Selectați pagina

Fundalul este la fel de important ca si subiectul sau alte elemente din cadru

Fundalul este la fel de important ca si subiectul sau alte elemente din cadru

Pasionata de calatorie si de fotografie, Natalia Dobrescu reuseste sa ne transpuna in lumea ireal de frumoasa pe care ne-o prezinta in imagini de neuitat.

Rep. De ce fotografia ?

N.D. Fotografia pentru mine este mai mult decat o pasiune, este o provocare si un prilej unic cu fiecare cadru surprins. Este o modalitate de a reda dintr-o perspectiva proprie frumusetea ce ne inconjoara, locuri, oameni si emotii, o evadare din rutina de zi cu zi.

1 resize 4

Rep. Cand ai inceput sa faci fotografii ?

N.D.  Am inceput in adolescenta, cu tehnica disponibila la vremea respectiva. Imi amintesc ca mereu trebuia sa astepti pana filmul era developat ca sa vezi daca ai incadrat bine subiectul.  Mai tarziu, in 2014,  am decis sa achizitionez un DSLR pentru a incerca diverse tehnici care nu erau posibile cu un aparat compact. De atunci, echipamentul s-a tot extins si fotografiile s-au imbunatatit vizibil. 

6 resize 4

Rep. Clar , fotografia de calatorie   Ai vreun loc in care nu ai ajuns inca ?

N.D.  Este foarte dificil sa aleg unul singur, deoarece sunt atat de multe locuri frumoase unde imi doresc sa ajung . Sper ca in viitorul apropiat sa ajung in Nepal, Chile si Madagascar. Nu stiu daca in aceasta ordine, dar sunt trei tari in capul listei cu locuri in care nu am calatorit pana acum. Si cred ca mai bine ma opresc aici, pentru ca altfel, lista ar continua la infinit.

4 resize 4

Rep. Dintre toate locurile vizitate, care este acel loc special pentru inima ta ? Acel loc in care te-ai reintoarce macar o data pe an ?

N.D.  Romania, pentru ca este acasa si inca sunt multe locuri minunate pe care nu am reusit sa le vizitez. O alta locatie care m-a impresionat foarte mult a fost Maroc. O tara frumoasa, cu diferite peisaje de la orase mari, munti, canioane pana la un desert impresionant. Oamenii chiar daca au un trai dificil, sunt prietenosi si plini de viata si apreciaza fiecare zi. Cu siguranta, este o locatie unde sper sa revin.

7 resize 3

Rep.  Ce nu iti lipseste niciodata din rucsacul destinat echipamentului fotografic ?

N.D.  Mereu am in rucksack o baterie aditionala pentru urgente si obiectivul Canon EF 24-105 mm 1: 4 L IS II USM, care de cele mai multe ori este si cel mai folosit. In plus, nu lipsesc niciodata carduri aditionale de memorie (pentru ca nu se stie cand ramai fara spatiu), diverse obiective in functie de scopul aventurii fotografice si trepiedul.

9 resize 4

Rep. Ce sfaturi le-ai da celor ce indragesc acest tip de fotografie ?

N.D.  Sa fie indrazneti si sa descopere locuri ascunse, sa exploreze orasele pe care le viziteaza si sa dea atentie la detalii. Din experienta mea, este mult mai bine cand esti pe cont propriu intr-un loc nou. Asa ai posibilitatea sa te opresti unde consideri si sa petreci cat timp ai nevoie pentru un cadru reusit. In plus, este o oportunitate pentru a ajunge in locuri mai putin turistice, care nu se regasesc in ghidurile de calatorie.

10 resize 3

Rep. Dar ce elemente crezi ca ar trebui sa contina o fotografie buna ?

N.D.  Pentru mine, incadrarea si regulile de compozitie contribuie cel mai mult pentru o fotografie reusita. Fundalul este la fel de important ca si subiectul sau alte elemente din cadru. Daca la post procesare poti sa mai faci mici ajustari in cazul in care setarile nu au fost ideale, incadrarea mi se pare esentiala.

5 resize 4

Rep. Crezi ca exista o legatura intre reusita unei fotografii si starea ta sufleteasca la acel moment ?

N.D.  Cu siguranta exista o legatura deoarece fotografia va reda starea ta sufleteasca din acel moment, fie ea bucurie, tristate sau entuziasm.  Sunt locuri in care am facut fotografii de mai multe ori si spre surprinderea mea, mereu descopar ceva nou.

2 resize 4

Rep.  Destinatia urmatoare ?

N.D.  Destinatia urmatoare sper sa fie Islanda sau Norvegia, mai ales ca se apropie iarna. Ar fi o ocazie minunata pentru fotografii noi cu aurora boreala. 

3 resize 3

Rep. In incheiere, o intamplare haioasa din activitatea ta de fotograf ?

N.D.  Eram in Praga si am uitat incarcatorul pentru baterie. Cred ca am mers in cel putin 10 magazine pana am renuntat. De atunci am mereu cu mine o baterie aditionala incarcata complet si chiar si incarcatorul. J A fost prima calatorie in care m-am gandit de mai multe ori daca sa surprind un anumit cadru sau sa economisesc bateria. Dupa aceasta intamplare, am invatat sa ma limitez la un numar redus de cadre pe subiect deoarece calitatea conteaza si nu numarul lor.

8 resize 3

Multumim frumos pentru timpul acordat si mult succes pe viitor!

Un articol de: Angela Codrina Bocse

1 Comentariu

  1. Anonim

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!