Pe 1 octombrie, în fiecare an, marcăm Ziua Internațională a Cafelei. Este o ocazie minunată de a celebra această băutură atât de îndrăgită, cu o istorie bogată și o influență globală semnificativă. Originile cafelei se pierd în negura timpului, dar se crede că a fost descoperită în Etiopia. De-a lungul secolelor, cafeaua a călătorit în întreaga lume, devenind o parte esențială a multor culturi. Cafenelele au fost și sunt încă locuri de întâlnire, de discuții și de inspirație. O ceașcă de cafea poate fi un pretext pentru a petrece timp cu prietenii, pentru a citi o carte sau pentru a lucra la un proiect. Cultivarea cafelei oferă mijloace de subzistență pentru milioane de oameni din întreaga lume, în special în țările în curs de dezvoltare. Consumul moderat de cafea poate fi asociat cu un risc redus de boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și boala Parkinson.
Foto : Adina Morar & Adriana Ioana Popovici
Foto : Teodora Codreanu & Mihaela Radu
Foto : Ana Marginean & Carmen Murgu
Foto : Celine Vert & Nico Radescu
Foto : Adrian Grigoroiu & Diana Miron & Ana Marginean
Foto : Carmen Murgu & Celine Vert
Foto : Genovel Butnaru & Angela Bocse
Foto : Ana Onea & Genovel Butnaru
Foto : Carmen Murgu & Diana Miron
Foto : Cristina Deleanu & Cornelia Ilie & Georgiana Claudia Nistor
Foto : Genovel Butnaru & Irina Condurachi
Foto : Mariana Mariana & Lili Ana Liliac
Foto : Diana Miron & Diomede Buda
Foto : Carmen Murgu & Nico Radescu
Foto : Cornelas Vasile & Diana Miron & Stelian Marcu
Foto : Florin Ungureanu & David Octavian Orcea
Foto : David Octavian Orcea & Marius Forgaciu
Foto : Angela Bocse & Loredana Craciunoiu
Foto : Lush Burlacu & Levi Bagy
Foto : Anca Radulescu & Carmen Murgu
Foto : Diana Miron & Diomede Buda
Foto : Irina Condurachi & Gabriel Foto Video
Foto : Diana Miron Florin Ungureanu
Foto : Angela Bocse & Adrian Grigoroiu