Tableta Conasului cu Carmen Murgu

In fiecare weekend va da “tema exacta”. In paralel le face tinerilor ziua Frumoasa, oficiindu-le casatoria 🙂  Are fotografii demne de galeriile de arta si are niste maini de aur … Un om valoros, un admin dedicat, o prietena grozava, Carmen Florica Murgu este invitata tabletei de astazi.



R : Carmen ce faci tu in viata de zi cu zi ?

CM : Lucrez la Serviciul de Evidenta Persoanelor de la Primaria Resita, mai precis la starea civila de foarte multi ani… am pierdut sirul, oricum meseria mi-o fac cu pasiune tocmai de asta am pierdut sirul anilor petrecuti printre registre, certificate de stare civila si stampile.



R : De ce fotografia ?

CM :  Fotografia…m-a gasit ea pe mine intr-un  moment dificil al vietii cam pe la sfarsitul lui 2017, cred. Aveam nevoie sa invat ceva, sa-mi ocup timpul, sa ies in natura si asa am inceput sa fac poze.



R : Ce faci cand nu fotografiezi ?

CM : Pe langa faptul ca imi place sa fotografiez imi plac drumetiile si tot ce tine de natura, dar si sa realizez decoratiuni pe care le fac intotdeauna alaturi de fiica mea.



R : Ce iti place sa fotografiezi ?

CM : Imi place mult fotografia de peisaj dar uneori cochetez si cu fotografia still life pentru ca te determina sa fi creativ si asta este bine zic eu.



R : Ce contine trusa ta de fotograf si cu ce ti-ai dori sa o completezi ?

CM : Am doua camere foto, un Nikon D3300 la care folosesc doua obiective, Tamron 18-270 si Sigma 105 mm si un Fujifilm X-T20 la care am un OIS 10-24mm. Sigur ca mi-as dori un tele pentru Fujifilm dar, poate pe parcurs voi achizitiona.



R : Crezi ca aparatura face fotografia sau talentul, simtul artistic, “ochiul de fotograf” ?

CM :  In primul rand simtul artistic conteaza. Daca nu ,,ai ochi” poti avea cea mai performanta camera foto. Ce mai conteaza, cred eu…sa exersezi pentru a te perfectiona. Dar si aparatura conteaza, evident, intr-o oarecare masura.



R : Cat la suta ar trebui prelucrata o fotografie ?

CM : Nu as putea exprima in procente, nu sunt un om al cifrelor, cred ca prelucrezi atat cat simti. Exista fotografii la care nu prea ai ce sa prelucrezi, altele insa poate ca simti ca trebuie muncit mai mult ca sa poti exprima exact ce vrei sa transmiti privitorului.



R : Daca ai castiga un premiu in bani din fotografie, ce ai alege sa faci, sa investesti in aparatura, in cursuri de perfectionare in arta fotografica sau intr-o excursie din care sa revii cu cardurile pline de noi fotografii ?

CM :  Sunt un om care a invatat tot ce stie singur, bine…oricum am senzatia ca nu stiu aproape nimic si ca am foarte multe de invatat. Daca ar fi sa-ti raspund sincer…cred ca as investi intr-o excursie din care sa ma intorc cu multe amintiri.



R : Daca ar fi sa te poti intoarce in timp, ce sfat ti-ai da tie ca fotograf la inceput de drum ?

CM :  Mi-as dori sa ma pot intoarce in timp. As avea multe sfaturi sa-mi dau. Poate ca cel mai mult mi-as sugera sa colind lumea, sa invat cat mai mul despre…orice. Dar si mult despre fotografie, pentru ca…fotograful vede frumusete acolo unde poate altii nu vad nimic.



R : Un gand pentru conasi ?

CM : Ceea ce facem noi fotografii, fie ca suntem amatori fie ca suntem profesionisti….ar trebui sa fie magic, ar trebui sa deschida ochi si inimi si constiinte, sa inunde imaginatia, sa socheze poate, sa schimbe ceva si sa transforme, sa lumineze asupra acelor lucruri care ar ramane invizibile sub greutatea ignorantei in care traim. Asadar…acesta ar fi gandul meu catre conasi. Dar nu in ultimul rand sa avem cu totii lumina potrivita. In toate!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Shares
Share via
Copy link