Selectați pagina

Festivalul Bucureștii lui Caragiale

Festivalul Bucureștii lui Caragiale

FESTIVALUL BUCUREȘTII LUI CARAGIALE
Ediția a VI-a, 28 august – 03 septembrie 2017, 
Parcul Cișmigiu, București

In perioada 28 august și 3 septembrie, Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului Bucureștii lui Caragiale, un amplu program care pune sub lumina reflectoarelor imaginea lui I.L. Caragiale, reputat cronicar de caractere și moravuri.

Cu această ocazie, cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cișmigiu devine loc de întâlnire pentru nu mai puțin de 330 de actori, muzicieni, acrobați și artiști plastici care recreează, timp de o săptămână, un fragment din universul Bucureștilor de altădată.

Principala secțiune din cadrul programului cuprinde notări de amploare, aducând pe cele două scene piesele celebrului dramaturg, dar și alte comedii care atacă moravuri și năravuri, produse de teatre și companii independente de teatru din București și din țară.

Vor fi prezenți actori de la Teatrul Masca („Nastasia” – 28.08, ora 20:30, Scena mare), Teatrul Evreiesc de Stat („Mic și-al dracu’”, 28.08, ora 18:30, Scena mică), Teatrul Mignon („Moftul român”, 29.08, ora 18:00, Scena mică), Teatrul de Nord – Satu Mare („D’ale carnavalului”, 29.08, ora 19:00, Scena mare), Teatrul Arte dell’Anima („O noapte furtunoasă”, 30.08, ora 20:00, Scena mare), Teatrul Tony Bulandra – Târgoviște („Mofturile lui Nenea Iancu”, 31.08, ora 20:00, Scena mare) și Compania țais – Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca („Grand Hotel Caragiale”, 01.09, ora 21:00, Scena mare).

Ultima seară a Festivalului (03.09, ora 20:00, Scena mare) prilejuiește o întâlnire memorabilă: Horațiu Mălăele, maestrul ironiei și al hazului ascuțit, va susține recitalul-eveniment „Sunt un orb”, un spectacol de gală care deslușește cu naturalețe și geniu comic operele unor autori diferiți ca stil sau gândire.

Activitati in cadrul festivalului:

CONCERTE – SCENA MICĂ

ACTIVITĂȚI PENTRU COPII

ATELIERE DE CREATIVITATE

EXPOZIȚII

Accesul la evenimentele programate în cadrul Festivalului este liber.

Programul complet este disponibil pe www.teatrulioncreanga.ro.

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!