Tableta Conasului cu Iuliana Tarnoveanu

Iubeste muntele si fotografia si este atat de plina de viata, incat o invidiez.

Invitata noastra este, astazi, Iuliana Tarnoveanu.

R : Incepem cu intrebarea clasica, cine esti tu ?

IT : Consider ca am venit pe aceasta planeta cu o anume misiune, aceea de a face bine si de a ajuta pe oricine, asa cum pot si cum stiu.



R : Fotografia – marea ta pasiune ? Cum ai inceput ?

IT : Da, fotografia este una dintre cele mai frumoase pasiuni ale mele. Primii pasi in fotografie i-am facut cu un aparat Smena-8. Asta se intampla dupa terminarea liceului si cand am avut primul meu salariu. Inceputul a fost cu filme alb/negru si ceva mai tarziu color. Asteptam cu nerabdare developarea si apoi pozele. Intre timp mi-am creat acasa un mic laborator in care am reusit sa prelucrez pozele alb /negru.



R : Ce iti place sa fotografiezi ?

IT : Iubesc peisajele si florile. In drumetiile pe care le fac surprind natura in toata splendoarea ei, dar si miajul florilor, al gazelor si al altor vietati.

R : . Daca ar fi sa poti alege, ce personalitate a lumii ti-ar placea sa fotografiezi ?

IT : Consider ca una din personalitatile lumii este si marea noastra campioana la gimnastica, Nadia Comaneci. Mi-a placut parcursul sau in sport, este si va ramane un exemplu la nivel mondial in atingerea perfectiunii sportive.



R : Si daca ar fi sa ai ocazia sa fotografiezi intr-o anumita locatie, care ar fi aceea?

IT : As dori sa fotografiez orice locatie in care Conacul ar sarbatori un eveniment, aniversare, expozitie, etc.

R : Ce crezi, reusita unei fotografii este asigurata de aparatura de calitate sau de simtul artistic, de talentul fotografului ?

IT : Reusita unei fotografii este data de simtul artistic si talentul fotografului, de clipa surprinderii si de lumina, de unghiul din care fotografiezi, dar si de aparatura fololsita.



R : Totusi un procent din reusita unei fotografii este asigurat de aparatura utilizata. Ce contine rucsacul tau de fotograf ? Ce ti-ai mai dori in completare ?

IT : Momentan rucsacul meu este cam usor. Am un aparat foto Fuji S-3200 si camera Tf. a lui Samsung A-51. Sper ca intr-un anume timp sa achizitionez un aparat mai performant.

R : Cam cat de mult crezi ca ar trebui procesata o fotografie ?

IT : Eu nu procesez prea mult o fotografie, totul este sa stii sa faci setarile corect pe aparatul foto care il folosesti.



R : Daca ar fi sa câștigi un premiu in bani pentru fotografie, in ce ai investi bănuții ? In aparatura, in cursuri de perfecționare in arta fotografica sau într-o excursie din care sa revii cu cardurile pline de noi fotografii ?

IT : As investi in aparatura foto, intr-o excursie si chiar in cursuri.



R : Daca te-ai întoarce in timp, ce sfat ti-ai da ca si fotograf începător ?

IT : Sa fac cursuri teoretice si practica foto. Cat mai multe iesiri in teren impreuna cu instructorul si ceilalti cursanti, apoi sa analizam ceea ce am surprins.



R : Care este cea mai mare realizare a ta, in domeniul fotografiei ?

IT : Expozitia de fotografie de la Cercul Militar Craiova, in cadrul Clubului “Dan Calinescu” , in care am expus cateva din fotografiile mele.

R : Strict din punctul de vedere al marii noastre pasiuni, fotografia, unde te vezi peste 5 ani ? Altfel spus, planuri de viitor ?

IT : As dori sa fac parte in continuare din acest minunat grup al Conacului si sa pot participa cu cel putin o fotografie a mea la una din expoziitiile sale.



R : Ai avut vreo experienta neplacuta la o sedinta/tura foto ?

IT : Daaaaaa. In insula Drenia, in Grecia, am scapat aparatul foto in apa incercand sa surprind niste arici de mare. Am pierdut o parte din fotografiii…era si prima mea iesire la greci.



R : Dar una hazlie ?   

IT : Daaa… In Delta Dunarii, la Caraorman. O prietena pasionata de fotografie a alunecat de pe ponton si a cazut in apa. A inceput sa  planga ca i s-a dus aparatul foto, fara sa se gandeasca la loviturile suferite.



R : Mai ai si un alt hobby ?   

IT : Drumetiile montane. Muntele imi ofera atatea oportunitati de a surprinde peisaje minunate si locuri unde gasesti alt univers.



R : Un gand pentru conasi ?

IT : In Conac am intalnit oameni deosebiti…Conacul a devenit o mare si unica familie pentru mine. Conacul iubeste frumosul si te poate ajuta in diverse situatii. Desi am participat numai virtual pana acum, sper ca intr-o zi sa pot intalni cat mai multe conite si conasi. Dumnezeu este bun si m-am putut intalni intre timp cu Tatiana Teofanescu si cu Marian Lascu. Va doresc sanatate si asa cum zice Seful nostru,lumina buna si inspiratie divina !


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Shares
Share via
Copy link