Selectați pagina

“Dincolo de fotografie” astazi cu Teodorescu Iordan Daniel

“Dincolo de fotografie” astazi cu Teodorescu Iordan Daniel

O noua rubrica isi face loc printer membri “Conacului” incercam sa descoperim ce alte pasiuni, hobby-uri au oamenii in afara fotografiei!

Rep: Ne puteți spune,  în afară de nume… vârsta,  unde locuiți?!

 T.I.D: Numele meu este, Teodorescu Iordan Daniel născut prin vara lui 83 și locuiesc momentan în Seoul, Coreea de Sud și spun momentan pentru că din acest an mă voi întoarce în țară și voi schimba complet domeniul – voi face fotografie și ceea ce vă voi detalia mai departe

TEO 1602 HDR resize

Rep: Ne-am cunoscut datorită pasiunii pentru fotografie. Știm că,  o parte dintre noi,  are și câte un  hobby,  în afară de fotografie,  sau chiar legat de aceasta!  Care este,  în cazul dumneavoastră,  acesta?

T.I.D:  Hobby…… nu știu dacă îi pot spune hobby dar cam asta pare a fi în acest moment. Mi-am propus o țintă și anume să promovez România în felul meu, prin intermediul fotografiilor mele dar cu sprijinul copiilor mei care vor prezenta diverse comori care se regăsesc în România prin scurte prezentări video pe youtube. Să facem în așa fel încât să ne promovăm țara și să arătăm tuturor și în special copiilor că România poate oferi mult mai mult decât ceea ce vedem in ultima perioadă în mass-media. Cred că trebuie să facem ceva să ne schimbăm mentalitatea, să privim în sus, să ridicăm privirea din pământ și să vrem mai mult.

Romania Treasurers simplu fond alb resize

Rep: Am fi curioși să știm cum v-a  venit această idee ,  de la ce a plecat , să ne povestiți despre ea,  ce eforturi presupune!

 T.I.D:  Am să încep prin a spune că am fost una din persoanele privilegiate – care au reușit să vadă câte o mică parte din câteva țări. Și am tras o singură concluzie – vreau să promovez România, pentru că avem atâtea lucruri frumoase încât cred că este o mare greșeală să nu le prezentăm lumii întregi. Eu cred că acest lucru ne lipsește și ne pune într-o lumină nefavorabilă comparativ cu alte țări care nu pot oferi nici măcar 50% din potențialul nostru turistic dar acestea au un turism fenomenal. Totul a plecat de la una din paginile mele de Facebook în care arăt cum văd eu Coreea de Sud prin lentila aparatului de fotografiat și au fost persoane care mi-au spus că și-au redescoperit țara prin acele fotografii (coreeni – care locuiesc de mult timp în alte țări)  . Eforturile sunt într-adevăr destul de mari pentru ca necesită timp, nervi, resurse financiare etc……, dar eu spun că toate aceste eforturi vor merita într-un final. Este foarte mult de muncă și în general ce mi-am propus am realizat – bineînțeles nu mi-am propus lucruri imposibile. Încerc să iau ce cred eu că e bun din locurile pe care le-am vizitat și să le aplic în ceea ce fac eu.

Inlocuitoare resize

Rep: De multe ori lipsa timpului ne ține departe de ceea ce ne-ar fi drag să facem. Cum reușiți dumneavoastră  să  vă  descurcați?

T.I.D:  Aș fi spus că este simplu dar aș fi ipocrit. Multe ore de muncă, după serviciul pe care îl am vin acasă și încep să muncesc și pe această latură – sunt la început și trebuie să învăț în fiecare zi pentru a mă pune la punct cu editarea video, cu cea foto dar și cu sintezele pe textul prezentat, să fie cât mai ușor de înțeles pentru toți cei care vizionează prezentările.

DSC 2106 resize

 

Rep: Familia vă susține sau este necăjită că acest proiect  vă răpește din timpul pe care l-ați fi alocat ei?

 T.I.D:  Familia mă susține și m-a susținut mereu – după cum spuneam mai sus chiar sunt o parte activă, fiecare membru al familiei având rolul lui în noul hobby sau proiect depinde cum îl cataloghează fiecare

TEO 1935 resize

Rep: Este cunoscută această pasiune de către prieteni?  Vă încurajează, vă ajută?

T.I.D:  Da, prietenii mei mă susțin și apreciază că cineva vrea să promoveze România și mă încurajează să nu renunț.

DSC 3019 resize

Rep: Ce satisfacții v-a adus acest hobby/proiect?

  T.I.D:  În acest moment nu pot spune exact ce satisfacții mi-a adus acest hobby/proiect pentru că sunt la început dar cu timpul sigur vor urma satisfacțiile și le voi împărtăși cu dumneavoastră. Eu merg pe un principiu, oferă și abia apoi așteaptă să primești.  

DSC 3685 resize

Rep: Ideal ar fi ca aceste hobby-uri să ne aducă și unele ”satisfacții” materiale. V-ați gândit să transformați acest hobby/proiect  într-o sursă de venit?

T.I.D:  Și din nou, aș fi ipocrit să vă spun că nu m-am gândit la acest aspect. Mă aștept ca la un moment să devină o sursă de venit – dar până atunci muncă, muncă și iar muncă.

TEO 1590 Pano resize

Eu cred că atâta timp cât iți dorești să faci ceva cu adevărat, vei reuși.

DSC 2232 resize

Rep: Mulțumim frumos,  curajos proiect , succes  Daniel!   Dacă putem ajuta cu ceva, cu mare drag o vom face!

Un articol de: Nina Ninet

2 Comentarii

  1. Ciocan Constantin

    FELICITARI! M-as bucura sa-mi solicite un cat de mic ajutor. SUCCES!

    Răspuns

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!