Ce reprezinta fotografia pentru fotografi?

Foto: Eugraph Eugen

    O intrebare ce sta pe buzele noastre si la care am incercat un raspuns, 63 de fotografi raspund, indiferent de stilul abordat sau experienta acumulata in timp, avem 63 de raspunsuri!

Lolli Elena-b

Pentru mine este pasiune pe care imi doresc sa o duc spre arta si in plus este cea mai buna terapie pentru suflet.


Cretu Stefan

Pasiune


Carmen Daniela Constandin

Pasiune și relaxare și evident mod de a -mi exprima creativitatea!


Angela Codrina

Un mod plăcut de a-mi petrece puținul timp liber, un prilej de a arata oamenilor dragi mie câte ceva din ceea ce e frumos în ochii mei, un mod plăcut de a aduna amintiri. Fără fotografie nu as fi reușit sa va cunosc pe voi, dragi Conasi și acesta este cel mai mare câștig din punctul meu de vedere 


Adrian Si Nicoleta Grigoroiu

Fiind fascinat de posibilitățile de exprimare și de captare a momentelor unice pe care le oferă acest mediu artistic. Fotografierea a devenit pentru mine o activitate aproape obsesivă, în care caut să perfecționez tehnica și să descopār noi unghiuri și subiecte care să îmi stimuleze imaginația și creativitatea.

Un mod de a observa lumea cu alți ochi:

Fotografia îmi permite să privesc lumea dintr-o perspectivă diferită, să observ detalii și nuanțe pe care le-as putea ignora în mod obișnuit. Prin intermediul camerei foto, pot surprinde scene, emoții și momente pe care le-as putea trece neobservate în viața de zi cu zi, oferindumi o nouă dimensiune și semnificație.

Fotografia este un limbaj universal, o formă de comunicare vizuală prin care oamenii pot transmite idei, emoții și mesaje fără a folosi cuvinte. Imaginile pot exprima semnificații profunde, pot inspira și pot crea conexiuni între oameni, devenind un mijloc puternic de a comunica și de a împărtăși experiențe.


Constantin Ciocan

O ocazie pentru a calatori, in primul rand. Un mod de a ma destinde prin revederea locurilor prin care am calatorit. Un mijloc de a comunica cu cei pasionati de fotografie si de calatorii.


Nica George

Job si mod de relaxare (cea realizata in natura)


Bartok Florentina

Prin fotografie clipele magice petrecute in natura (fotografia de peisaj preferata mea) imi dau o liniste sufleteasca extraordinara si doresc sa o impartasesc si cu cei iubitori de natura.


Marilena Petrescu

Terapie pentru suflet


Győző Baghiu

Pasiune si job part time 


Ionut Ropota

Pentru mine e pura pasiune. Sunt intr-un continuu proces de invatare, perfectionare si pe masura ce trece timpul devine din ce in ce mai fascinant ce se poate realiza daca intelegi principiile ce stau la bazele fotografiei.


Todoran Florin

Pasiune în primul rând, apoi o oportunitate de a vedea locuri noi, de a lega noi prietenii și bineînțeles o artă ! 


Aldea George

Este o pasiune si un mod de exprimare. Este o arta.


Genovel Butnaru

O provocare.


Cruceru Valerian

Hobby. Și bucuria noului. Că mereu apare ceva nou de învățat.


Croitoru C-tin Sandu

Pasiune


Dumitrescu Adriana

Pentru mine fotografia este modul meu de uitare și relexare , momentele in care mă refugiez doar eu cu aparatul sa observ natura și tot ce ne înconjoară sunt unice și minunate de fiecare dată, îmi oferă liniștea și puterea de a merge mai departe în fiecare zi, îmi oferă amintiri de neuitat și speranță că mâine va fi mai bine 


Gabriela Goga

Fotografia este ARTĂ pură, acea emoție ce transformă sufletul, trăirea unui om.

Pasiunea pentru fotografie o am din copilărie, de fapt de tot ce înseamnă creativitate, îmi place să compun, să transform lucruri, să le dau viață. Iubesc simplitatea și sunt de părere că tot ce este simplu va avea mereu întâietate: de la modul de a trăi până dincolo de asta.

Lumea fotografiei mi-a adus în cale, oameni frumoși care rezonează cu sufletul meu și cu pasiunea aceasta.

Mă bucur că sunt azi, aici, într-un loc în care mă simt confortabil și petrec timp de calitate.


Iuliana Tarnoveanu

Pasiune,arta,un alt univers(de fiecare data altul).Socializare,prietenie , oameni frumosi ,indragostiti de pictura cu lumina,indiferent de job si aparatura foto.


Ana Ana

Pentru mine fotografia este uneori bucurie, alteori rugăciune, uneori inspirație, alta dată grație, artă în gândire și simțire!…Prin fotografie îmi place să exprim tot ce pot mai frumos, vibrez căutând lumina, armonia și frumosul pentru că frumusețea este creația Dumnezeirii


Constantin Boicu

Pentru mine fotografia este o modalitate de a exprima frumosul, de a-l impartasi cu ceilanti , dar si a pastra amintiri frumoase.


Loredana Crăciunoiu

Pentru mine este o terapie! Un mod frumos de a-mi petrece timpul liber. Fotografia a venit în viata mea acum, destul de târziu, dar știu ca nu este imposibil sa invat cât mai multe și sa ma bucur de ea! De asemenea, v-am cunoscut pe voi și va mulțumesc! 


Cristian Boartes

Pasiune !


Burlacu Gheorghe

Pasiune, mod de exprimare și de a vedea frumosul din jurul nostru și relaxare.


Hardulea Marius

O pasiune..!


Moni Elisa

Pentru mine înseamnă emoție, un mod de a descoperi tot ceea ce este frumos în jurul nostru ,mai ales în natură, uneori înseamnă poveste, alteori relaxare, un mod de a păstra amintiri pe care de multe ori le uitam și într-adevăr este o arta.

Pentru mine a fost o oportunitate de a cunoaște oameni minunati și de a învăța.

Mulțumesc ca fac parte din acest grup.


Iuliana Dancu

Bună ziua!

Pentru mine fotografia reprezintă artă, pasiune, frumusețe și imortalizarea momentelor de neuitat.

Inspirata de postarea dumneavoastră, am compus următoarea poezie, pe care o dedic tuturor fotografilor! 

Ce e fotografia?

Fotografia e arta grafică ce reprezintă

Imaginea prin opera luminii

E frumusețea ce-i învăluită

Pe o bucată de hârtie.

Fotografia e momentul ce-l surprindem,

E timpul ce oprește viața,

Este imaginea ce o desprindem

Din natura minunată și frumoasă.

Fotografia e eternitatea

Prin care sentimentele le invocăm,

E povestea ce are calitatea,

Prin fotografie oamenii îi inspirăm.

Fotografia… un petic de hârtie

Cu o valoare de nestrămutat

Aduce în suflete senzație

Are putere precum un diamant.

Fotografia… explozie de emoții,

Realizată ea de creator,

Că este peisaj, portret sau chiar abstractă

Produce un impact profund la privitor!

versuri Iuliana Dancu

drepturi de autor rezervate


Florinda Loredana

Pasiune, terapie, bucurie, fericire si amintiri prețioase in timp. 


Mira Suchea

Pentru mine fotografia e uneori relaxare, alteori un mod de exprimare a ceea ce uneori nu pot pune in cuvinte, e grupul asta de oameni minunati si inca unul, la Iasi, de care m-am cam indepartat in ultimii ani dar mi-s tot dragi. Cu alte cuvinte, e oaza in care ma refugiez cand fug de rutina.


Madalina Gavrea

Ee, fotografia! Pasiune, pasiune, pasiune! Ceva gen: iau aparatul și cu gândul să fac câteva fotografii doar, nu mai reușesc să mă opresc!

Acum în schimb trec printr-o perioadă cam grea, fără computer de descărcat, de editat… strâng cat pot, cum pot, la un moment dat voi reveni la normal… dar rămân la cele “ n” deja păstrate in telefon și totodată, grație aceleiași camere a telefonului, pasiunea merge mai departe!

Frumoasă inițiativă…. 


Stefan Laurentiu Radulescu

pasiune. Nu mă pricep, dar imi.place. Am un job prin intermediul căruia mă plimb mult prin țară


Tamara Dubb

Hobby, pasiune, relaxare, “sursă” de prieteni buni, motiv de ieșit din casă și cauzator de sănătate fizică și mentală


Lili Ana Liliac

Pentru mine, fotografia este ca o poveste care așteaptă sa fie citită, este modul meu de a vorbi fără cuvinte, este ca nevoia de a respira… De câte ori am ocazia fug în natură,o ascult și o privesc, apoi încerc să prind cuvintele ei, în imagini… Da, pentru mine fotografia este o pasiune…

Datorita acestei pasiuni, am ajuns sa vă cunosc pe voi, acest grup minunat de oameni frumoși și talentați. Mulțumesc, oameni dragi!


Ben Lariu

Cate un pic din toate 


Adrian Oprea

Doar pasiune si un mod de a ma elibera pe weekend de stresul saptamanal acumulat la munca.O binecuvantare de weekend, care o astept cu sufletul la “ceruri”   


Gabriela Vochescu

Pasiune. Fotografia este o arta. Prin talent, experienta , creativitate o fotografie devine o arta.Sunt multi fotografi care au ridicat munca lor la rang de arta.Arta fotografica.


Doru Sava

O mare pasiune…din care extrag esenta a ceea ce nu se vede cu ochiul liber…sau de multe ori trecem indiferenti sau nu bagam de seama! O terapie a sufletului meu!


Axinte Monica

O bucurie a sufletului meu, o cale mai buna de a ma bucura de tot ce ne ofera viata de ce zic asa? deoarece de multe ori mi se intampla sa nu vad multe lucruri cu ochiul liber dar cu aparatul sa le surprind.l Deci clar o pasiune !!


Art OfCris

Relaxare , pasiune ,arta ……intr-un cuvant armonie


Corina Tatar

– un motiv de ieșit din casă

– “hard extern” pt a-mi stoca amintirile

– bucuria când îmi dau seama, acasă, că am surprins un cadru fain

– relaxare, socializare

– faptul ca prin intermediul ei am cunoscut o mulțime de oameni frumoși și am legat prietenii

– mai cred că-mi dezvoltă și creativitatea 


Christine Banciu

Pentru mine fotografia este terapie sufletească, este un mod de a mă elibera de grijile cotidiene, este a doua extensie a mea ca om, ființă, spirit. Pentru asta trăiesc. De la măreția munților, la micile lucruri cotidiene care ne fac viața mai mult sau mai puțin frumoasă.

De la lumină, la întuneric, de la frumos la urât, de la alb la negru. În orice am încercat să transmit ceea ce am simțit în acel moment când aparatul a făcut ,,click”. 


Razvan Stanescu

O evadare din stresul zilnic si o modalitate de a afla lucruri noi despre viata pasarilor.


Florin Ungureanu

Un mod de exprimare! Un mod de a vedea lumea mai frumos! 


Ștefan Pop-Coț

Astrofotografia pentru mine reprezintă felul Universului de a se manifesta prin obiectivul camerei mele! Când mă întâlnesc cu cerul de noapte, prin intermediul camerei ies la suprafață conexiunile originare!


Victoria Morgovan

O pasiune care îmi încântă sufletul și care mă determină în a persevera în această minunată artă, a fotografiei


Stefan Popescu

Un hobby si un motiv in plus pentru a calatori.


Stela Müler

A început ca sarcină de serviciu, am îmbinat utilul cu plăcutul, a devenit un hobby, apoi pasiune și acum un mod de a vedea lumea cu alți ochi!


Dragos Mutafa

Pt mine este posibilitatea de a fura o clipa din timp, astfel pot imortaliza singurul moment ce nu se va mai repeta. Este un mod de viata, o pasiune, un stil de abordare, o arta si toate celalate la un loc!


Laura Ioana AP

Terapie 

Pasiune 

Evadare 


Edy Enea

Creație, pasiune, mijloc de îți face prieteni și dușmani, invidii și realizări, amintiri, locuri și minte liberă.


Crisan Ioana

Pasiunea pentru fotografie am dobandit-o in timp prin iesirile mele in natura. Iubirea pentru natura m-a facut sa surprind fiecare moment spectaculos trăit.


Alexandra Alex

O clipa desprinsa din zi, o pecete a amintirilor noastre, un joc al luminii, un mijloc de exprimare a creativitatii, hobby, pasiune, arta.


Tiberiu Eduard

Bună dimineața! Fotografia este pentru mine o modalitate de a îngheța clipa și a transforma momentele trecătoare în amintiri perene. Prin obiectivul camerei mele, explorez și redau frumusețea naturii, dinamismul străzii și esența fiecărui portret, desc… 


Elena Mirela Florea

O placere.A luat amploare atunci cand am devenit Mama ,acum peste 30 ani,cand as fi dorit sa-i imortalizez copilasului fiecare zambet,fiecare clipa de crestere. Si eu ma intreb ce inseamna dorinta aceasta nestapanita ,aproape instinctiva pe care o am … 


Dan Colisnic

O pasiune ce imi permite conectarea cu frumosul din oameni!


Nicu Craciun

Pentru mine, personal, fotografia este un mijloc de a păstra amintiri, de a explora și a exprima creativitatea și de a comunica emoții și idei. Este modalitatea mea de a ma deconecta de la cotidian, griji si probleme.


Levi Bagy

Pentru mine fotografia este o pasiune, un mod de a petrece momente de neuitat în natura , un mod de relaxare și de deconectare de la cotidian, dar este și o modalitate a oferi clipe de bucurie și amintiri de neuitat clientilor care apeleaza la imortalizatea evenimentelor importante din viata lor.

Vreau sa ma perfecționez, sa pot oferi tot mai bun și mai frumos în acest domeniu.


Manolache Petre

o pasiune mai veche inceputa cu tancul de developat si ajunsa in era digitala.. cand si cand tot mai trag un film.. e singurul full frame al meu.. imi place la Conac.. am ocazia sa invat multe…. si sa vad poze din locuri prin care poate nu o sa ajung…


Mircea Furdu

Un mod de viata, o pasiune, un job, ocazie pentru a calatori, o arta! ….. pai din toate cate putin, adunate, amestecate, din cand in cand doar una dintre ele este mai in fata, pe rand, de-a valma sau ordonat, vizibil sau invizibil, s-au insinuat in peste 30 de ”shooting” fara sa-mi dau seama… practic: un microb, dulce microb!


Maria Marculescu

Buna seara! Fotografia este pentru mine tratamentul prin care depășesc toate momentele grele și neplăcute din această viață, drogul fără de care nu pot trăi și respira, bucuria pe care o ofer sufletului cat de des pot! Seară frumoasă tuturor!


Irina Stefania Radu

Sincer, pentru mine fotografia reprezintă un mod de a mă conecta cu mine sau de a mă deconecta de stresul cotidian. Datorită fotografiei am învățat să văd lucrurile din altă perspectivă, cu alți “ochi” și să fiu mult mai atentă la anumite detalii care mă inspiră atât când am o anumită viziune despre subiect, cât și în sarcinile pe care le am de făcut în viața de zi cu zi. Prin fotografie, simt că pot să exprim și mai bine sensibilitățile sufletului meu. Și, de ce nu, poate reprezenta și un motiv bun de a călători și a crea ceva frumos din ceea ce văd


Laura Eleonora Moldvai

Prin prisma profesiei mele este un “must” , iar după vizualizarea a mii de fotografii în căutarea materialelor pentru descrierea și observarea proceselor și fenomenelor geografice , am decis că îmi doresc să vin și eu cu propria contribuție . Sper să și reușesc . Am început târziu , doar anul trecut pe la mijlocul anului, dar mai bine mai târziu decât niciodată , iar bucuria pe care o simt când îmi iese ceva este infinită …


Un articol de: Bajan Sorin 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Shares
Share via
Copy link