Selectați pagina

“FANTOMELE TRECUTULUI”

“FANTOMELE TRECUTULUI”

Ma gandeam sa incep sa scriu despre ce am simtit Vineri 10 August la proteste dar cuvintele mor acolo unde  culoarea se stinge incet, incet!

Cu regret, ma gandesc la “Mineriada” vazand acest cadru imi dau seama ca doar castile si pulanele sa-u schimbat, in rest sunt doar urmarit de fantomele trecutului!

DSC 164lklkj9

Ma gandeam sa scriu un articol despre fotografie, despre ce setari am folosit, cum imi alegeam cadrul cu grija, dar sincer sa fiu, nu mi aduc aminte foarte bine, Esential era sa surprind povestea! Tin minte  doar ca am folosit iso 10000 iar restul e tacere!

Nu ai timp sa te gandesti la compozitii, incadrare, incerci sa redai o stare, un sentiment!

Daca ai reusit asta, inseamna ca ti ai atins scopul!

DSC 1582

Eram atent la ce se intampla in jurul meu dar trebuia sa fiu atent si la ce zbura pe deasupra mea, la ce “zbura” dinspre “fortele de ordine” la gazul ce vene de peste tot si aerul devenit irespirabil, ochii usturau si incercai sa iesi de acolo pentru cateva minute, orbecaind prin multime!

DSC 1862

DSC 1859

Nu se mai tinea cont de nimic in acele minute, oameni ingenucheati sau oameni “inarmati” doar cu telefonul, erau loviti cu bastoanele sau cu picioarele, in prealabil dupa ce gazul isi facea efectul!

 

DSC 1679

DSC 1645

 

DSC 1623

Am privit aceasta femeie, ce statea atat de senin si de un calm desavarsit in fata jandarmilor,  priviti cu ce tarie de caracter priveste jandarmii  ochi in ochi!  

Sunt un om puternic, asa imi place sa cred despre mine dar in acele momente traiai cu o permanenta teama, Fortele de ordine nu mai tineau cont, loveau totul in jur, pot spune ca fara discernamant! Manifestanti pasnici, oameni ce filmau cu telefoanele, fotografi, jurnalisti,  erau bruscati, loviti cu bastoanele!

Imi aduc aminte cu bucurie cand intalneam prieteni acolo si realizai ca nu esti singur!

M am intalnit cu fotografi ce spuneau “sunt terminat” referitor la gazele inhalate si aveau ochii plini de lacrimi dar nu lasau aparatul de fotografiat de la ochi!

Am sa las cateva fotografii mai jos, pentru oamenii ce nu au fost acolo intr-o incercare de a reda putin din atmosfera surprina!

“Atunci cand cuvintele mor, lasam imaginele sa vorbeasca”

DSC 1452

DSC 1675

DSC 1636

 

DSC 1705

DSC 1713

DSC 1256

DSC 1481

DSC 1638

DSC 1870

DSC 1360

DSC 1343

DSC 1333

DSC 1315

Un articol de: Bajan Sorin

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!