Selectați pagina

Mentalitati invechite la timpuri noi, astazi despre declaratia pe propria raspundere!

Mentalitati invechite la timpuri noi, astazi despre declaratia pe propria raspundere!

Intelegem ca traversam o perioada mai dificila dar acum, mai mult ca oricand avem nevoie sa fim mai apropiati unii de altii si sa incercam sa trecem impreuna mai departe. Starea de urgenţă este o măsură excepţională si este o masura binevenita pentru a preveni contaminarea fara control a populatiei dar oare organele de control au inteles in totalitate misiunea lor?

O greseala facuta in mod repetat de organele de control, este sa ne spuna ca ei sunt protejati de masti si manusi dar oare noi ne simtim protejati? Oare nu au inteles ca pentru siguranta noastra si a lor, contactul direct cu documentele solicitate nu este atat de important decat in cazuri exceptionale!

Va prezentam marturia unui fotograf oprit in trafic pentru verificarea declaratiei pe propria raspundere si amendat pentru foliile montate pe geamurile masinii, asta pentru ca a indraznit sa ii spuna organului de control ca nu este tocmai in regula sa puna mana pe  documente! Pe premiza, las ca te invatam noi minte, nu a mai contat ca persoana in cauza avea autorizatii pentru acele folii dar cum sustine personal, venind cu masina din service, autorizatia era lasata acasa!

92629987 294792948153144 7138996701271949312 n

Va prezentam povestea tanarului oprit in trafic, pentru un control de rutina si sanctionat pentru cu totul altceva!

“Astăzi, 05 aprilie 2020, ora 15:20, am fost oprit de un filtru de Poliție(2 agenți de la Rutieră și 3 de la Poliția Locală) , într-o comună din județul Prahova, le-am prezentat declarația pe proprie răspundere și cartea de identitate, iar unul dintre agenți, îmi ia din mână actul de identitate. Le spun că nu este tocmai normal să pună mâna pe acesta, iar agentul de Poliție mă întreabă de ce, pentru că ei au mănuși de protecție. (Da, domnule polițist, ai tu mănuși, dar le porți pentru protecția dumneata!!!). Indignat de faptul că le-am spus că nu este tocmai recomandat să atingă documentele, îmi cere și permisul, talonul și asigurarea. Ulterior, îmi cere și autorizația pentru foliile auto, act pe care îl aveam acasă. I-am spus că nu îl am la mine, pentru că am avut mașina în service și să le verifice pentru că am trecut RAR-ul cu aceste folii. Timp de 3 ani de zile, nimeni nu s-a legat de foliile mele. Îmi spune că voi fi amendat și că îmi vor lua talonul pentru lipsa autorizației pentru folii. Merg cei 2 agenți în mașină cu toate documentele mele pentru a scrie procesul verbal, timp în care ceilalți agenți opresc o altă mașină, care avea folii și nu i-au solicitat autorizația pentru folii(dovadă video). După aproximativ 40 minute, vin la mine cu procesul verbal și îmi solicită să le deschid și portbagajul pentru a verifica dacă nu cumva am droguri!!! Menționez că în portbagajul meu erau cumpărăturile pe care urma să le duc administratorului unde este carantinat tatăl meu, dar și bunicilor de la țară. În cele din urmă, au folosit toate pârghiile pe care le-au avut ca să mă sancționeze, doar pentru faptul că le-am spus că nu e bine să atingă documentele personale. Or avea ei mănuși, dar nu pentru protecția cetățenilor!! Intenționez să depun contestație pentru anularea PV-ului, cât și să comunic la MAI cele întâmplate.”

91873395 515639885800576 8719061082947190784 n 91935175 224203052227626 1749808137822535680 n

Cat de usor se poate trece de la un serviciu pentru siguranta noastra la un abuz de putere ?

Castiga ceva “statul” din asa ceva, o amenda ce va fi contestata cu probe si probabil anulata… doar timp pierdut de ambele parti, in cazul in care timpul este cel mai pretios pentru noi toti!

Un articol semnat de: Bajan Sorin

 

Lasă un răspuns

Abonează-te la newsletter-ul nostru

Partener recomandat!