primul rând, cel mai wide obiectiv pentru peisaje, apoi un teleobiectiv pentru wildlife și ar mai fi necesare câteva filtre ND și de polarizare. Și nu în ultimul rând, trepiedul ! Rucsacul meu foto a conținut: Nikon 610, obiectivele Sigma 24-105 mm, Nikorr 70-300 mm, Nikorr 200-500 mm șifiltru ND 1000.

1 17 resize 1

Rep. : Cea mai frumoasă amintire din această călătorie?

I.C. : Am rămas cu amintirea codalbilor de la Eagle Safari, cea mai impresionantă excursie din tura foto.Câteodată uitam să mai fotografiez, îi urmăream cum vânează și cum se luptă pentru hrană.

1 9 resize 1

Rep. : O nouă destinație în program?

I.C. : Deja ma gândesc la Cuba și Insulele Malvine-sunt niște provocări  si acestea. Dar dacă am reusit să sparg bariera,să îmi întrec limitele și să ies din zona mea de confort, presupun că îmi va fi ușor să adaug și aceste destinații pe listaturelor foto. Însă, mai întâi de toate, să fim sănătoși și să trecem cu bine peste nebunia ultimelo revenimente. Să fim optimiști și să ne revenim la normal!

#totulvafibine#carpediem

1 5 resize 1

Irina, profa’ noastra draga, pana acum am indragit matematica predata de tine, acum incep sa indragesc si geografia “povestita” de tine. Iti multumesc mult  !

Un articol de: Angela Codrina Bocse

1 Comentariu

  1. Valentin

    Profa, felicitari! Super foto, ma BUCUR pentru visul implinit!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!