Selectați pagina

Am intalnit si Conasi pusi mereu pe glume

Am intalnit si Conasi pusi mereu pe glume

Astazi ne deplasam in Marea Britanie si facem cunostinta cu Antal Radu, un om, plin mereu de surprize! 🙂

Rep: Un conas simpatic si mereu pus pe glume. Cred ca asa esti perceput . Dar, de fapt, cine esti in viata reala ?

Buna ziua dragii mei.  Nici nu știu ce sa va zic, cu ce sa încep… M-am născut acum 46 de ani in frumosul orășel Târgu Secuiesc, din intamplare, gălățean pana pe la 28 de ani când m-am mutat in capitală, actualmente bântui de vreo 9 ani prin Anglia. Înalt nu-s , frumos am fost , ochii au fost albaștri spre violet da’ mi-au trecut.

 

Rep: Tu ai ales fotografia sau fotografia te-a ales pe tine ?

Sa fiu sincer cred ca fotografia m-a ales pe mine. Aveam un aparat dslr pe care mi l-am cumpărat ca mi-a placut cum arata și avea butoane multe, nu ca as fi știut ce știe sa faca. Muuult timp a stat pe celebrul “auto” și la cât de “des” îl foloseam s-a dus și acumulatorul la un moment dat.

3 resize 1

Rep: Care a fost primul tau aparat de fotografia?

Primul meu aparat foto a fost un Sony DSC-W30 pe care mi l-am luat cu ocazia intrării in UE și am fost la Viena și Praga . Cu acea ocazie am făcut 7 poze mari și late și un video. Mentionez ca inca îl am și e functional.

7 resize 1

Rep: Si acum ce aparat ai ?

Momentan dețin cu Canon 1300D cu trei obiective:10-18,18-135 și 55-250.

6 resize 1

Rep: Ce gen de fotografie preferi ?

Pff…greu de zis. Cam toate genurile , in ultima vreme chiar și cele alb negru.

5 resize 1Foto 5

Rep: Cum ai descoperit Conacul Fotografilor ?

Conacul l-am descoperit acum doi ani, “din cauza” bunului prieten Marius Dimian. Tot îmi apărea in timeline ca posta fotografii și l-am rugat sa ma adauge și pe mine cumva. V-am urmărit din umbra o perioada pana m-am hotărât sa încep sa postez. Cu acea ocazie am descoperit ca 99% din pozele făcute pana in momentul acela sunt praf, dar datorită voua conasilor am mai redus undeva la 98%..

9 resize 1

Rep: Ai vreun fotograf pe care il urmaresti in mod special, vreu idol in fotografie ?

N-am un fotograf anume pe care îl urmaresc și nici idoli. Îi admir mult pe cei care , scuzați-mi franceza, fac din turkish delight, bici.  Pe cei care nu dețin aparate performante, dar scot niște fotografii de rămâi mut stiind cu ce sunt făcute. Pe cei care sacrifica timp, bani, familie și colinda pe coclauri sa fotografieze .

8 resize 1

Rep: Care a fost cea mai Frumoasa fotografie pe care ai vazut-o pana acum ?

Fotografii frumoase am văzut multe, n-aș putea sa zic una anume caci le-aș nedreptăți pe celelalte . Impresionat pot sa zic ca am fost de fotografiile făcute de Conașul Aurel Constantin Păduraru la Cernobâl . Povestea acelor fotografii chiar te fac sa cazi pe gânduri rau de tot.

Rep: Dar cea mai Frumoasa fotografie pe care ai facut – o tu ?

Hmm…zic eu ca am vreo 5-6 mai reușite asa, dar cred ca cea făcută la apus cu cei doi bătrâni pe banca pe deja celebrul “deal din spatele casei” s-ar încadra la cea mai reusita

4 resize 1Rep: Deja stim ca te-ai intalnit cu multi membri ai grupului nostru. Povesteste-ne o intamplare comica de la o astfel de intalnire.

Sincer întâmplări haioase nu țin minte sa fi fost, doar am râs cu lacrimi pe la biblioteca din Biertan. Poate va prind odata la o intalnire aniversara și va povestesc, caci in scris n-are farmec .

Rep: Dar o intamplare….mai putin comica ? Ceva ce v-a speriat , ce v-a pus putin pe jar ?

De astea n-am trăit inca . Cică ar fi fost niște mistreți printre noi la Biertan da’ citisem mult in seara aia , am tras la stele pana la 4 dimineata și eu personal n-am auzit nimic.

Rep: Daca ai fi un fotograf specializat pe portrete, pe cine ti-ai dori foarte mult sa fotografiezi ?

Pe Gioconda .

Rep: Si daca ai fi un fotograf specializat pe fotografia tip reportaj, ce moment marcant al istoriei ti-ar fi placut sa il fi fotografiat ?

Debarcarea din Normandia ,Iunie 1944.

Rep: Sa incheiem cu un gand pentru conasi  J

Multă sanate , inspirație si lumina buna și nu in ultimul rand va mulțumesc ca existați și ma acceptați printre voi și ca îmi faceți zilele frumoase cu fotografiile voastre

Un articol de Angela Codrina Bocse

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!