Selectați Pagina

Iubesc tot ce este legat de artă și natură.

Iubesc tot ce este legat de artă și natură.

 Plină de viață și mereu activă  este și una dintre doamnele Conacului. Haideți să vedem cine este să o cunoaștem puțin mai bine și să aflăm ce alte pasiuni are domnia sa pe lângă fotografie! 

 Rep – Cine sunteți, ce pasiuni aveți și unde își au rădăcinile?

I.T. – Târnoveanu Iuliana mă numesc, sunt din Caracal, actualmente locuiesc în Craiova.

Am urmat grădinița, școala primară și Liceul.teoretic Ionita Asan, secția real în Caracal. Iubesc tot ce este legat de artă și natură. În clasele primare și la liceu pasiunile mele au fost sportul și drumețiile pe care le făceam în cadrul taberelor de pionieri cum se organizau în acel timp, subvenționate de stat. Participam la toate acțiunile sportive și cultural-artistice desfășurate în cadrul școlii și mai târziu cu liceul. Am optat pentru atletism, în liceu obținând cele mai bune performanțe la săritură în lungime (4 ,7m) si 200 m viteza,obținând titlul de campioană pe Jud.Olt în clasa a 11a. Asta s-a datorat și profesorilor noștri, oameni deosebiți care au știut cum să ne antreneze și faptului că participarea la concursurile județene erau sponsorizate de stat.

Rep – Felicitări! Și  totuși, nu ați făcut o profesie din sport, acesta rămânând la stadiul de hobby!

 I.T. – Mai târziu drumul vieții m-a dus la o altă provocare….  Am urmat Școala militară la Făgăraș, după care mi-am desfășurat activitatea la Universitatea din Craiova – am instruit mii de studente ale Politehnicii,Fizicii si Matematicii craiovene printre care și pe Luana Butoi, pe care am regăsit-o pe Conac,dupa mulți ani încoace.

Rep – Spuneați că, în tinerețe, pe lângă sport, vă plăceau și drumețiile, Mai sunt acestea o pasiune pentru dumneavoastră?

I.T. – Da, după trecerea în rezervă, am găsit mai mult timp pentru ele! Activez la Asociația Veteranmont Romania, fac parte din consiliul de conducere ca unul dintre vicepreședinții acesteia.

Foto 1 resize

Rep – Ce este Veteranmont, care este obiectul activității acestei asociații? .

I.T: –  Îmi face plăcere să vă spun câte ceva despre acțiunile noastre. Veteranmont România este o asociație juridică, fără scop patrimonial având ca obiect și activitate practicarea și popularizarea diferitelor forme de turism (sportiv, ecoturism, hipoturism, veloturism, agroturism,cultural, turism de agrement-odihnă și tratament, drumeție montană).

Asociația acționează pe tot teritoriul României, se poate  înscrie oricine ca persoană activă, începând cu vârsta de 40 de ani. Avem membrii activi dar și simpatizanți. Prin grija și străduința șefului asociației noastre, se organizează în fiecare lună o drumeție în țară sau peste hotare. Astfel că în aceste drumeții, am posibilitatea să surprind cu aparatul foto locuri și tradiții frumoase, care pot rămâne în timp. Ar fi multe de povestit, din minunatele locuri ale României si nu numai.

Foto 2 resize

Rep – Sportul, drumețiile merg mână-n mână cu fotografia, am dreptate?

I.T. – . De când am descoperit Conacul, fotografia a devenit cea mai frumoasă și captivantă pasiune a mea. Aici am găsit oameni deosebiți și faptul că este o continuă competiție, mă ambiționează și găsesc în fiecare zi noi provocări. Sunt, încă, la început de studiu și de cunoaștere în arta fotografică, încerc să țin pasul așa cum pot eu deși nu dispun de aparatură de cea mai bună calitate. Am absolvit cursul de Tehnică si Artă Fotografică în cadrul asociației ”Fotoclub Mihai Dan-Călinescu” din Craiova. Prima mea expoziție foto a fost la absolvirea acestui club,iar a 2-a în cadrul acțiunii ,,65+” a Veteranmont. Sunt si eu la o vârstă de tânără speranță, în curând 64 de ani. Important este spiritul și să faci ceea ce îți place cu adevărat și fiind  așa îndrăgostită de fotografie….e posibil ca, în timp, să o fructific și ca venit….nu se știe niciodată….!

Foto 3 resize

Rep – Doamna Iuliana, mulțumim că ne-ați lăsat să pătrundem, puțin, în universul dumneavoastră! Câteva cuvinte de încheiere?

I.T. –  Vă mulțumesc că ați avut răbdare să îmi citiți aceste ”destăinuiri” și voi reveni cu alte povestiri dacă v-a plăcut!

Foto 4 resize

Un articol de: Nina Ninet

1 Comentariu

  1. Iuliana Târnoveanu

    Mulțumesc Nina,multumesc Sorin Bajan si mulțumesc tuturor oamenilor frumoși care sunt adminii Conacului!
    Sunt onorată ca am avut posibilitatea să transmit citeva din trăirile și acțiunile mele în speță si cele legate de pictura cu lumină!
    Mulțumesc !

    Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!