Una dintre cele mai spectaculoase atractii naturale din  zona Muntilor Bucegi, este Lacul Bolboci, supranumit si Marea dintre Bucegi.

Foto: Dobre Cezar

In amonte de Cheile Zanoagei, pe firul raului Ialomita, a fost construit barajul Bolboci. Construirea acestui baraj a durat 29 de ani si a fost dat in folosinta in octombrie 1988.  Altitudinea la care a fost construit este de 1438 metri; din acest motiv se spune ca Lacul Bolboci este lacul artificial situat la cea mai mare altitudine din tara noastra.

Lacul Bolboci este inconjurat de masive muntoase foarte bine impadurite, oferind turistilor si mai ales fotograflor, peisaje de neuitat.

Foto: Dobre Cezar

Se spune ca in urmă cu zeci de ani, ciobanii se adunau la o cabanuta, situata pe firul Ialomitei, unde isi vindeau produsele. Prin construirea barajului zona a fost inundata, iar acea cabanuta a fost demontata barna cu barna si mutate, ramanand doar fundatia. In anul 2015, barajul Bolboci a fost golit de catre Sistemul de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa. Atunci au iesit la suprafata fundatia unei vechi cabane si a unei fabricute.

Foto: Dobre Cezar

Ca sa ajungeti la acest minunat loc, trebuie sa parcurgeti o parte din drumul “Transbucegi”. Denumirea de Transbucegi este oarecum impropie, pentru ca nu se traverseaza Bucegii J La Drumul Transbucegi se poate ajunge din Sinaia, pe DN 71 spre Targoviste; dupa aproximativ 7 km, se vireaza la dreapta catre Cabana „Cuibul Dorului”. Dinspre Targoviste, dupa comuna Moroieni, la o distanta de aproximativ 14 km, se vireaza la stanga, spre aceeasi Cabana.

Foto: Dobre Cezar

Daca doriti sa surprindeti imagini uimitoare la apus de soare, puteti innopta la Cabana Bolboci, situata chiar pe malul lacului.

Foto: Dobre Cezar

Speram sa va fi convins sa vizitati acest loc si sa ne bucurati cu fotografiile dumneavoastra J.

Un Articol de: Angela Bocse