Tableta Conasului Cristian Resiga

Cristian Resiga este una dintre surprizele placute ale Conacului Fotografilor. Va invit sa il descoperiti macar cat de putin in cele ce urmeaza.

R : Incepem cu intrebarea clasica, cine esti tu ?

CR : Sunt un pasionat de fotografie, din Deva, care regreta ca a descoperit aceasta pasiune de doar 13 ani. Mi-ar fi placut din tinerete sa am aceasta pasiune.



R : Fotografia – marea ta pasiune ? Cum ai inceput ?

CR : Pasiunea mea a inceput odata cu calatoriile. Cand am inceput calatoriile, vacantele, drumetiile am inceput sa imortalizez clipele si locurile frumoase.



R : Ce iti place sa fotografiezi ?

CR : Imi place foarte mult fotografia de peisaj si cea sportiva(moto si avioane). Dar, in general, imi place sa fotografiez orice….



R : Daca ar fi sa poti alege, ce personalitate a lumii ti-ar placea sa fotografiezi ?

CR : Mi-ar placea sa-i fotografiez pe Marc Marquez calare pe celebra lui motocicleta si pe Lewis Hamilton in monopostul de F 1 …… aaaaa ….. si pe Margot Robbie intr-un lan de lavanda imbracata cu o rochie de seara.



R : Si daca ar fi sa ai ocazia sa fotografiezi intr-o anumita locatie, care ar fi aceea?

CR : Visul meu este sa ajung sa fotografiez Salar de Uyuni, Bolivia si ghetarul Perito Moreno din Argentina.



R : Ce crezi, reusita unei fotografii este asigurata de aparatura de calitate sau de simtul artistic, de talentul fotografului ?

CR : Parerea mea este ca 70% este simtul artistic si talentul fotografului,25% aparatura iar 5 % editarea.



R : Totusi un procent din reusita unei fotografii este asigurat de aparatura utilizata. Ce contine rucsacul tau de fotograf ? Ce ti-ai mai dori in completare ?

CR : Rucsacul meu cuprinde-Un nikon Z5 si un nikon D750,cateva obiective nikon,tamron,sigma.Mi-as dori un obiectiv wide 12-24mm sau 15-30mm.



R : Cam cat de mult crezi ca ar trebui procesata o fotografie ?

CR : Parerea mea este ca fiecare fotografie trebuie procesata mai mult sau mai putin. Acum fiecare dupa gusturi si dupa tipul de fotografie pe care se axeaza.



R : Daca ar fi sa câștigi un premiu in bani pentru fotografie, in ce ai investi bănuții ? In aparatura, in cursuri de perfecționare in arta fotografica sau într-o excursie din care sa revii cu cardurile pline de noi fotografii ?

CR : Oooo, ce fain ar fi…As investi in putine cursuri de PS care ar fi bine venite, dar cu 90% din banuti mi-as indeplini visele si as pleca in excursia vietii.



R : Daca te-ai întoarce in timp, ce sfat ti-ai da ca si fotograf începător ?

CR : Poate as lua din prima aparatul dorit,chit ca ar trebui sa-mi fac rate la banca.



R : Strict din punctul de vedere al marii noastre pasiuni, fotografia, unde te vezi peste 5 ani ? Altfel spus, planuri de viitor ?

CR : O intrebare grea…nu stiu…singurele planuri de viitor ar fi sa calatoresc cat mai mult si sa vin cu cardurile pline de fotografii superbe.



R : Ai avut vreo experienta neplacuta la o sedinta foto ?

CR : Am fost norocos, nu imi amintesc de experiente neplacute…iar de una, hazlie nu imi amintesc acum.



R : Mai ai si un alt hobby ?

CR : Ooooo, daaa, imi plac calatoriile si imi place sa pedalez pe dealuri, prin paduri. Am fost chiar si pe munte cu bicicleta .



R : Un gand pentru conasi ?

CR : Le urez multa sanatate, ca e cea mai importanta si sa ne revedem cu bine la fiecare intalnire. Va pup !



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Shares
Share via
Copy link